Plutselig er det helg og lesehelg!

Hvordan er det med dere og bokbestillinger/innkjøp ift faktisk lest litteratur? Jeg innrømmer gladelig at jeg er en evig optimist og handler gjerne bøker hakket raskere enn jeg rekker å lese dem. Derav følger at jeg innehar et rikholdig bibliotek av litteratur som gnager etter å bli lest... Fordelen er at i tider jeg ikke finner fristende litteratur, så står der alltids eksemplarer og venter.

Den dystopiske lesesirkelen her på bokelskere har nettopp valgt Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro. Denne romanen har jeg lenge hatt lyst til å lese og planlegger å ta fatt på den i påskeferien.

En annen lesesirkel her på bokelskere som heter Lesesirkelen har nylig bestemt seg for å lese Profetene i evighetsfjorden av Kim Leine. Min nysgjerrighet ble trigget da jeg så at denne romanen har mottatt høye terningkast både av bokelskere og av anmeldere i dagsavisene. Jeg prøver å rydde tid til å lese og følge med på Profetene i evighetsfjorden; Never Let Me Go har imidlertid første prioritet.

Jeg antar at en del bokelskere er like glade i podcaster som jeg er. Etterhvert har det blitt podcaster det er verdt å lytte til; der finnes podcaster for en hver smak. Noen av dere har kanskje lyttet, med spenning, til Serial. Nå er (noen av) crewet tilbake med S-Town som får gode skussmål her: < http://www.aftenposten.no/amagasinet/Rorende-portrett-fra-Serial-redaksjonen-618216b.html>. Fint å få tilbakemeldinger ift hvilke podcaster du anbefaler.

God helg, bokelskere.
Lev vel i og utenfor bøkenes verden.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 12 svar.

har begynt på Boak Fra Enlish til English om den engelske språketsa utvikling de siste 1 000 år-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga kom og gikk så fort at jeg ikke har rukket å kommentere lesehelg enda :-)
Men jeg har lest bittelitt da...

Jeg fullførte 'Menn som ingen treng' av Frode Grytten på lørdag. Den hadde jeg gledet meg til en stund, men hadde kanskje litt for høye forventninger. Boka var god, bevares, men jeg hadde nok trodd den var enda bedre.

Så kom svigerinnen min med 'Offline' av Anne Holt, som jeg bare var nødt til å begynne på med en gang. Så nå er jeg godt inne i den. Absolutt veldig aktuell, kanskje ikke veldig stor litteratur, men god underholdning.

Podcaster hører jeg ikke så veldig mye på. Men jeg hører litt lydbok, og nå har jeg startet med 'Kafka på stranden' av Haruki Murakami. Murakami er en forfatter jeg har vært nysgjerrig på en stund, og så langt liker jeg godt det jeg hører. God oppleser er det også, så jeg koser meg med den :-)

Så kan jeg kanskje ikke si god helg, men jeg får ønske dere alle en god uke :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I morges startet jeg å lese Anne Holt sin bok I støv og aske. Spennende bok, god driv. Så god driv at jeg leste den ferdig i dag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Podcastvis hører jeg en del på treningsrelaterte greier, rett og slett pga jobben og fritidsinteresser. Hører også en del på Abels Tårn (vitenskap, forskning, fun facts,), Lørdagsrådet og "Sånn er du" med Harald Eia.

Bokmessig er jeg i gang med Patrick Rothfuss sin andre roman: The Wise Man's Fear (oppfølgeren til hans forrige "The name of the wind") og storkoser meg med denne. Tykk bok på over 1000 sider, og det har blitt en del slike tykke mursteiner i år så etterpå skal jeg lese en del kortere romaner før jeg etterhvert går løs på Murakamis 1Q84.

I lydbokverdenen er J eg nettopp ferdig med The Murmaid's Daughter og har nå begynt på en thriller som så langt lover bra - "Sometimes I Lie" av Alice Feeney. Har planer om å lytte til Tidsmaskinen av Wells etterpå da det er en bok jeg ofte har tenkt J eg burde lese.. Tar ellers gjerne imot lydboktips!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei denne helgen har jeg lest "stalker - Lars kepler". Holder meg fortsatt i krimboblen. Håper dere har hatt en fin lesehelg

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har som deg masser av bøker å lese, det en fast selger i England jeg kjøper bøker fra på eBay, og en del andre nettsteder jeg handler fra innimellom. Skal en tur og hente pakker i morgen, og 3 av dem har tilsammen 24 bøker fra han på eBay. Jeg har sagt til folk jeg kjenner at der mange kvinner kjøper masse klær og sko, der kjøper jeg bøker. Kjøpte mye DVDer over flere år også, men der er jeg nå nede i snitt 1-2 pr mnd. De 3 siste var 'Curse of Oak Island' S1 & 2 siden en venn av med påsto at hadde sett den fra begynnelsen på History Channel. Når jeg sa jeg hadde kjøpt S1 & 2 kom det fra at han begynte å se på serien med S3 (S4 vises nå), men siden han har BluRay spiller og DVDene mine er sone 1 får han ikke sett dem. Den 3dje var Mythbusters S7 del 1 fra Australia (sone 4). Har en komplett serie underveis sammen med bøkene fra England, 'Wire in Blood', også.

For tiden leser jeg This Book, del 2 av This, That and the Other, en av bøkene i Leseutfordringen, 'A Book that's more than 800 pages', og så skal jeg komme meg videre i boka Cast Away - Lost and Found in History, har lest 130 av 336 sider i Mars før jeg ble hekta på 'This, That and the Other'. Skal også lese de 3 andre bøkene i serien Lost and Found in History - 'Ghost Colonies', 'First Encounters' og 'Lost Explorers'. De to siste inngår i Leseutfordringen under 'A Book set in the Wildeness' - FE og 'A Book Involving Travel' - LE.

Har klar til påske 4 stk av påskekrim bøkene, og skal få startet på Varg Veum bøkene også, har alle unntatt den siste 'Storesøster', men regner med å lese alle i år da den også er med på Leseutfordringen under 'A Book with a Family-Member term in the Title'. Det eneste punktet jeg ikke har et klart valg til er 'A Book by or about a person who has a disability'.

Er nå på biblioteket og fikk om tips til det siste punktet, og har lagt til en bok om Cato Zahl Pedersen som jeg har bestillt på fjernlån fra Halden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ferdig med å lese boka om Liverpool, og da er det en bok i ILL VIT SIN NYE SERIE OM HVORDAN VI SKAL EROBRE Mars.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg, ja. Snart påske, og eg spekuilerer fælt på korleis eg eventuelt skal få skvisa inn noko krim, for det er full rulle med andre bøker.

Ringenes herre er eit mangevekers-prosjekt, der er eg omlag halvvegs no. Det irriterer meg forøvreg grenselaust at eg ikkje las den medan eg var i 20-åra, eg mistenker at eg hadde likt den mykje betre då. Ikkje slik å forstå at eg misliker den no, på ingen måte, men eg blir ikkje så oppslukt som eg forestiller meg at eg hadde blitt då eg var yngre.

Så har vi desse lesesirklane, då. Sleit meg igjennom siste delen av Pesten på torsdag, det vart dessverre slik at denne ikkje fenga meg i særleg grad. Så starta eg på Gå aldri fra meg same kveld, denne verkar i det minste å vere lettlest, og eg har kome godt i veg. Neste lesesirkelbok er Profetene i Evighetsfjorden, ei bok eg lenge har hatt lyst til å lese. Lesestart mandag etter palmesøndag, så ei eventuell krimbok i påskeveka bør bli kort og lettlest. Blod på snø, kanskje?

Lydbøker, ja. Eg høyrde ferdig White Fang av Jack London på veg heim frå jobbreise i går. Flott bok, og eit perfekt speilbilete av Når villdyret våkner som eg har lest (høyrt) tidlegare. Så starta eg såvidt på The Time Machine av H.G. Wells. Har litt sansen for "klassisk" sci-fi, og prøver å få med meg litt av denne sjangeren kvart år.

Bokkjøp, ja. La meg sjå, ved inngangen til året hadde eg 121 uleste bøker ståande i hyllene, og eg satte opp eit nyttårsforsett om å ha 120 eller færre ved neste årsskiftet. Taler uleste bøker har pr dato auka til 134, det er ikkje heilt håplaust, men det illustrerer vel likevel at eg har ei viss utfordring på dette området.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Endelig lesehelg igjen! Jeg er nok som deg når det gjelder innkjøp av bøker. Jeg er evig optimist når det kommer til hvor mye jeg tror jeg skal klare å lese, og det blir stadig kjøpt inn flere bøker. Men det skal sies at jeg har blitt litt flinkere det siste året.

Denne helgen leser jeg Lille linerle av Myriam H. Bjerkli. Boken ble lansert forrige fredag og har allerede fått mange gode tilbakemeldinger. Den har hittil fått 18 terningkast her på bokelsere, og snittet ligger på 5,67 - ikke verst til å være forfatterens debutroman. Jeg har selv vært testleser for denne boken, og synes det er spennende å lese det endelige resultatet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Regnfull lørdag,godt å være inne med bok. Jeg sier bok og ikke bøker,da jeg prøver å holde meg til ei bok om gangen nå. Konsentrasjonen er ikke hva den engang var,så jeg kan ikke få for mye input,da blir det kaos :).Så etter å ha lest ferdig Chestertons Ortodoksi og Per Egil Hegges Perler for svin,er jeg nå igang med Anne Bronte og Wildfell Hall,en stor murstein fra viktoriatidens England.Herlig.
Jeg har vel ganske god balanse mellom hva jeg kjøper og hva jeg leser,tror nesten jeg kan si at jeg ikke har noe ulest i hyllene,det er sjelden jeg kjøper inn noe før det trengs.Leser jo endel bøker om igjen etter noen år også,særlig når det er litt tørke på kjøpe fronten.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den siste boka som ble kjøpt er Et godt liv Jens M. Johansson. Denne har jeg startet å lese, men fortiden er mye som skjer med studier derfor legger jeg den litt til side. Jeg hører Peter Pan på lydbok denne helga tenker jeg . Lydbok er så avslappende og man kan gjør så man forskjellige ting ved siden av. Har alltid sett Peter Pan filmene som liten, men aldri faktisk lest boka. Jeg synes den er lovende og godt skrevet.

Spenende at du never podcasten.

God helg og lev godt i bøkene du også :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har noen bøker jeg aldri leste, men ikke så mange. Holder meg litt i skinnet og lager heller liste over bøker jeg vil lese enn å kjøpe flere enn jeg har tid til nå. Liker å bestemme meg når jeg kommer til slutten av boken jeg leser nå før jeg kjøper neste. Blir ferdig med Predikanten snart, og da venter en ny Grisham. God lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Ester SJohn LarsenKirsten LundSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinTheaG LReidun SvensliNikkaDaffy EnglundBerit RSigrid Blytt TøsdalRolf IngemundsenPiippokattaMarie HolterEvaHanne Kvernmo RyeJulie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinamge