Har nå lest halve boken, og den er i Nesbø-stil. Hva er Nesbø-stil? Jo, den er en gammeldags og urealistisk skildring av politiet, deres arbeid og deres ansatte. Videre er oken befolket med med dumme eller korrupte folk i fengselsvesen og idealister i kommunal tjeneste.....gjesp.

Ettersom Nesbø er såpass fantasiløs, eller kanskje drevet av et eget løp, så kan man som vanlig gjette handlingen i reten av boken på side 30. Dette er den femte boken jeg har fått av Nesbø i julegave gjennom årene, og min mening om hams forfatterskap har tydeligvis ikke slått gjennom hos giverne. Jeg bytter ikke julegaver, og synes jeg må lese den. Min glede over at Harry Hole ikke er med, den ble omgjort ved at Holes bortadopterte bror, Simon Kefas(Simon var Jesus mest betrodde disippel, under navnet Peter. Kefas er en oversettelse av petros, så Simon Kefas er altså Simon Peter...gjesp) , tar Holes plass.
Kefas er selvsagt ikke alkis, men tørrlagt gambler..... ooooh Jesus!

Jeg kan ikke forklare Nesbøs popularitet på noen annen måte enn at folk er blitt mer svenske av seg (svensk=lettlurt). Man skulle kanskje vente at Nesbø etterhvert skulle bli etterrettelig, men siden tøys fungerer, så fortsetter han med det.

Jeg er noen måneder eldre enn Nesbø, og hans beretninger omOslo hører hjemme hos Oslo-losen.
Cuba/Kuba har ikke navnet sitt fra gassklokka som stod der. Anledningen til at Cuba heter Cuba er fordi det i årene 1890-1900 ble gjort en rekke nye byggeprosjekter helt sør i Aker kommune, området som i dag kalles Grünerløkka. Grüners løkke ble raskt utbygd, med smale gater (Aker var en landkommune) og 4 etasjers bygårder, det ble derfor kalt New York. Som så mange andre steder, så var områdets barn sterkt bundet til nabolaget, så da den spansk-amerikanske krig i 1898 ga barn og ungdom som bodde i "New York" (nedre Grünerløkka) en mulighet for å kalle barn som bodde på vestsiden av elva for cubanere, så lot de ikke muligheten gå fra seg.

Det var helt naturlig at området mellom Uelands gate og elva ble hetende Cuba, bare pga denne krigen, som var mye omtalt i norsk presse i 1898.

Videre er ikke skillet mellom Oslo vest og øst elva, det er nemlig Uelands gate, 100 meter vest for elva. Nesbø er ikke Oslo-gutt, og han skriver for det meste tull

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

He, he. Sterk melding :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

kntschjrldKikkan HaugenHilde Merete GjessingMarit HåverstadMartine (@martineleser)ToveAnn ChristinIna Elisabeth Bøgh VigreKaroline in WonderArne SjønnesenAtmanMalinJulie StensethSissel ElisabethHeidiBjørg Marit TinholtKnutMEirin EftevandCamilla RødjeBjørg L.Dolly DuckSyntaksfeilHeidi BTone SundlandTerje MathisenMarielleJohn Glenn RobertsenTine SundalMariHarald KOdd HebækRufsetufsaKarin BergMarianne  SkageIdaTrine S. AustbøStjernekastVannflaskePangLeserHeidi