Lesehelgene 16.-18. og 23.-25.12.2016

Julefred og gledes-ønsker, folkens.

Travle tider oppunder jul er ingen nyhet; jeg velger å la være og komme med unnskyldninger for at forrige helgs lesehelg-tråd slås sammen med denne (jule-)helgens lesetråd. Håper dere bærer over med meg.

Onsdag 21.12 var det vintersolverv – nokså nøyaktig kl. 11.40. Da jublet jeg!  Fantastisk å tenke på at vi går lysere tider i møte hver dag fra nå. Mørketiden kan ha sine trivelige sider, for noen kan det være godt med dvale, men det er sikkert flere enn jeg som merker at dagslys har sine helsemessige fordeler.

Hva skjer i min leseverden? Jeg har alltid så mange bøker jeg har lyst til å lese. Jeg er nokså god på å lese gjennomtenkte bokomtaler fra anerkjente litteraturanmeldere i både inn- og utland. Så via slike omtaler er det alltid mange romaner som frister til lesing. Imidlertid farer dagene av sted, og reell lesetid skrumper mye raskere inn enn jeg ønsker. Når jeg finner tid til å lese, så blir det oftest til at jeg leser kritiker-anbefalt fremmedspråklig skjønnlitteratur.

Nå vurderer jeg om jeg, om ikke annet for en kortere periode, bør fokusere mer på norsk samtidslitteratur – jeg vet jo at det er mye bra der ute. Terje Holtet Larsens noveller Variasjoner og Agnes Ravatns Fugletribunalet ligger klare i hylla. Jeg har ellers sansen for «nynorsk-forfatterne» Frode Grytten, Ragnar Hovland og Marit Eikemo.
Jeg lurer på om dere har en norsk samtidsroman(-forfatter) dere anbefaler?

Jeg ønsker alt vel til alle bokelskere i julehelgen.
Lev vel, folkens, og vær snille mot hverandre.
God jul (og en liten klem) hilsen krira

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Vil Anbefale Tore Renberg og Johan Harstad!
Og Fugletribunalet kan du glede deg til. Den er virkelig en av de bøkene man husker :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra! Fugletribunalet står her ulest, så den skal få komme inn i topp 10 i lesekøen min... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette har vært mitt dårligste leseår i de siste 10 årene. Det må jeg gjøre noe med! For én gangs skyld skal jeg ha nyttårsforsetter, først lese ut alle jeg har satt i lesekø med bokmerke liggende klart i, deretter grave opp andre uleste titler. Totalt sett vil jeg pålegge meg selv å lese minst et kvarter per dag. Jeg begynner ikke midt i sirkuset som jula er. Tenker jeg begynner etter Nyttårskonserten med Sfinks-julegaven og en kaffekopp innen rekkevidde. Burde være tidsnok... :-P

Fortsatt god jul og godt nyttår!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ferdig med Bibliotekets voktere, og skal begynne på Sjelenes bok av samme forfatter. dette er bok to, og leste først bok nr tre. Den første, heter De dødes bibliotek.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lest dem, ganske bra fra Glenn Cooper. Av de mer underholdende conspiracies.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

leser bibliotekets voktere som er litt Dan Brown opplegg, ikke så verst. Det er tredje bok i en triologi. Anbefales.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Var kommet halvveis i boka om Apacheindianerne til Ingstad uka før jul. Da ramla lesinga bort i alt maset rundt både forberedelser og jobb og annet. Når jeg skulle fortsette i dag tidlig fant jeg ikke boka igjen. Men sida jeg fikk ei ny boka av søstera mi, Den Falne Engel av Daniel Silva, så var ikke livet så verst utover dagen likevel. Ravatn sin Fugletribunalet står også på leselista for jule- og nyttårshelga.

Ei fanatstisk uke til dere alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her har det blitt mye lesing i hele desember, og det blir nok ikke noe mindre lesing nå i juleferien. Håper også det ligger noen bøker under juletreet i kveld.

Helgen 16.-18. desember leste jeg Døden ved vann av Torkil Damhaug. En spennende bok som har gjort meg mer interessert i å lese flere bøker av samme forfatter.

Denne helgen leser jeg Julemysteriet av Jostein Gaarder.

Ønsker alle bokelskere en riktig fin jul!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja det blir nå mye lesing for tiden. Juleforberedelsene har jeg tatt med " en klype salt" for tiden,av helsemessige årsaker. Men det blir Jul lell,er min erfaring.
Har begynt på Tore Skeie sin bok om Alv Erlingsson,den er veldig bra. En flott historiebok. Har også liggende Jomfruen fra Norge av samme forfatter,som jeg også har store forventninger til.
Så dette regner jeg med holder til over nyttår,og hvis ikke skal jeg ta for meg Landene som forsvant. Da gjenstår det bare å ønske deg og alle andre en God Jul og kos dere med lesinga.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har akkurat lest Jomfruen fra Norge. Den syntes jeg var veldig interessant og dessuten ganske aktuell personlig, ettersom jeg forsøker å lære litt om epoken i forhold til slektsgransking. Jeg trodde frem til jeg leste denne at Norge mistet landområder til Sverige og Danmark på grunn av en svak konge. Det var jo ikke tilfellet. Jeg tror jeg må hive meg over forgjengeren i Skeies forfatterskap jeg også, han har en skrivestil som gjør historie heller lettfordøyelig og klar og tydelig. Historie syns jeg er veldig spennende!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja historien ble lettere å få med seg med disse bøkene. Skeie skriver så elegant,tenk om en hadde hatt disse bøkene da en svettet over historieleksjonene på skolen i gamle dager.
Er veldig glad jeg startet med Alv Erlingsson,tror faktisk jeg likte den hakket bedere.Men begge bøkene er helt topp etter min mening.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne ligg langt framme i mi lesekø også. Eg trur fort det kan bli bok nr 2 eg startar på i 2017 (med unntak av lesesirkelbøker).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dobbel lesehelgtråd, det er jo nesten som å vinne i lotto!

Her i heimen gjeng det i siste bind av Vilhelm Moberg sin utvandrarserie, eg blir nok ferdig i morgon eller 1. juledag. Har kose meg veldig med denne serien i år, og gruar meg litt til at den skal vere ferdig. Men på den andre sida så har eg jo så mange andre bøker i hyllene som eg gleder meg til å lese.

I adventstida forøvrig har eg nytta kvar ledig stund til å hente inn att etterslepet mitt på bokomtaler, det var på over 30 ved inngangen til månaden, og no er det 2. Skippertak!

Eg veit sanneleg ikkje kva eg skal lese i romjula. Det blir sikkert noko lettbeint. Kanskje denne, eller denne? Ja ja, det spelar ikkje så stor rolle. Eg er brukbart nøgd med leseåret 2016 uansett, no handlar det berre om å roe ned den siste veka av året.

God jul til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

He, he; Statsråd vant spekeskinke står ulest i hylla her også. Glad for at jeg via deg ble minnet på dens eksistens. Er nok rette type bok for meg i romjulen :-D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbeline