Jeg foreslår at du ser etter "Spoon River-antologien" - både i André Bjerkes mesterlige oversettelse til norsk, og i originalutgaven av Edgar Lee Masters. Du kan ikke unngå å bli fengslet, tror jeg …. (de tåler å leses mange ganger, og i begge språkversjoner).

Sant å si leser jeg ikke veldig mye dikt selv, men jeg har falt pladask for en tysk slampoet som ikke er oversatt til norsk, og jeg kan knapt nok tysk... Hun er oversatt til svensk, og jeg har sett henne "live" både i Oslo og i Stockholm: Nora Gombrich, heter hun (Tøys! Hun heter Nora Gomringer!!!). Du kan se henne fremføre et av diktene sine her, på YouTube. Man skjønner mye selv om tyskkunnskapene er så som så! Men hun skriver og fremfører på engelsk også - som i denne videoen. Hun kan være veldig morsom, men også dypt alvorlig - mange av diktene hennes griper tilbake til den tyske historien, ikke minst overgrepene mot jødene..

En nyere norsk klassiker jeg ellers vil nevne, er Jakob Sande. Kanskje du bør se litt på Åse-Marie Nesse, også? Nå vet jeg ikke noe om din "sivilstatus", men Cathrine Grøndahl mottok ovasjoner for sin "Jeg satte mitt håp til verden", en diktsamling som handlet om å bli mor. Den kom i 2009; nylig (2018?) kom Kristin Storrusten med diktsamlingen "Barsel" om samme tema, men atskillig mer humoristisk - "(d)en er mørk, morsom og setter en klissete syltetøyfinger på hvordan det er å være i permisjon" ifølge vaskeseddelen. (Jeg har ikke lest noen av dem, men Storrusten er genuint morsom, og Grøndahl skrev en veldig bra anmeldelse av "Barsel", om jeg ikke husker feil. (Eller var det Storrusten som fortalte i et intervju at hun så opp til Grøndahl? Kanskje begge deler?)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Tusen takk for tips! =) Det hjalp veldig! Nå har jeg lånt meg en Sande-samling. Spent på å teste.

Har også gjenoppdaget Inger Hagerup. Wow, hun var mer enn edderkopper med tråd inni seg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra! Både at mine tips var til nytte, og at du har gjenoppdaget Hagerup. Ja, hun var strålende i flere sjangre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva