Tenk deg at landet ditt blir kuppet av en ytterliggående religiøs/ politisk gruppering og du skilles fra alt og alle i livet . Gjennom dystopien til Atwood blir vi minnet om aktualiteten i mange av dagens totalitære samfunn, og hvordan dette påvirker menneskenes liv. Kvinnen Offred, en av tjenerinnene, gir stemme til savn, sorg, kvinneundertrykking og frykt. Fortellerteknikken binder oss til boka gjennom spenning, og avslører lagvis deler av et tidligere liv, samtidig som det fortsatt er ubesvarte gåter. En av verdens beste bøker ? Det er blitt sagt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Atwood har sagt at ingen av hennes fremtidsdystopier er fri fantasi eller tatt ut av luften. De er basert på virkelige samfunn og hendelser. Denne boka har nå fått en enorm oppsving etter at Trump vant presidentvalget. Han har allerede gjort forsøk på å gjennomføre saker som i verste fall kan trekkes til bokas Gilead, om det skulle gå for langt.
Etter Trumps seier gikk et stort antall mennesker i the Women's March on Washington, med diverse feministiske paroler. Noen av dem var "Make Margaret Atwood fiction again", "The Handmaid's Tale is not an instruction manual" og "No to the Republic of Gilead".
Skremmende å se at denne boka skal bli så aktuell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag