En norsk veteran klarer ikke å akklimatisere seg til det sivile liv og reiser ut igjen for å verves til det private militæret. Underveis møter han fryktelige kolleger, røffe arbeidsområder og en hverdag de fleste ville skydd unna.

Jeg forventet en slags actionroman med denne (Tom Clancy, John Grisham), men dette er mye mer. En finner drama, sort komedie og en bitende samfunnskritikk og skarpe skildringer av hvilke psykiske prosesser som foregår i unge desillusjonerte sinn.

Det er sistnevnte som kanskje er det mest interessante – hva fremmedgjøring og påtvunget nasjonalisme gjør med en. Særlig i et stadig mer polarisert debattklima, finner jeg denne romanen et stykke litteratur som bare blir mer relevant og noe flere burde sette seg inn i.

Vi har begynt å få mange nye stemmer i annengenerasjonen, og jeg leser med spenning og iver hva de har å si. Det er særdeles noe med skjønnlitteratur som sier noe om mennesker som individer, der denne utmerker seg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Britt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine Victoria