Som tidligere friidrettstrener og aktivitør, er kveldens Diamond League et selvsagt skue! I uka som tikker rolig mot en ende, bl.a slutten på ferien min, har jeg lest mye og interessant stoff. Siste halvdel av Jahn Otto Johansen sin Også Dette Er Amerika står kke tilbake for første del som jeg var kommet til sist fredag. Boka fra 1988 er nesten for oppslagsverk å regne, uten å være det. Men du blir klokere på fakta, som denne tidligere NRK-reporteren bringer til torgs, henta fra Reagan-epoken derover. Folket stemte inn skuespilleren og personen Reagan og så bort fra politikken han proklamerte han ville føre. Noe kjent nå...?

Tidlig mandag morgen, før avreise Vestby hjemover til Odda, starta jeg på ei ny bok som jeg mener er et mesterverk, nemlig Johan Mjønes sin Fortellinger Om Sju Bål. Jeg kaller det en indianerroman fordi handlingene foregår i indianermiljø både i dag og i "svunnen" tid. Dagens og gårsdagens romaninnhold henger nøye sammen, og det er atter tid for tårer og vemmelse over de hvites råskap gjennom historien, samt beskrivelser av hvordan dagens indianere har det i sine reservat. Jeg kalte nylig Philipp Meyer sin En Amerikansk Sønn for et mesterverk, Mjønes står overhode ikke tilbake for den!

Tror jeg skal begi meg Mona Høvring i vold nå, med dikt og skjebnehistorier i boka Jente Med Dødninghode. Bruker ellers disse dagene før jobben kaller igjen på å klatre i fjellsidene og dalene i omegn. Muggen i leggene i dag, i morra er det på`an igjen :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg er enig i det du skriver om Fortellingen Om Sju Bål av Johan Mjønes :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så fint :-) Les også En Amerikansk Sønn, og du skjønner hva jeg sammenligner med - om du ikke allerede har hatt gleden av å lese den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest, eller rettere sagt hørt Philipp Meyers The Son som lydbok på engelsk, og ser hva du mener. Men jeg likte nok Fortellingen om sju bål bedre, ikke minst språklig. Jeg ble så grepet av drivet, rytmen og skrivemåten i denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag