Nå er det lenge siden jeg har deltatt på helgetråden. Leselysten har vært veldig fraværende de to siste månedene, men nå kjenner jeg at det løsner litt igjen. I helgen skal jeg lese ferdig Der vi engang gikk av Kjell Westö. Jeg synes det er spennende å lese om de unge menneskene og deres liv i Helsinki på begynnelsen av 1900-tallet, et liv preget av borgerkrig og klassekamp. Boka er enkelte ganger litt tung, og det er mange personer å holde rede på, men jeg liker historien veldig godt.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg har Der vi engang gikk på ønskelista. Har lest kun lest Svik av Westö, men det inspirerte til videre lesing.

Ei svært interessant bok fra den samme perioden er Den vita segerens svarta skugga.
Skrevet av den svenske forfatter Bjarne Stenquist, som lagde skikkelig oppstyr i Finland med avisartikler forut for boka. 500 innlegg som respons i en av de største finske avisene, hvorav 100 sa at svensker ikke hadde noe med å snakke om finsk historie.

Myrdinga som fulgte den hvite seieren i 1918 har vært svært tabubelagt. De pårørende fikk i mange år ikke engang lov til å sørge på gravene.

Boka var vanskelig å få tak på. Jeg skreiv til forlaget uten å få svar. Så ringte jeg. Der sa de først at de ikke hadde utgitt boka, deretter at den var utsolgt. Jeg fant den så på et svensk antikvariat via antikvariat.net.

Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så morsomt da at du også leser boka til Westø. Jeg er bare i begynnelsen av den og tror ganske sikkert at den utvikler seg til å bli en bok etter min smak.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein