Nå som OL har startet har jeg nettopp vært inne på GET og endret kanalpakken min (fjernet de kanalene jeg ikke ser på) så jeg fikk de to Eurosport kanalene som sender fra OL.

Jeg vet ikke hvor mye lesing det blir, men er godt igang med bøker på leseutfordringen igjen. Leste ferdig Drept av bjørn og ulv - en historisk oversikt over mennesker drept og skadet av rovdyr i Norge de siste 400 år for punktet 'A book with an animal in the title' denne uka, og startet igår kveld med The Ritz London Book of Afternoon Tea - The Art and Pleasures of Taking Tea for punktet 'A book with a time of day in the title'. Regner med å lese den ferdig før middag siden den er på bare 64 sider og en del er oppskrifter som jeg bare skumleser. Neste bok blir også fra leseutfordringen, Skiidrett før Sondre - vinterveien til et nasjonalt selvbilde for punktet 'A book about or involving a sport'.

Hadde bestemt meg for å lese begge disse bøkene i vinter før jeg så årets leseutfordring, og selv om jeg hadde bestemt meg for å vente med å velge ut bøker til rett føre jeg leste dem, har jeg spikret 33 punkter allerede og har flere valg for 11 punkt til hvis jeg ikke kommer over noen andre utover året.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Da er bok nr 10 i serien Vitenskapens nye verden iferd med å bli lest igjennom. bare 120 sider og denne handler om Fremtidens katastrofer i naturen osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å være godt i gang med en leseutfordrignen da. Det var en del du hadde lest. Denne helgen kom jeg nettop hjem fra Firenze i går flott by og fikk kun lest litt på mandag før jeg drog dit og i går på flyplass. Jeg har begynt på boken La Belle Sauvage av Philip Pullmann som er ny trilogi, spennende, morsom og fargerike.

Ønsker alle en fortsatt flott lesehelg og helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Firenze står på min reiseliste. Selv kan jeg av italienske byer anbefale Venezia. Var der i 2013.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Venezia hørtes ut som en flott by å besøke, det blir nok et mål i nærmere fremtiden håper jeg :). Kan virkelig anbefale Firenze og var også en tur innom Pisa også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt mye fint å se i Venezia, men styr gjerne unna midt på sommeren, det var "sild i tønne" med folk og 40 grader på St Marcusplassen da jeg var der i juli måned.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sånn var det også i august og september

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser en bok som jeg er utrolig fornøyd med. MADAME av Antoni Libera. Er halvveis i boken på 500 sider. Den handler om en ung mann, en intellektuelt og kunstnerisk begavet gymnasiast i Polen på 1960-tallet som forelsker seg i fransklærerinnen som også er rektor på skolen. Forelskelsen medfører at han ledes inn i interesser som fransk kultur, forholdet til vesten, som sporadisk sees i forhold til fortiden med Russlands innflytelse i Polen, tanker omkring den Spanske borgerkrigen, forholdet til kunst og hans forsøk på å orientere seg og finne eget ståsted.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha hatt "Til musikken" av Ketil Bjørnstad i bokhylla i et par år kanskje, har jeg endelig begynt på den. Og jeg angrer ikke :-) Blir nok ferdig i løpet av kvelden, og heldigvis har jeg neste bok klar; "Elven". Aldri lest noe av Bjørnstad før, men han skal det bli mer av!
God lesehelg - og OL helg !

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leser bok nr 11 i seren Vitenskapens nye Verden, og den handler om fremtidens megabyer, og hvordan de takler problmer med overbefolkning, forurrensning osv..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

OL på andre kanaler enn NRK er for meg bare sånn halvveis. Kan ikke følge øvelsene på jobb når de går direkte, og da er litt av moroa over allerede der. Om noen spør meg når OL er over om hvem som vant den og den øvelsen, kan jeg fort bli svar skyldig...

Men jeg har da fått lest litt denne uka også, Omtrent På Størrelse Med Universet av Jon Kalman Stefansson, som jeg begynte på på mandag. Jeg synes Stefansson skriver snabla godt; det poetiske språket som kan få deg til å grine og le, historiene fortalt, alt dette fenger meg - jeg må stoppe opp på omtrent hver eneste side og lese setninger og avsnitt om igjen, akkurat som hos Toni Morrison, fordi det er så godt skrevet. Vil nok bruke noen dager til på denne boka ettersom det er travle dager med to kurs på reis, jobb og et folkemøte mandag kveld.

Trenger kanskje ikke lese meg i søvn til uka? Men alle dere andre, les eller la være, se OL og juble over både gode nordmenn generelt og tyrkere i hoppbakken!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er årsmøte-høgsesong, hei som det går
Og med lagsarbeids-plikter er takka ein får
At det skortar på tid til å lese i ro
Så det er ikkje mykje til progresjon no

Eg skal bli i, vil ikkje bli hengande bak,
Guds barmhjertighet-leseprosjektet eit tak
Så får Rosens navn heller få kvile seg litt
Til det grøvste er ferdig av pliktløpet mitt

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne uka har jeg begynt på litt av en bok: Den underjordiske jernbanen av Colson Whitehead. Jeg har ikke kommet så veldig langt, men langt nok til å se at denne er god!
Den er spennende, smertefull og sår, men også god. Og kjempegodt språk!

Helga blir nok stappfull, med store studentbarn hjemme i helga, bursdagsfeiring i familien, OL på tv, friluftsliv (les:ski), og jammen er det morsdag og fastelavn også! Men innimellom alt dette skal jeg nok rekke å lese litt videre i denne flotte boka, for den ligger der og trekker i meg hele tiden. Om fortsettelsen er like god som starten ligger den an til å havne på favorittlista altså!

Ønsker dere alle en riktig god helg - med både lesing og andre aktiviteter :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har også akkurat begynt å lytte til 'Den underjordiske jernbanen', lover veldig bra så lang, selv om boka også har noen grusomme skildringer.

Ellers har jeg tatt frem 'Til fyret" av Virginia Woolf, som jeg har hatt liggende ulest i bokhylla i mange år. Den er litt tung å komme inn i, så foreløpig har jeg bare kommet gjennom et par kapitler. Merker at språkføringen hennes ('stream of consciousness') krever mye konsentrasjon, tankene flyter lett videre mens jeg leser, og jeg må ofte lese setningene om igjen. Forhåpentligvis løsner det litt etterhvert som jeg blir vant til stilen, språkføringen er iallefall strålende.

Ønsker dere alle en fortsatt flott søndag!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den er ganske rå. Men det var vel sånn det var, sikkert, en slave som ikke visste å holde seg på sin plass var ikke særlig mye verdt..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke tid til å lese så mye om dagen, men jeg er godt i gang med Mean av Myriam Gurba. Hvis jeg rekker å fulleføre den, gir jeg meg nok i kast med noe norsk fra 2017. Enten Fra a til nå av Ellisiv Lindkvist eller Gauphosta av Bjørnar Bergem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har begynt på Havnene i Levanten av Amin Maalouf. Den boka har jeg vært på jakt etter i lang tid,men plutselig fant jeg den på Pbok. Og boka skuffer ikke så langt.Har flere bøker av samme forfatter som stort sett alle har vært bra. Etter denne blir det antagelig Lysets hager av samme forfatter,den boka fant jeg på Bokloftet.Så det blir lektyren i helgen her i gården.
God bok-helg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fortsetter med de samme to bøkene som jeg leste i forrige helg. Dvs "Frost" av Roy Jacobsen og "Lenker" av Anne K Elstad. Dessuten har jeg begynt på "Å dykke etter sjøhester" av Hilde og Ylva Østby. Det er en relativt lettlest bok om hukommelse, som man ikke trenger være fagutdannet for å ha god nytte av, siden den er skevet uten utstrakt bruk av latinske medisinske uttrykk, osv. P.S: Om noen skulle lure på hvorfor "sjøhest" er kommet med i bokas tittel, så skyldes det at hukommelsessenteret i hjernen, som på latinsk heter hippocampus, har form som en sjøhest.
Etter en liten periode med relativt bra vær, er det nå blitt surt og vått igjen, slik det pleier her på Vestlandet. God lesehelg ønskes alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for antatt nyttig boktips om stor-rovdyra og deres politikk -
bidra gjerne med sitater?
Forundersøkelser kan tyde på at forfatter og forlag står forlikelig med
det Selma-Lagerlöfske og lobo- realistiske pedagogiske syn.
( Har fröken åkpäls?)
_

Siste: lobosolist Bering-Breivik hedret i kunsten ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er det kjempelenge siden jeg har skrevet noe i lesehelgtrådene. Livet som småbarnsmamma er ikke alltid så lett å forene med leselysten. Denne helgen leser jeg Dypt å falle av Anna Grue. Dansk krim som har fått mye bra omtale, så jeg har gledet meg til denne boka. Så langt synes jeg boka er både spennende og underholdende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vKristofferEivind  VaksvikTrond ØvergårdJostein RøysetLeseaaseSisselCtinaHarald KBoktimmyFiolMy Criminal MindKirjalabyrinttiElin FjellheimSverremgeMariannebJeanetteReadninggirl20karoghMarit HåverstadElin SkjerengBertyMarteK. H.GVLene AndresenJulie StensethEllen E. MartolNorahLars MæhlumAnjaReidun GranberggretemorWenche VargasNils PharoInger Johanne SæterbakkRuneIda CharlotteJan Erik  Olsen