Jeg tror det i hele verden ikke finnes noe voldsommere hat enn uvitenhetens hat mot vitenskapen.

Gallileo Gallilei

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Et fint sitat, egna til ettertanke, og forståelig i sin samtid med tanke på behandlingen Gallilei fikk. Men er det korrekt på generelt grunnlag?

Uvitenheten "hater" vel bare den delen av vitenskapen som slår bein under egne fastlåste standpunkt, dogmer og fordommer? Og finnes det ikke andre forhold enn uvitenhet som fører til kraftigere hat?

Jeg finner lite forskning på hat, det meste handler om ytringer. Jeg tror at dersom vitenskapen hadde forsket mer på hat ville resultat blitt et annet enn Gallileis.
Se for eksempel http://www.psykologtidsskriftet.no/index.php?seks_id=226930&a=3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sitatet er godt, sett i lys av opphavsmannens skjebne, men den generelle sannhetsgehalten går jeg ikke god for. Det gjorde vel ikke Gallilei heller; han bare "tror". Men at NOEN hater viten og fakta, mener jeg vi får bevis på rett som det er.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken