Gotisk uhygge.

Året er 1865, Elsie Bainbridge er nygift, gravid og enke. Mannen hennes døde plutselig da han befant seg på det gamle familiegodset, der han skulle gjøre huset klart til at kona og barnet de ventet skulle komme etter og flytte inn. Nå må Elsie istedet reise til "The Bridge" som huset heter, for å delta i begravelsen til mannen sin. Med seg har hun Sarah Bainbridge, mannens kusine som nå er Elsies selskapsdame.

Det blir ikke noe hjertelig velkomst på de to, tjenerne er dårlig forberedt på å ta imot herskapsfolk, huset har ikke hatt Bainbridger boende på mange år.Og det hersker generelt en ganske dårlig stemning over det hele. Allerede første natten våkner Elsie av uforklarlige lyder.

En dag Elsie og Sarah har begynt å utforske huset finner de et avstengt rom der de finner en gammel dagbok. Den er skrevet av en kvinne som bodde i "The Bridge" tidligere og er skrevet i 1635. De finner også en merkelig figur av tre, med veldig realistisk påmalte menneskelige trekk. En såkalt "silent companion".

Jeg syns boka er godt skrevet med gode miljøskildringer, men spøkeriene og de overnaturlige hendelsene fremstår for meg som ganske tåpelige. Det blir til tider mer komisk enn skummelt fordi ting blir så overdrevet.

Bokomslaget er i hvert fall nydelig, og det var en av grunnene til at jeg kjøpte denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Britt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine Victoria