Et fint sitat, egna til ettertanke, og forståelig i sin samtid med tanke på behandlingen Gallilei fikk. Men er det korrekt på generelt grunnlag?

Uvitenheten "hater" vel bare den delen av vitenskapen som slår bein under egne fastlåste standpunkt, dogmer og fordommer? Og finnes det ikke andre forhold enn uvitenhet som fører til kraftigere hat?

Jeg finner lite forskning på hat, det meste handler om ytringer. Jeg tror at dersom vitenskapen hadde forsket mer på hat ville resultat blitt et annet enn Gallileis.
Se for eksempel http://www.psykologtidsskriftet.no/index.php?seks_id=226930&a=3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Sitatet er godt, sett i lys av opphavsmannens skjebne, men den generelle sannhetsgehalten går jeg ikke god for. Det gjorde vel ikke Gallilei heller; han bare "tror". Men at NOEN hater viten og fakta, mener jeg vi får bevis på rett som det er.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie Stenseth