Denne helgen er det Diamond League friidrett hele helgen, fra Monaco i kveld og London Lørdag & Søndag ca 12-16, så da blir det ikke så mye lesing. Men jeg har startet på Den hvite dame av Tom Thowsen for punktet 'En lokal forfatter' på både HA bib sommer-bokbingo og Popsugar reading challenge. Siden den er trykt på tykt papir er den på kun 174 s selv om ved første øyenkast ser ut som om den har 300. Ble interessert i denne forfatteren etter at jeg så deby boka hans, Steinens gåte - en spenningsroman om Kensington-steinen blant innkomne fjernlånsbøker her på Sarpsborg bibliotek. Var og hentet begge to på Halden bib for 3 uker siden.

Regner med å starte på en til denne helgen, har egentlig startet på den allerede ved å lese forordet mens jeg ventet på bussen når jeg hentet den tidligere i uka, Kvinnen i Isdalen - nytt lys over norgeshistoriens største kriminalgåte for punktet 'Krim/spenning' på HA bib's SBB. Så den i en mail fra en bokhandel. (De to jeg lånte på Strömstad bib igår så jeg også i en mail fra et forlag/nettbokhandel - Kvinnor i strid & De små folkens historia), og boka jeg hentet i dag, Bålet var nevnt i det forordet.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Har kommet halvveis i boka om India av Larsen. Her er det ikke bare bare...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg her lese ut Frelseren av Jo Nesbø. Det er, i mi meining, den beste av Harry Hole-bøkene. Har lese ho ei gong før for mange år sida og likte ho endå betre no enn då. Fann mange "nye" detaljar og koblingar! Skal lese meg videre gjennom serien, men trengte noko anna mellom slaga så eg har starta på trilogien til Helga Flatland - "Bli hvis du kan"
Har elles også lytta til lydboka 3096 dager av Natascha Kampusch... For ei fortelling!! Ikkje noko meisterverk sånn reint litterært, men det er vel heller ikkje meininga. Sjølve historia og korleis ho klarte seg er utroleg! Lytter no på Natt til fjerde november av Karin Fossum. Fann ut at det er ei av dei veldig få bøkene hennar eg enno ikkje har lese så det ville eg gjere noko med :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg videre i Vernon Subutex Two av Virginie Despentes, og foreløpig er den like god som eneren.

Har også begynt på novellesamlingen Velsignelser av danske Caroline Albertine Minor. Den handler om sorg etter dødsfall, og bearbeidelse av denne. Det jeg har lest foreløpig virker svært lovende. Hun skriver utrolig godt.

På øret har jeg Libra av Don Delillo, som handler om Lee Harvey Osvald. Dette var en Delillo-roman som hadde gått meg hus forbi, til jeg leste omtalen til Harald K her på Bokelskere. Takk igjen, Harald!

Ellers har jeg lånt Ikke gråte av Lydie Salvayre på biblioteket, og har så vidt kommet i gang med den. Handlingen er lagt til Spania i 1936 og den spanske borgerkrigen, og romanen har fått strålende omtaler, bla:

«Roman som river – Den spanske borgerkrigen er temaet for en uvanlig velkomponert og rystende roman. Men tittelen er aldeles misvisende.» Anne Cathrine Straume, NRK
«Denne boka MÅ du få med deg.» Cathrine Krøger, Dagbladet. Terningkast 6
«Medrivende mesterverk.» Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad. Terningkast 6

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei. Det ser ut som om det er mange som leser nå. Ikke så rart midt i fellesferien. Jeg fortsetter med George Saunders "Lincoln in the Bardo", men har byttet over til lydbok, som virkelig er suveren og mye lettere å forholde seg til, og med bedre flyt. Så har jeg lest "Arv og miljø" av Vigdis Hjorth innimellom. Synes ikke umiddelbart at denne boka er slem og utleverende, først og fremst. Ok, den er litt av det. Den utleverer først og fremst henne selv, og så hennes mor. Så hva trodde søstrene, at de skulle få en hytte hver på Hvaler for lang og lojal tjeneste, inkludert en aldri uttalt undring over hvorfor noen melder seg helt ut av familien. Det et er vel forskjellen på en god bok og en bok som bare er sint og fortvilt, og jeg synes ikke at Vigdis Hjorth tråkker over grensen. Hun er ganske klar og tydelig i hva hun ønsker seg, en anerkjennelse av sin historie. Bare det, egentlig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leser Kazuo Ishiguro: Tilbake til Shanghai.( when we were orphants). Veldig bra!
Det artige var at sidemannen min på toget til Malmö leste "never let me go" av ditto forfatter!
Det hadde han sikkert syntes var stas han forfatteren...ja det tror jeg.
Dette er 3. boka jeg leser av ham og jeg kommer absolutt til å lese alt han har skrevet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har bare to uleste bøker av denne forfatteren, og begge ligger her. Håper han beholder den ydmyke tonen selv om han fortjente Nobelprisen. Jeg hørte et intervju med han der han snakket om ulike fortolkninger eller lesemåter av "Never let me go" og jeg ble litt oppgitt over at han ikke så på boka som en dystopi, men som en historie om hva du kan få ut av tilmålt levetid når du vet at den er begrenset. Allerede mens jeg skriver dette, skjønner jeg at han har rett.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har vært bortreist en stund. Først hadde vi noen solrike og fine dager i hovedstaden, og siden har vi vært i Polen på familieferie. På sånne turer reiser jeg alltid uten pc, og er lite på nett. Dermed også totalt fraværende fra bokelskerne...

Det betyr derimot ikke at jeg ikke har lest :-) Jeg har hatt med meg bøker alle steder, og med mye fritid og lite plikter har jeg fått lest mye bra. Blant annet har jeg fått lest hele Barrøy-trilogien av Roy Jacobsen. Dette var utrolig bra lesning, og jeg var totalt oppslukt. Har Ingrid i kroppen enda, kjenner jeg.

En annen bok som har gjort inntrykk er Tore Renbergs Du er så lys. Også utrolig bra. Først spennende og nesten litt skummel. Så bare trist og sår. Renberg altså!

Og så har jeg fått en ny favorittforfatter! Tommi Kinnunen har jeg lenge hatt lyst til å lese, og nå har jeg fått anledning til å ta fatt på han. Der fire veier møtes bergtok meg helt! Likte veldig godt fortellergrepet med å fortelle denne familiehistoren fra de fire ulike personenes perspektiv. Samtidig var det en veldig sår historie, men fint formidlet. Denne helga leser jeg fortsettelsen: Lyset bak øynene, og den tegner også bra.

Tar med meg tipset til Annelingua om feelgood-bok, og tar gjerne imot flere tips. Nå kjenner jeg at jeg har lest mye alvor og hardt liv - og trenger etter denne boka noe lettere.. :-)

Ønsker dere alle en herlig sommerhelg :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Mye av helgen går med til å forberede avreise til ferietur til Nordvestlandet på mandag, men lesing blir det garantert innimellom. Tenkte i utgangspunktet å fortsette i Snorres kongesagaer, men siden jeg nylig fullførte en bok med alvorlig/trist innhold (" Før jeg dør" .. om en alvorlig kreftsyk jente med kun 1 måned igjen å leve), kjenner jeg behovet for å lese en "feelgood" - bok nå. Håper å finne en slik bok på biblioteket nå i kveld.
Med i bagasjen til ferie tar jeg blant annet en eller to bøker fra egen bokhylle.
God helg til alle :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Feelgood-bok? Denne syltynne, lille boken er fantastisk!: The Uncommon Reader av Alan Bennett - finnes også i norsk oversettelse - men den har jeg ikke lest, så jeg kan ikke si noe om hvorvidt den ble like underholdende på norsk: En uvanlig leser - tittelen er i alle fall ikke blitt like elegant og tvetydig på norsk. (Men dét skulle kanskje godt gjøres?)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Til leselista med den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Anbefales fra meg også. Nettopp fullført den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har nettopp funnet og lånt den her på biblioteket. Ut fra beskrivelsen, er det gode sjanser for at jeg kommer til å like den. Takk for tipset :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å, jeg ber! :) (Ja, jeg tror det vil være en bok for deg!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som tidligere friidrettstrener og aktivitør, er kveldens Diamond League et selvsagt skue! I uka som tikker rolig mot en ende, bl.a slutten på ferien min, har jeg lest mye og interessant stoff. Siste halvdel av Jahn Otto Johansen sin Også Dette Er Amerika står kke tilbake for første del som jeg var kommet til sist fredag. Boka fra 1988 er nesten for oppslagsverk å regne, uten å være det. Men du blir klokere på fakta, som denne tidligere NRK-reporteren bringer til torgs, henta fra Reagan-epoken derover. Folket stemte inn skuespilleren og personen Reagan og så bort fra politikken han proklamerte han ville føre. Noe kjent nå...?

Tidlig mandag morgen, før avreise Vestby hjemover til Odda, starta jeg på ei ny bok som jeg mener er et mesterverk, nemlig Johan Mjønes sin Fortellinger Om Sju Bål. Jeg kaller det en indianerroman fordi handlingene foregår i indianermiljø både i dag og i "svunnen" tid. Dagens og gårsdagens romaninnhold henger nøye sammen, og det er atter tid for tårer og vemmelse over de hvites råskap gjennom historien, samt beskrivelser av hvordan dagens indianere har det i sine reservat. Jeg kalte nylig Philipp Meyer sin En Amerikansk Sønn for et mesterverk, Mjønes står overhode ikke tilbake for den!

Tror jeg skal begi meg Mona Høvring i vold nå, med dikt og skjebnehistorier i boka Jente Med Dødninghode. Bruker ellers disse dagene før jobben kaller igjen på å klatre i fjellsidene og dalene i omegn. Muggen i leggene i dag, i morra er det på`an igjen :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg er enig i det du skriver om Fortellingen Om Sju Bål av Johan Mjønes :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så fint :-) Les også En Amerikansk Sønn, og du skjønner hva jeg sammenligner med - om du ikke allerede har hatt gleden av å lese den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest, eller rettere sagt hørt Philipp Meyers The Son som lydbok på engelsk, og ser hva du mener. Men jeg likte nok Fortellingen om sju bål bedre, ikke minst språklig. Jeg ble så grepet av drivet, rytmen og skrivemåten i denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er sørpe forkjølet og ryggen er vrang,
har til gjengjeld en lese-meg-opp-sjau på gang:
Etter Seierstads søstre står Helga for tur:
altså Helga med stor "H" (va'kke den vrien lur?)

Etter helgen med Helga tror jeg kanskje jeg tar
strake veien til Stovner med Zeshan Shakar
Helt til Tante Ulrikkes vei - så får vi se,
om den er så fantastisk; jeg tror nesten det!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

(Jeg har latt meg inspirere:
Jostein Røyset kjenner dere,
som vår leilighetspoet
her på nettstedet - han vet
å forlyste oss med rimord;
i sitt vesterlandske Nordfjord
- eller kanskje lenger nordpå
(vet ei helt hva kant han bor på) -
sitter han med gjeterhund,
bruker støtt en førhelgsstund
på å smi isammen slikt
som kan kalles førhelgsdikt.
Ja, selv når han er på tur
har han enderim på lur!)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Herlig Annelingua :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehe - tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var på biblioteket i går og hentet bøker om to veldig forskjellige damer - Madame Bovary og Nemi. Blir en fin helg med blanda drops. Innimellom litt Dickensk Pickwickpapers på øret.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Den hvite dame hørtes ut som en trivelig bok. Håper du koser deg med denne. Hørtes ut som du har trivelig helg foran deg. Denne formiddagen startet jeg å lese On Beauty av Zadie Smith som virker veldig lovende. Forfatteren har en tendens virker det som å gå dypt i detaljer for å beskrive mennesker, hendelser og miljøet til figurene i roman. Jeg liker det veldig godt. Håper den holder seg så god som den er nå.

Ønsker alle en flott lesehelg og litt fint vær også :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Denne uka har jeg lest Karin Bangs trilogi Arv og gjeld. Veldig bra bøker. Nå har jeg startet på Harry Bernstein og hans selvbiografiske Den usynlige muren, fantastisk å tenke på at han var 96 år da han skrev denne boka. Han skriver om en tøff oppvekst i England rundt første verdenskrig. Ellers er det bare å kose seg i sommerværet med gode bøker, god helg til alle.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er helg, og dertil har eg verkeleg flaks
Eg får selskap av damer, eg møter dei straks
For på tur har eg Emma, så ung og så ven
Og ved godstolen min ventar trufast Irène.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Torill Elisabeth RevheimSverreLibraritas vJulie Stensethkjell kAkima MontgomeryCecilieAnniken LErikInger-LiseHilde H  HelsethmgeLiv-Torill AustgulenmartinekhRolf IngemundsenLeseberta_23LeseaaseEirin EftevandNorahmoiraHeidi LGVKjell PMorten BolstadIngeborg GAnniken RøilKristofferCarolineritaolineHarald KLene AndresenalpakkaIngunn SMaikenHelen SkogJostein RøysetNils PharoSiriTonje-Elisabeth StørkersenEngelin