Og da ble jeg fristet til å dele min Undset-oppdagelse fra i sommer:

Pigen, der finder guldhornet (1906) harald slott-møller

Hvis jeg fikk lenken til å virke, viser den et maleri jeg oppdaget på Sønderborg slott for noen uker siden. Det er malt av den danske kunstneren Harald Slott-Møller i 1906, og viser Pigen med Guldhornet - hovedpersonen i berettelsen om hvordan Kirsten Svendsdatter fant et av gullhornene som var selve nasjonalsymbolet i Danmark på den tiden. Da jeg studerte nærmere plaketten på veggen ved siden av bildet, viste det seg at Sigrid Undset var så populær også i Danmark at kunstneren valgte å bruke henne som modell da han malte det motivet som gikk for å være det danskeste av det danske!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

SÅ artig, - og jeg kan jo se at det er henne! Men hun var jo halvt dansk, så det rettferdiggjør det jo litt, - sett fra danskenes side ;-))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, var ikke det gøy? Må innrømme at jeg faktisk ikke har tenkt på at hun var halvt dansk, og at danskene dermed hadde "aksjer i henne", de også! Men når du påpeker det, så husker jeg jo fra biografien hennes at moren var dansk og at de tre døtrene følte seg knyttet til det danske.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

IngeborgConnieCecilie EllefsenEllen E. MartolPiippokattaStig THarald KElisabeth SveeVannflaskeRisRosOgKlagingGunillaElin FjellheimKirsten LundStein KippersundGro-Anita RoenKristin71MathiasAnne Berit GrønbechBård StørekntschjrldBjørg Marit TinholtHeleneJan-Olav SelforsChristoffer SmedaasJulie StensethTurid KjendlieTheaSissel ElisabethSigrid NygaardKristin_Anne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandHeidi HoltanMads Leonard HolvikLars Johann MiljesveinBeathe SolbergTanteMamieOddvarGIngeborg G