Eg ser frå VG sitt oppslag at ein kommentator i Aftenposten har uttalt at

"det er første gang i norsk litteraturhistorie at det skrives en roman som et forsvar mot en annen, skrevet av en levende modell fra denne andre romanen."

Stemmer dette? Kva med Shah Muhammad Rais sitt motsvar til Åsne Seierstad sin Bokhandleren i Kabul? Eller er Seierstad sin bok for mykje dokumentar og for lite roman i denne samanhengen? Finnest det andre, betre døme på at noko slikt har skjedd før?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

"Hevnroman" som motsvar er ikke av ny dato.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har jeg ikke lest Shah Muhammad Rais sitt motsvar til Seierstad, men jeg tror at Bokandleren i Kabul havner i kategorien dokumentar. Kommer i farten ikke på flere skjønnlitterære bøker som har blitt møtt med motsvar. Men ifølge Jan Kjærstad er et motsvar i romans form en gavepakke til leserne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenAlice NordliHilde H HelsethNicolai Alexander StyveBjørg  FrøysaaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMads Leonard HolvikAnne Berit GrønbechsiljehusmorSynnøve H HoelTherese LierElisabeth SveeGro Anita MyrvangEster SKirsten LundEileen BørresenTrude JensenGjertrud JacobsenHeidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSilje