Boktittelen virker enkel, men er i grunnen svært dekkende. Når Atle Næss legger så stor vekt på å skildre de historiske omstendighetene, får han fram både hvor avhengig Leonardos liv var av politiske hendelser, men også hvor selvstendig og original han var når det gjaldt kunst, teknikk og vitenskapelig innsikt. Det virker som et paradoks at en mann som var så avhengig, både økonomisk og psykologisk av makthavernes velvilje, samtidig var så uavhengig i sin tenkning. Næss får fram denne motsetningen i en form som for meg ble en spennende livshistorie. I tillegg får vi en grundig presentasjon og analyse av Leonardos malerier og en rekke andre verker som boka er flott illustrert med. Boka er nydelig produsert med en fyldig liste over andre bøker - også flere norske - som tar for seg Leonardo og den turbulente tiden han levde i.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Atle Næss er alltid leseverdig! Både som essayist, som biograf og som romanforfatter - og som medforfatter (sammen med lingvist-datteren Åshild) av en bok om språk. Fra boken om Leonardo er spranget ikke langt til Næss' lille perle av en biografisk roman om renessanse-maleren Caravaggio: Den tvilende Thomas. Om du ikke har lest den, så har du noe å glede deg til!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for tipset. Atle Næss synes å være blant de få som klarer å kombinere skrivekunst med et solid grunnlag av viten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterIngeborg GCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari Merete