Lesehelg, høsthelg, regn- og blåsehelg! Frihelg! Hurra! :-)

Ukeslutt igjen selv om det er en stund til jeg er hjemme fra jobb. På øret denne uken går det i Metro 2033 - en dyster dystopi hvor handlingen utspiller seg i Moskvas underverden - bokstavelig talt - i metrosystemet. Beskrivelsene og stemningen er det lite å utsette på. Derimot savner jeg mer handling. Vi får se om det tar seg opp. Har planer om å lese Historien av Morante, men har ikke kommet skikkelig i gang.

Ellers oppdaget jeg et par "nye" podcaster som jeg vil sjekke ut; Myths and Legends (https://podtail.com/podcast/myths-and-legends/) og Svenska mordhistorier (https://www.radioplay.se/podcast/svenska-mordhistorier). - Kanskje noen her kjenner til disse poddene og har en spesiell episode å anbefale?

Hva leses rundt omkring? Hva opptar deg mellom permer eller på øret? Noen anbefalinger? - Vi hører gjerne fra deg :-)

Lev vel i og utenfor litteraturens verden!
Riktig god helg til alle bokelskere :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Jeg var i Oslo på Outland og fikk signert to bøker av Don ROsa da han var der. Stod først 30 min i kø for å sikre meg en ny kølapp som sikra meg rett til å få signert bøkene,. Deretter lit senere var det å stå fra kl 1627- 20 03 før jeg fikk signert to Don ROsa bøker. Skal se om det er mulig å legge ut bilder osv her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forfatter av verdens første roman?

en burde vel merke seg navnet.. Morosaki Snikebu,
var det ikke noe sånt?

sr.se lydprogram ->

Angitt kompetente kilder:

'Snikipedia'
'Hårvård Magashini'
'Iko no missa'

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har begynt på bok nummer 2 i Illustrer t Vitenskaps Bibilotek, og den handler om Uendelig Energi. Dette er en serie på 16 bøker som kom u ti 2016, og omhandler bl.a menneskehjernen, tur til Mars, energi, menneskekroppen og mye annet. Anbefales da det ikke er mer enn ca 120 sider pr bok, og med mange e tegninger og ikke tungt språk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her har høst brått blitt til vinter - enn så lenge. Jeg leser Historien av Morante akkurat nå. God helg til alle!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tja,her er det ikke mye som skjer, bokstavelig talt. Sitter på fjerde uka med avreven akilles og skal opereres til uka. I bøkenes verden er det det samme som forrige uke,Historien av Morante og Heinesens fortellinger fra Færøyene. Så det står litt i stampe på flere hold,men koser meg jo med bøkene. Ute er det grått og vått,så det er vel like greit å være inne.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Vidunderbarn" av Roy Jacobsen står for tur denne helga. Barndomsskildring fra drabantbyen Årvoll i Oslo på 1960 - tallet. Leser den for andre gang. Og nok en helg er det passende vær til å sitte inne i varmen og lese. Ute har nordavinden festet grepet, og det har kommet snø over ca 200 metets høyde. God lesehelg til alle :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Artig sammentreff - den skal jeg starte på i morgen, lydbok versjonen :-)

Ellers har jeg nettopp hørt ferdig De Games hus av Karin Fossum på lydbok. Og i den gode gamle papirbokverdenen er jeg omtrent halvveis i årets Nobelsprisvinners bok "Never Let Me Go", storkoser meg med denne!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er også et artig sammentreff at jeg i morgen blir ferdig med 2 gangs lesing av " De gales hus :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi sann! Ja, Jøss. Skal si. Tror rett og slett bare jeg må si at du har usedvanlig god smak hva gjelder bøker =-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Neste uke skal jeg se filmversjonen av Fossums strålende bok :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det står på min plan også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det bedre vær enn meldingene sier. Og jeg leser Historien hver kveld på senga og kommer til å fortsette med det ei stund. Ingen andre bøker for øyeblikket. God helg til alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Let me tell you about the bees and the bees...! Ja, det kan faktisk skrives sånn fordi jeg nå leser to ulike "bie-bøker". Maja Lunde er fortsatt med meg og samtidig har jeg kommet over Bienes Død av Lisa O`Donnell - jeg leser begge med stor fryd. Helt ulike historier men kvaliteten er det ingenting å si på. Anbefales videre begge to! Jeg blir ei busy bee denne helga, ingen tvil om det, og kanskje forblir jeg det utover uka også..?

Ellers har jeg nå bok 2 og 3 i Mino-serien til Gert Nygårdshaug i innbundet versjon, mangler kun den første, storselgeren Mengele Zoo. Har lest alle 3 før i pocketversjon, men dette er klassisk bokhyllevare for min del, og da foretrekker jeg de innbundne bøkene.

Må helga og øvrig uke bli en leserik og klok periode. Været utafor hjelper oss med det!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Har sett Mino-trilogien i innbunden versjon på Coop Extra dei siste vekene. Kanskje du skulle sjekke der?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takker for tipset, Jostein! Skal sjekke på "extraen" i morra. Mine andre to fant jeg helt tilfeldig på Bergen Storsenter, i et Boklageret-utsalg, det til 68 kr per stk! Har kun tre pocketbøker i serien fra før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var på en shoppingtur/bibliotekstur til Strömstad idag og på turen bortover leste jeg Stormaktstid - En antologi om svenskt 1600-tal, og leste de siste 15 sidene mens jeg var på biblioteket. På tilbaketuren leste jeg Idéer och äventyr - En antologi om svenskt 1700-tal og kom ca halvveis i den, og leser den ut i helgen. Skal også lese videre i Norske utposter - nordmenn utenfor allfarvei.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I dag startet jeg fredag med å høre på lydbok Vi burde alle være feminister av Adichie og dette var veldig godt essay om hvordan feminismen ofte blir brukt som skjellsord og satte ting veldig godt i perspektiv for hvordan kvinner opplever ulike situasjoner. En god essay og virkelig verdt å få med seg synes jeg. Ellers hører jeg lydboken Prosjekt Rosie av Simsion som jeg har hørt tidligere utrolig morsom og god feeling bok.

Ha en god helg alle sammen og kos dere med bøkene :D

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Senhøst og gråvær - og altfor tidlig å begynne å tenke på noen som helst slags juleforberedelser i huset!

Da kan man i stedet bruke tida på familie, gode venner og gode bøker - og alt dette har jeg planer om å rekke denne helga. Vennesammenkomst i morgen kveld, farsdag på søndag, og bøker har jeg selvfølgelig liggende :-)

Jeg har to bøker liggende klare nå, begge har stått på ønskelisten min en stund, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt. Den ene er Lille linerle av Myriam Bjerkli. Den andre er Bak lukkede dører av B.A. Paris. Jeg aner ikke hvilken jeg kommer til å starte på først, men det ligger an til å bli en deilig helg :-)

Ønsker alle dere andre også en fin helg :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det blir regnver i helga, då veit eg ein kur:
Bli med Strøksnes på håkjerring-fiske ein tur!
Og når landkrabba etter ei stund har fått nok
Held eg fram med Historien som lesast i flokk

Godt sagt! (8) Varsle Svar

God helg☺️ Koser meg veldig med Historien. Leser sakte og litt om gangen, men merker at boken er med meg hele tiden. Gleder meg til å komme hjem å lese når jeg er på jobb. Ønsker alle en strålende helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Helen SkogLillevimoiraLailakjell kBoktimmyHauk1Jenny Dahl BakkenOle Jacob OddenesLabbelineritaolineJostein RøysetRufsetufsaRandiASisselRasa ZiburkuteIngerSynnøve H HoelSusan StensrudJulie StensethLindaBFrank Rosendahl SlettebakkenLibraritas vBenteBritt ElinLaila StenbrendensveinIda HeiseldalKrishEngelinJan-Olav SelforsKirsti Vettran NederhoelellinoronilleDemeterkriraAliceInsaneLine DahleBjørn  BakkenEivind  VaksvikMarius Theodor Yttri Fjørtoft