Hei
Nå er jeg og en venninde godt i gang med å lese 1 bok fra hvert land i hele verden. Så langt har vi lest alle på A og B og holder på å lese vår liste på C.

Våre regler er at boka må være skrevet av en person som er født i det landet. Vi begynner nå å lete opp bøker på bokstaven D og E, og lurte på om dere har noen innputt? Vi leser på engelsk.

Democratic People’s Republic of Korea (North Korea):
Yeonmi Park - In order to Live

Democratic Republic of Congo:
Sony Labou Tansi - Life and a Half / or The Antipeople

Denmark
Christian Jungersen - The Exception

Djibouti
Abdourahman Waberi - Passage of Tears/ or Transit / or In the United States of Africa

Dominica
Ella Gwendolyn Rees Williams (Jean Rhys) - Wide Sargasso Sea
Phyllis Shand Allfrey - The Orchid House

Dominican Republic
Junot Diaz - The Brief Wondrous Life of Oscar Wao (2008 Pulitzer Prize for Fiction)

Vi har ikke sett på noen på E ennå.

Ecuador
Egypt
El Salvador
Equatorial Guinea
Eritrea
Estonia
Ethiopia

Tusen takk for alle som tar seg tid. Om dere lurer på mer om oss og vår reise, så kan dere besøke vår blogg: www.readingtheworld.whitingadventures.co.uk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Egypt ALAA Al Aswany Den kongelige egyptiske automobilklubben er nokså kjent

Godt sagt! (0) Varsle Svar

http://readingtheworld.whitingadventures.co.uk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

E for England? Kan anbefale Ken Follet, han skriver bra. F. eks århundretrilogien Kjempenes fall, Vinter over verden og På grensen mot evigheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi tror vi kommer til å lese United Kingdom, men vi får de om vi velger Wales, England, Skotland og Nord-Irland også. Det virker iallefall som der er mye å velge i fra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sofi Oksanen skriver godt fra Estland, synes jeg. Men hun er dessverre ikke født der.. Bare halvt estisk, og født i Finland.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje hun blir bra for Finland? Er det noe spesifikt hun har skrivd som du ville anbefalt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes 'Utrensking' var veldig bra. 'Stalins kyr' har jeg ikke lest ennå, men den skal også absolutt leses snart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så den da jeg fløy fra Finland til Japan for noen dager siden. Spørst om jeg plukker den opp på veg tilbake. Takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På E: jeg har lest noe skjønnlitteratur fra Egypt, og vil anbefale enten

Naguib Mahfouz' Akhenaten. Dweller in Truth - den er ikke så omfangsrik, og jeg lærte veldig mye om den historiske personen Akhenaton, som ble farao i Egypt; han døde i år 1334 eller 1336 f.Kr. Mahfouz' roman var fengslende, synes jeg - jeg ga den terningkast 6

eller

romanen Azazeel av Youssef Ziedar - den snublet jeg over på et salgsbord på Tanum for et par år siden, og tok den med fordi den var egyptisk, og så interessant ut. Det var den! Her er handlingen lagt til 400-tallet e.Kr., og vi havner rett i en maktkamp i den tidlige kristne kirken. Hovedpersonen - fortelleren - er en koptisk munk. (Såvidt jeg husker, er dette en fiktiv person, men såvidt jeg skjønner, er han troverdig skildret.) Spenningsnivået er høyt, og igjen: her får man masse historie inn "gratis". "Winner of the Arabic Literature Prize 2009" står det på mitt eksemplar - jeg ga denne boken terningkast 5.

P.S.: Jeg hadde visst en liste med bøker om og fra Egypt her også - den hadde jeg nesten glemt, men jeg legger inn en lenke her, selv om jeg ikke har gjort noe med den listen på flere år. Hm - ikke lest så mye Egypt-litteratur siden heller, kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk! Begge av de virker veldig spennende! Hvordan skal vi klare å velge? Kanskje den første du gav terningkast 6? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, jo - jeg ville nok holdt en knapp på Akhenaten, ja! Om jeg nå måtte velge. :) (Og så er den veldig kort - i et så stort leseprosjekt som dere holder på med, tenker jeg at dét er ikke noen ulempe, det heller?)

Ad bøker fra land på D: jeg kom på at jeg har lest - og likt veldig godt - flere bøker av dominikansk-amerikanske Julia Alvarez. Jeg kan anbefale How the García girls lost their accent og In the time of the butterflies - det er oppvekstromaner om jenter fra Den dominicanske republikken. Om jeg husker riktig, er det In the time of the butterflies som ga meg mest innblikk i tilværelsen i Den dominicanske republikken, mens How the García girls... er mesteparten av handlingen lagt til immigranttilværelsen i USA. (Lenkene går til artikler på engelsk Wikipedia.)

P.S. Når dere kommer så langt som til land på H, ville jeg vurdert Edwige Danticat fra Haiti. Kom jeg på i forbifarten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kommer ikke på noe på England - Victoria hislop øya, tråden, hjemkomsten.
Land på F tatyana de rosnay,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Victoria Hislop er et veldig bra forslag. Desverre så har jeg lest alle de bøkene allerede og elsket å lese de! Men vi tror det blir alt for mange å velge mellom fra England. Tatyana de Rosnay har jeg faktisk ikke hørt om. Jeg søkte henne opp, og Sarahs Nøkkel høres kjent ut... Hvilken bok ville du anbefalt av henne?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Cathy Glass er også britisk forfatter som har utgitt bøker. Hovedsak hennes erfaringer med det å være fostermor for barn som har ekstra adferdsvansker, utfordringer etter å ha opplevd omsorgssvikt av ulike art. Hun ligger også høyt på min favorittliste. Hun skriver om de ulike fosterbarna som kommer til henne og deres historier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, Paris, 16. juli 1942. Sara er en ti år gammel jødisk jente som er tvunget til å låse inn lillebroren sin i et skap for å gjemme han for det franske politiet. Resten av familien blir arrestert. I 2002 kommer journalisten Julia Jarmond tilfeldigvis over historien om Sara og familien i forbindelse med at hun skal skrive en artikkel i anledning 60-årsmarkeringen av Vichy-aksjonen. Oppdagelsen tvinger etter hvert Julia til å stille en rekke spørsmål ved sitt eget liv.

Jeg var redd for å røpe noe, men boken ligger på favorittlisten min, og er basert på virkeligheten. Den er spennende, rørende, trist og hele pakken. Jeg kopierte det som stod på ark, så det står bakpå boken. Åpner du den, klarer du nok ikke legge den bort. Likte du hislop liker du nok denne;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fra Egypt er vel samtidsforfattere Alaa Al Aswany kanskje aktuell?
Ellers er jo Naguib Mahfouz også fin å lese, han fikk nobelprisen i 1988

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Naguib Mahfouz har vi fått litt innputt på, så han virker bra. Hvilken bok fra Alaa Al Aswany ville du anbefalt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både "The Yacoubian building" og "The automobile club" er veldig lesverdige, ta en titt på anmeldelsene her inne på bokelskere så blir du nok nysgjerrig på bøkene hans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

http://readingtheworld.whitingadventures.co.uk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Pi_MesonVioleta JakobsenKirsten LundBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. Furberg