Vilje, dette er en klassisk tabbe. Jeg avbryter sjeldent bøker, kan komme på to jeg enda ikke har plukket opp igjen og lest ut. Og det skyldes en eneste ting. Jeg skulel holde et innlegg på mellomfag nordisk, og måtte velge en bok. Jeg valgte Grøftetildragelsesmysteriet av Thure Erik Lund, av tre grunner: 1) Vi skulle gå gjennom den sent i semesteret, 2) vi skulle gjennomgå Leiegården av samme forfatter uken før og 3) hvor kjedelig kunne en bok med "...mysteriet" i tittelen egentlig være :) Etter ca. 70 siders lesning la jeg den vekk, den var tung, intetsigende, merkelig og egentlig bare slitsom. Jeg tenkte at denen forelesningen skulle jeg være syk på. Men samvittigheten tok meg, jeg leste videre, og etter i underkant av hundre sider åpnet boka seg, og jeg ble sittende hele natta og lese den ferdig. Og da skjønte jeg etterhvert starten også. Det endte med at jeg skrev hovedfagsoppgaven på Grøftetildragelsesmysteriet.

I tillegg kan det nevnes at jeg er en stor Knausgård-fan, og anbefaler alle hans bøker på det sterkeste til alle jeg prater med, til og med essayet hans i forbindelse med nyoversettelsen av Det game testamentet er lesverdig, mener jeg. Og ikke la deg avskrekke av antallet sider. Det må da være bedre å lese 3000 sider god litteratur enn 3000 dårlige, som man kan risiskere ved å velge andre bøker. Lengde synes jeg er et svakt argument for å ikke å lese bøker.

Lykek til, jeg tror du blir fornøyd om du leser deg gjennom dette verket

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Hei Tord! Ble veldig interessert i det essayet i forbindelse med ny-oversettelsen av det gamle testamentet. Noe han har skrevet i forbindelse med "En tid for alt" dette her eller? Fantastisk bok. Eller er det "En tid for alt" du mener med essayet kanskje? Glenn

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, han var med i en oversettergruppe for en nyutgivelse av (ihvertfall) det gamle testamentet. De første bøkene/delene kom ut i fjor. Jeg var og hørte på han prate på bokmessa på Lillestrøm i 2009 (mener jeg det var). Det var en tverrfaglig gruppe av teologer, språkfolk og Knausgård som det "litterære" alibiet. Essayet handler om vvanskelighetene ved språket, og måten det jobbes på i en slik måte å reskrive. mener essayet står som i 1. samuelsbok, men husker ikke helt. Er ikke den store leseren av Det gamle testamentet lenger :). ganske artig sak, forleggeren overtalte meg til å få navnetrekket til Knausgård i mitt gratiseksemplar, og da måtte jeg be ham om ikke å skrive under på selve bibelteksten, bare essayet. Sleipingen, prøvde å tilberope seg forfatterskapen over Bibelen. Så stor er han ikek enda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk. Takk for informasjonen! Sleiping ja:). Dette forsterket ihvertfall bilde mitt av en meget distre person, spesiellt i sosiale lag. Takk som gir.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

At boka er tykk har ingen betydning. Har alltid en bok som jeg leser på og det skal mye til å skremme meg når det kommer til sideantall. Når jeg skriver at det er alt for mange ord, mener jeg at han etter min mening har en tendes til å bruke for mange ord på det han beskriver, tenker etc. Men, jeg hører hva du sier. Kanskje tar jeg den opp igjen i løpet av sommeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RaymonHarald KLars MæhlumBeathe SolbergEivind  VaksvikKarin BergStig TIvar SandKirsten LundMettekntschjrldLinda NyrudHanne Kvernmo RyeTonje SivertsenBenedicteJan Arne NygaardGrete AastorpGladleserCeciliePiippokattaAkima MontgomeryTine SundalConnieEgil StangelandHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise SelnesCarine OlsrødDolly Duckingar hThomas Heie H.IngebjørgV. HulbackMorten BolstadKaren Lovise NordhagensomniferumKarin  Jensen