Jeg hadde kanskje forventet mer av denne boken. Den lister opp flere momenter som er viktig for å stå i mot politiske strømninger som begrenser åpenhet og demokrati, som grunnlag for maktmisbruk. Eksemplene er i hovedsak hentet fra mellomkrigstidens Tyskland og Russland. Jeg mener dette kanskje er et litt snevert utgangspunkt da det finnes flere eksempler på maktmissbruk og underminering av demokratiske prinsipper også i nyere historie. (Naomi Klein har for eksempel beskrevet hvordan USA har utnyttet dette i Latin Amerika, Asia, Afrika og Midt Østen.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Enig i at boka er litt enkel, men tror den er viktig. Tenker den kan passe godt for ungdom for eksempel. Når jeg kommenterer nå er det egentlig for å spørre hvilke bok (bøker) av Naomi Klein du tenker på?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for kommentar! Boken jeg tenker på er "The shock doctrine". Her er det mange eksempler på hvordan USA har utnyttet kriser til å innføre en økonomi som i hovedsak har vært til fordel for store amerikanske selskaper, dessverre ofte på bekostning av landets innbyggere. Flere av mekanismene som Klein referer til i sin bok, er etter min mening ikke helt ulike de som Snyder beskriver.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Therese LierAud- HelenGeir SundetHarald KSimenAvaEgil StangelandIngri EriksenStrindinEmilie GeistWenche VargasBård StøreLeseaaseTorill Elisabeth RevheimNeda A.Jostein RøysetIda HeiseldalEivind  VaksvikEster SkaroghGitte FurusethNorahmoiraJolinaHildeLilleviKristin F. JørgensenTrygve JakobsenGrethet87MarteAnniken LRandimgetove NessDagfinn JakobsenMargrethe  Haugenerlend kongsvollLine DahleBeathe SolbergNina Fredrikke