På E: jeg har lest noe skjønnlitteratur fra Egypt, og vil anbefale enten

Naguib Mahfouz' Akhenaten. Dweller in Truth - den er ikke så omfangsrik, og jeg lærte veldig mye om den historiske personen Akhenaton, som ble farao i Egypt; han døde i år 1334 eller 1336 f.Kr. Mahfouz' roman var fengslende, synes jeg - jeg ga den terningkast 6

eller

romanen Azazeel av Youssef Ziedar - den snublet jeg over på et salgsbord på Tanum for et par år siden, og tok den med fordi den var egyptisk, og så interessant ut. Det var den! Her er handlingen lagt til 400-tallet e.Kr., og vi havner rett i en maktkamp i den tidlige kristne kirken. Hovedpersonen - fortelleren - er en koptisk munk. (Såvidt jeg husker, er dette en fiktiv person, men såvidt jeg skjønner, er han troverdig skildret.) Spenningsnivået er høyt, og igjen: her får man masse historie inn "gratis". "Winner of the Arabic Literature Prize 2009" står det på mitt eksemplar - jeg ga denne boken terningkast 5.

P.S.: Jeg hadde visst en liste med bøker om og fra Egypt her også - den hadde jeg nesten glemt, men jeg legger inn en lenke her, selv om jeg ikke har gjort noe med den listen på flere år. Hm - ikke lest så mye Egypt-litteratur siden heller, kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Tusen takk! Begge av de virker veldig spennende! Hvordan skal vi klare å velge? Kanskje den første du gav terningkast 6? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, jo - jeg ville nok holdt en knapp på Akhenaten, ja! Om jeg nå måtte velge. :) (Og så er den veldig kort - i et så stort leseprosjekt som dere holder på med, tenker jeg at dét er ikke noen ulempe, det heller?)

Ad bøker fra land på D: jeg kom på at jeg har lest - og likt veldig godt - flere bøker av dominikansk-amerikanske Julia Alvarez. Jeg kan anbefale How the García girls lost their accent og In the time of the butterflies - det er oppvekstromaner om jenter fra Den dominicanske republikken. Om jeg husker riktig, er det In the time of the butterflies som ga meg mest innblikk i tilværelsen i Den dominicanske republikken, mens How the García girls... er mesteparten av handlingen lagt til immigranttilværelsen i USA. (Lenkene går til artikler på engelsk Wikipedia.)

P.S. Når dere kommer så langt som til land på H, ville jeg vurdert Edwige Danticat fra Haiti. Kom jeg på i forbifarten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

andreas h. o.TheaIngrid HilmerIngvild SLise MuntheTonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokatta