Jeg skjønte at "warlight" ikke har en direkte norsk oversettelse, men mener at det ordet sikter seg mot, har et norsk uttrykk/mening, hvis jeg bare greier å huske det eller finner ut av det. Hadde jeg hatt min mor her, kunne hun svart meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

«Warlight» forstår jeg som et ord med dobbelt bunn. Det gir det et stemningsbilde med håp for fremtiden - helt konkret kan det leses som et lede/markeringslys som viser vei. Men å finne et norsk uttrykk som dekker alt - kan være en utfordring til oversetteren annelingua. :)

«Warlight» kan også være et nyord eller uttrykk hvor forfatteren med eierskap til ordet må definere hva som menes med det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tittelen er veldig god, og det er ikke så viktig for meg lenger å finne et norsk ord for warlight. Heldigvis fant jeg til slutt det uttrykket jeg var på jakt etter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

..an eerie glow; "Warlight" was the official name given to
lights allowed on for emergency traffic during blackout hours
in Blitz-ridden London.
( kilde )

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for oppklaringen, Librosaurus!
Som boktittel antar jeg at «warlight» muligens også har en dobbelt betydning. Boktittelen virker vel brå uten en videre forståelse. Ifølge en anmelder så nevnes tittelen kun en gang i boken.
Fint å få oppklart problemet, men hvordan oversettes denne tittelen til norsk?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er et "problem" som kan løses av annelingua!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Frå den pålagde karriera i kavaleriet minnest eg at ein hadde begrepet stridslys om blenda lys på køyretya. Men det er kanskje ikkje dette det visast til i den aktuelle boka?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig godt forslag, men det er ikke ordet stridslys jeg er på jakt etter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I "En sjøens helt" serien til Michelet, mener jeg at blendingslys ble mye brukt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil Stangeland