Ja, så er julehelgen altså her. Så fort dette året har gått...

Her i vårt hus er det full julestemning. Jeg har vasket over alle gulv, røde lys står i alle staker. Nisser og engler har fått komme fram fra sine dvalekasser, og stua er pynter med røde tulipaner, amaryllis og granbar. Mann og datter har pyntet tre. Datter spiller julesanger for full musikk, akkurat nå lyder Deilig er Jorden gjennom huset. Nå satte jeg meg akkurat ned en liten stund før jeg går på det siste: rent sengetøy på alle senger og en dusj :-) Så er vi der :-)

Det blir deilig med noen rolige dager nå. Det blir jo mye familiekos og samvær, litt friluftsliv håper jeg (hvis været roer seg) - og jeg skal selvfølgelig LESE :-) Åh, gleder meg :-)

Nå har jeg Gabriel Scotts udødelige Tante Pose liggende klar. Jeg har faktisk aldri lest hele, bare deler av den. Filmen har jeg jo sett mange ganger. Den bør sikre at julestemningen blir fullendt, så den gleder jeg meg til.

Om denne skulle bli litt kort, har jeg også Sapiens liggende - det var noen bonuskroner i bokklubben som 'måtte' brukes :-) Den gir sikkert ikke like stor grad av julestemning, men det kan jo gå bra for det.

Så håper jeg at jeg også i år får en bok i julegave :-) Min far pleier å være trofast til å kjøpe bøker, så jeg tror det er gode sjanser for at ønsket går i oppfyllelse. Han pleier å velge blant det som er kommet av nyutgivelser på høsten, så det er alltid en deilig gave :-)

Hva med dere andre bokelskere - rekker dere å få lest noe i julehelgen?
For meg er dette et enormt inspirerende og givende forum - det er så artig å lese innleggene fra dere andre om erfaringer og leseplaner. Jeg har funnet fram til mange gode bøker jeg ellers ikke hadde kommet på å leser, tror jeg, basert på tips fra dere andre her inne.

Lesing eller ikke - dere må alle sammen ha en riktig god julehelg :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Det er første juledag, varmt og godt, og gavene er delt ut
Jeg sitter i skyggen med «Speeches That Shaped South Africa - From Malan to Malena» by Martha Evans. Boka var en julegave fra meg, men inntil butikkene åpner igjen og jeg får kjøpt meg et eget eksemplar, har jeg fått lånt den av mottakeren av gaven. Så denne boka + litt krim og annet julesnacks på Kindle holder meg sikkert beskjeftiget til langt ut i januar.

Jeg ønsker dere alle en trivelig jul med god mat, hygge og godt lesestoff.

«Friends, comrades and fellow South Africans.
I great you all in the name of peace, democracy and freedom for all.
I stand here before you not as a prophet but as a humble servant of you, the people. Your tireless and heroic sacrifices have made it possible for me to be here today. I therefore place
the remaining years of my life in your hands.»

-from
Nelson Mandela’s Relase speech, Grand Parade, Cape Town,
11 February 1990.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Im dreaming of a white christmas. A hard rains gonna fall. Nå er dette i hovedsak ei norskspråklig nettside, så jeg skal ikke dvele for lenge med disse to sangtitlene til Bing Crosby og Bob Dylan. Men jeg konkluderer uansett med at det eneste hvite denne jula i Odda blir kremtoppen på kruset med varm kakao under julefrokosten i dag julaften :-) Foruten tradisjonell feiring sammen eks`en og småtrollene (jentene er hhv 18 og 26) skal det leses og turgås i fullt regnutstyr. Boka jeg har kommet et stykke inn i er Ta Hand Om Deg av Oddas egen Lars Ove Seljestad, en slags dokumentarroman, sanselig og varm om vennskap, empati, forfatterskap og, ja, livet generelt.

Jeg ønsker hver og èn ei fin og fredelig julefeiring med lesing og alle andre fornuftige ting som quiz, spill, en god film, julemusikk og hva annet julehjertet begjærer,

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I am screaming of a white kliss-klass

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er det heller ikke hvit jul, det er til og med plussgrader på dagen. Var ute en siste handletur igår for å kjøpe julekaker. Ville først og fremst ha krumkaker, men eneste sjangsen for det var i en boks med 4 andre slag (Berlinerkranser, Goro, Sirupssnipper og Bordstabels ( som jeg ikke hadde hørt om før)), en liten pakke kransekakestenger og 2 stk marsipankakestykker til halv pris pga dato (25.12).

I julehelgen skal jeg lese ferdig Nemi - jentestreker, min nåværende utebok Paul Newman, Julens krydder og Julekurver - tradisjon og variasjon. Den siste fikk jeg på fjernlån fra Halden bibliotek, det var ikke den jeg egentlig ville ha, men den så jeg bare kjapt når jeg var der den 19., men ikke rakk å låne siden jeg måtte rekke bussen til Strömstad og jeg ikke husket akkurat hvordan den så ut el tittel el forfatter.

Jeg har også 4 julehefter klare til lesing i julen: Jul i Norge, Jul i Bergen - - og på Vestlandet, Jul i Trondheim - - og i Trøndelag og Det store juleheftet om Juleøl.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Veldig hyggelig at du skriver lesehelg innlegget :) det setter jeg stor pris på :D Ja julen tid er som travel med gavehandel og pynting og rengjøring :) Jeg har fått lest litt i dag i The coruous charms of Arthur Pepper av Phadra Patrick, en veldig søt bok :) . Håper jeg får noen bøker til jul også og at andre som ønsker seg også gjør det. Ellers har jeg denne uken lest en del Berge av Jan Kjærestad, Blå av Maja Lunde og Knut av Unni Lindell.

Håper alle får en god jul og eventuell lesehelg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å, Berge og Blå er to bøker på min ønskeliste! Hva synes du om dem? Var de bra?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Berge var eksepsjonelt bok og fantastisk å lese, vet virkelig ikke hva terningkast jeg skal gi Berge. Den var unik og Kjærestad for til både menneskelige plan, politiske plan og samfunnsmessig plan til å skrive en utrolig roman og så givende. Blå er grei roman som hadde mange gode poeng, men sitter igjen med mange spørsmål og hadde ikke samme kvalitet som forrige dessverre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det siste døgnet har det kommet over 11 centimeter regn i mitt distrikt, og siden det også blåser storm, er jeg glad jeg ikke trenger å bevege meg utendørs resten av kvelden. Hvit jul blir det definitivt ikke. Litt lesing blir det i julehelga, spesielt fra 1 juledag og videre fremover, selv om biblioteket ikke hadde noen ledige eksemplarer av boka jeg tenkte å begynne på - "Familien på Gilje" . Mens jeg venter på et ledig eksemplar av den boka, fullfører jeg to andre bøker. Ellers "vet" jeg at jeg får minst to bøker i julegave, det skjer hver jul. Ønsker alle en fredfull julehelg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er juleklart her i huset også,fredelig og godt. Har begynt på Svarthuset av Peter May, krim fra Hebridene. Er jo glad i disse øyene og det er mye naturbeskrivelser, men ikke så mye krim (ennå). Men boka er bra,og neste bok i trilogien ligger klar, Lewis-mannen. Den tredje kommer ikke før et par måneder tror jeg. Har også noen andre uleste bøker liggende klare, bl.a. ei av Mika Waltari. Så jeg har nok å lese på i helgedagene.
Ønsker alle bokelskere en GOD JUL.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her er jula om nova og alt er på stell
Det blir mat heile dagen og lesing kvar kveld
Og med Pythias anvisninger vil eg tru
Det blir jule-uhygge med skrekk og med gru

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmHarald KKirsten LundmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaske