Å så kjedelig, god bedring! Håper du iallfall føler deg såpass at lesing blir mulig å kose seg med =)
I dag leste jeg Lærerinnenes sang av Vigdis Hjort. Og i kveld tenker jeg å starte på Lullaby av Leila Slimani. Skulle egentlig fortsette på Det store århundret-serien, men så fristet det mer med noe thriller/spenning-isj så da ble det slik!

På lydbok lytter jeg til The Patron of Lost Souls, som jeg valgte helt på måfå (eller...fordi det er Karen Cass som leser og hun er DYKTIG!) .er omtrent 3/4 ferdig med boka nå og storkoser med med denne. Drama, kjærlighet,samliv, sorg, ambisjoner, familie, svik, troskap... vi føler tre ulike hovedpersoner her og historiene er vevd sammen på vakkert vis! En overambisiøs kokkespire, som uventet treffer en franskmann hun faller pladask for. Den franske enkemannen og hans sønn, som ikke vil ha noe med denne nye damen hans å gjøre. Og så den førtiognoe år gamle dama som driver en gjenbruksbutikk. Hun er litt av en einstøing, føler seg ensom og litt forlatt, har en ugrei fortid med mye tap og sorg. ..og ...hun har en halvsøster hun ikke visste om, som nettopp døde, og har overlatt sin datter til henne. Virkelig en overraskende godbit av en bok

Ellers i helga er det lite planer. Småpjusk og tette bihuler, surt og kaldt også.. så rolige dager og forhåpentligvis en tur i klatreveggen .

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Tusen takk for det :) Hvordan var lærerinnenes sang? Jeg vurder nemlig å lese den. Så gøy med overraskende god bit. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ut ble positivt overraska, har tidligere veldig blanda erfaringer med Hjorths bøker. Arv og miljø likte jeg for eksempel ikke noe særlig, mye pga det repetetive språket. Her, i denne boka, er språket upåklagelig. Presist, godt formulert, formidlende. Uten unødige skildringer og lange beskrivelser.

Den er kjapp og lese, den byr likevel på en del tankevirksomhet -man kan nok lese den veldig fort også uten å tenke, men om en er åpen for det så åpner boka for en god del interessante refleksjoner.

Det skjer likevel ikke så mye, sånn rent «actionmessig» . Handlinger foregår litt på skolen hvor hun arbeider, litt hjemme, men mest av alt i hodet hennes. Nettopp derfor er det perfekt at boka ikke er lengre enn den er for da ville den fort blitt langdryg.

Så...en perfekt, kjapp bok å lese, men litt feelgood-vibber, en del humor, men uten noe fjas. Samfunsrefleksjoner, egenrefklesksjoner , men ikke den rette boka hvis du ser etter klissklasskjærlighet eller fart og spenning =) tror dette er en slik bok man liker ekstra godt om man åpner den på en dag hvor humør og sinnsstemning er mottakelig for det

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne setter jeg på skal lese listen :) takk for utfyllende kommentar :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LeseaaseEllen E. MartolTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THarald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriLars Johann MiljeHildaDaffy Englundmge