Krig er gøy

av (forfatter).

Kagge 2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.38 (8 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Krig er gøy er en roman om en norsk leiesoldat. Om krig som spenning. Alt du må forlate. Og hvordan livet kan rives vekk under beina dine på et øyeblikk.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9788248914464

EAN 9788248914464

Serie Kagge pocket

Omtalt sted Oslo Afghanistan

Språk Bokmål

Sider 381

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 3 1 0 0 0

Bokomtaler

En norsk veteran klarer ikke å akklimatisere seg til det sivile liv og reiser ut igjen for å verves til det private militæret. Underveis møter han fryktelige kolleger, røffe arbeidsområder og en hverdag de fleste ville skydd unna.

Jeg forventet en slags actionroman med denne (Tom Clancy, John Grisham), men dette er mye mer. En finner drama, sort komedie og en bitende samfunnskritikk og skarpe skildringer av hvilke psykiske prosesser som foregår i unge desillusjonerte sinn.

Det er sistnevnte som kanskje er det mest interessante – hva fremmedgjøring og påtvunget nasjonalisme gjør med en. Særlig i et stadig mer polarisert debattklima, finner jeg denne romanen et stykke litteratur som bare blir mer relevant og noe flere burde sette seg inn i.

Vi har begynt å få mange nye stemmer i annengenerasjonen, og jeg leser med spenning og iver hva de har å si. Det er særdeles noe med skjønnlitteratur som sier noe om mennesker som individer, der denne utmerker seg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

På mange måter en unik bok, en forfatter jeg gjerne vil høre mer fra.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Danyal er norsk eks-soldat i Afganistan, med pakistansk bakgrunn. Han finner et levebrød som leiesoldat i krigsherjede land, og utstår ikke kjedsomheten i fredelige Oslo.
Danyal er ærlig på den egentlige grunnen til at han velger å dra ut i krigen. Det er forventet at man skal kjempe for flagg & fedreland, eller demokrati & religion, men egentlig vil de unge guttene bare ut og oppleve noe som er større enn dem selv.

Dette er en bok som gjør inntrykk. Det er mye brutalitet, og jeg får virkelig innsyn i hvor avstumpet man blir av krig og vold.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Radiosignalene ble svekket og skurret gradvis helt vekk. David slo av anlegget. Solstrålene gjennom vinduene lyste opp støvet som kom fra Vest-Afrika eller Sør-Sudan. Slik det var med brorparten av støvet i hele verden. Vi møtte alle det samme støvet når vi ble født. Støv. Det er det vi er. Hele livet. Til vi dør.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

«Hva er du savner med de soldatgreiene, egentlig? Hva er vitsen med all volden?»
«Stjernehimmelen», svarte jeg.
«Det er det jeg savner. Klar himmel på havet eller i ørkenen. Glitrende som diamanter strødd over en svart plastpose.»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Andre utgaver