Tirsdag 12. februar 2019

Har lest boka. Storfornøyd.

Bringsværd skriver godt og boka har en interessant handling med mange innslag av refleksjon og anekdoter. Fortelleren, Pietro, beskriver det som har skjedd og skjer i Yasd og Venezia og om det han har opplevd under sine reiser med Marco Polo. Man blir også godt kjent med Pietros to venner, den gamle Siamak og hunden Parisha.

Hvordan tittelen skal tolkes, er jeg usikker på.
"Men etter hvert som tiden gikk, ble de innfødte flinkere til å gjemme seg - og til å angripe mens vi minst ventet det." (s. 165)

De små anekdotene (eventyr, drømmer) fikk meg til å tenke på Johan Nilsen Nagel og hans fortellinger og fantasier i Mysterier (Knut Hamsun, 1892).

Assosierer videre:
"Egentlig finnes det bare et eneste virkelig alvorlig spørsmål å grunne over her i verden, og det er at vi må spørre oss selv om livet er verdt å leve eller ikke." (s. 202).
Jeg regner med at Tor Åge Bringsværd har lest Albert Camus' Myten om Sisyfos.

Skulle gjerne lest mer av Bringsværd, men det må i så fall bli etter lesing av andre bøker som står på vent.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Tiltredes!
Etter dette rykker Bringsværd høyere opp på min (usystematiske) leseliste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjenner det er for lenge siden jeg har lest både Hamsun (Myterier) og Camus.
Kanskje på tide å hente fram gamle skatter fra bokhyllen :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vLilleviJeanetteJulie StensethLiva DelirKaren PatriciaiinaRandiASisselKaren RamsvikCamillaStineIngunn SMonica CarlsenEster SRolf IngemundsenChristineBjørn SturødMariarBenteRandi FramnesSoffa86HegeMy Criminal MindEirik RøkkumOdd HebækTorill Elisabeth RevheimHildaEli HagelundRufsetufsaEvaHanne Kvernmo RyeKarin BergMathiaskjell kBjørn  BakkenMari Nordø LommelunGro-Anette SlettebøMartinenÅsmund Ådnøy