Jeg så et program på en av historie kanalene med for fatteren Graham Phillips som hadde forsket på Arthur legenden, og han hadde kommet fram til at Arthur ikke var en konge, men en Walisik herfører som sloss mot sakserne på 600-tallet som var kjent som 'Bjørnen', det var et kallenavn og walisisk for bjørn er Artos. Han hadde funnet fram til en gravhaug som han mener er hvor Arthur er begravet, han hadde også funnet navnet til faren hans, Uther Pendragon (også et kallenavn) i kildene.

Merlin, Camelot, dronningen og ridderne ble lagt til av franske forfattere i middelalderen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har notert meg at både John Steinbeck og Kazio Ishiguro har brukt Arthur og gjengen som inspirasjon, fordi de representerer en slags urhistorie. Husker ikke helt kildene, men Ishiguro siste bok er ihvertfall et nikk til disse historiene. Tror han sa det selv. Takk for svaret ditt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

kntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette Augustin