Nederlandskfødte Dewi Ayu vokser opp hos besteforeldrene i Indonesia. Hun lever et privilegert liv med en bestefar som er plantasjeeier.
Da Japan invaderer landet, endres livet hennes seg dramatisk. Dewi Ayu er uredd og overlever både fangenskap, prostitusjon og barnefødsler.
21 år etter sin død, står hun opp fra de døde for å få orden på familiens problemer, og for å møte den stygge yngstedatteren, Skjønnhet.

Fengslende familiehistorie med en god dose overnaturlige fenomener.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

"med en god dose overnaturlige fenomener"

er mildt sagt. I begynnelsen var jeg begeistret: Jeg fant likheter med Gabriel Garcia Marques, som jeg har stor sans for når han er på sitt mest magisk-realistiske. Men her blir Marques gjort til en smågutt. For meg ble det etter hvert altfor mye magi og altfor mange spøkelser.

På plussida må jeg tilføye at boka ga god innsikt i Indonesias nyere historie, fra nederlandsk koloni via japansk okkupasjon fram til sjølstendig stat, med alle de voldelige konflikter en slik prosess fører med seg i en nasjon som er så uensartet i nasjonalitet, språk, religion og kultur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag