Glimrende, faktabasert roman om Lee H. Oswalds vei fra oppveksten til drapet på president Kennedy 1963. Samtidig følger vi også historien om en gruppe tidligere, nå desillusjonerte CIA-agenter. Etter det mislykte forsøket på å styrte Fidel Castro ved invasjonen i Grisebukta 1961, ser de for seg en rekke aksjoner for å vekke Amerikas interesse for en ny intervensjon på Cuba. Ett av disse er et fingert attentat på presidenten. I hvilken grad hadde disse folkene kjennskap til og kontakt med Oswald?

Samtidig kan boka ses på som et slags motsvar til alle spekulasjonene og mytene om Kennedy-drapet. Flere år seinere sitter en CIA-historiker begravd i så mange detaljer om hendelsen at han aldri kommer i gang med skrivearbeidet sitt. Med andre ord, det er bare gjennom en fiksjonalisert versjon som fyller de mange hullene og uoverensstemmelsene i faktastrømmen at vi kan nærme oss en forståelig versjon av det som hendte i Dallas 1963.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Da har jeg også lest Libra, takket være omtalen din, Harald. Utrolig interessant roman, så takk enda en gang!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for fin omtale!
Har lest mye Delillo, men denne har gått meg hus forbi. Etter at jeg nå leste omtalen og sitatene du la ut, ble den sporenstreks innkjøpt og lastet ned.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud