Lesehelgen er i gang! :-)
Jeg lar meg underholde av en murstein (Dangerous Lady) skrevet av britenes krimdronning Martina Cole. Den er svært lettlest og akkurat det man trenger når formen er bare så der. Jeg hører den på lydbok via Audible og fryder meg over oppleseren som er god på å etterape cockney-dialekten til protagonistene.
Marit Eikemos Samtidsruinar ligger ellers klar til å åpnes. Jeg gleder meg til å gjøre bekjentskap med denne forfatteren som jeg har sett at får gode omtaler av litteraturkritikerne.
Snøen laver ned - til barnas store fryd. Vi voksne synes vel også at det er litt stas med den første snøen :-)
Riktig god lesehelg til alle!
Viser 21 svar.
Leser vidre i hjernen er stjernen. Den er ganske artig og lettfattelig som om emnet for mange virker veldig "tungt". Bør leses likevel...
Dr jeg ferdig med å ese Hjernen er stjernen... Artig bok, men kan bli litt tungt av og til..
Ufyselig vær, så burde vel lest mer. Er igang med Jeg lar deg gå av Clare Mackintosh. Håper den tar seg opp.
God helg! Det lille som er igjen av den...
Den tok seg opp, og du verden for en bok! Siste del gikk fort!
Ja, så ble det helg - og skikkelig senhøsthelg her i Trøndelag, med sur vind. Så det er herlig å kose seg inne med stor tekopp og god bok :-)
Jeg leser 'Fyrsten' av Henik H Langeland denne helga. Den skal føye seg inn i leseutfordringen min på punktet yrke. Ikke fordi jeg er kommunikasjonsrådgiver, men fordi Chistian Hall er økonom som meg. Ellers må jeg nok (og heldigvis) medgi at likhetspunktene er svært få.
Men boka er strålende :-)
Nå er det lenge siden jeg har deltatt på helgetråden. Leselysten har vært veldig fraværende de to siste månedene, men nå kjenner jeg at det løsner litt igjen. I helgen skal jeg lese ferdig Der vi engang gikk av Kjell Westö. Jeg synes det er spennende å lese om de unge menneskene og deres liv i Helsinki på begynnelsen av 1900-tallet, et liv preget av borgerkrig og klassekamp. Boka er enkelte ganger litt tung, og det er mange personer å holde rede på, men jeg liker historien veldig godt.
Jeg har Der vi engang gikk på ønskelista. Har lest kun lest Svik av Westö, men det inspirerte til videre lesing.
Ei svært interessant bok fra den samme perioden er Den vita segerens svarta skugga.
Skrevet av den svenske forfatter Bjarne Stenquist, som lagde skikkelig oppstyr i Finland med avisartikler forut for boka. 500 innlegg som respons i en av de største finske avisene, hvorav 100 sa at svensker ikke hadde noe med å snakke om finsk historie.
Myrdinga som fulgte den hvite seieren i 1918 har vært svært tabubelagt. De pårørende fikk i mange år ikke engang lov til å sørge på gravene.
Boka var vanskelig å få tak på. Jeg skreiv til forlaget uten å få svar. Så ringte jeg. Der sa de først at de ikke hadde utgitt boka, deretter at den var utsolgt. Jeg fant den så på et svensk antikvariat via antikvariat.net.
Anbefales!
Så morsomt da at du også leser boka til Westø. Jeg er bare i begynnelsen av den og tror ganske sikkert at den utvikler seg til å bli en bok etter min smak.
Grisevær og inne-helg på Sørlandet. Har fått i meg to lydbøker denne uka, Sherlock Holmes: Skandale i Bøhnen og Krig av Knut Nærum. Den siste veldig bra framført mer enn opplest. Jeg har også begynt på En glad gutt, av Bjørnstjerne Bjørnson, og titta litt i Norges litteraturhistorie.
Min lesende kone stilte meg følgende spørsmål på torsdag:
Hvem tror du var Norges mest leste forfatter på slutten av 1800 tallet? Var det Henrik Ibsen? Jonas Lie? Hamsun? Eller, hvis du tror det var en annen - hvem da?
Jeg måtte melde pass. Klarer noen av dere den?
Premien er ei ekstra god helg.
Riktig! Da blir det ekstra god helg på deg!
Rudolf Muus skreiv 42 romaner og flere hundre mindre fortellinger, i følge bind 4 av Norges Litteraturhistorie s. 72 og utover.
En arbeiders dagslønn i industrien i Norge på slutten av 1800 tallet var 2 kroner. Til sammenligning kosta boka Fred av Garborg 4,50 kr.
Bøkene og heftene kom ut på små forlag og kosta 10 - 15 øre. Rekordopplaget for et norsk folkeskrift skal ha vært 200 000.
Såvidt jeg kan se er det bare en bokelsker som oppgir å ha lest noe av Muus.
Det ligget et lass med bøker på Nasjonalbiblioteket, men jeg klarer ikke å lese de gotiske(?) skrifttegna.
Hjertens takk! Det kan jeg trenge, ha, ha.
I denne tråden om Folkeskribenten Muus og hans forleggere dukker Muus’ oldebarn opp, som bokelsker altså. Han hevder at Muus har opptil åtti romaner på samvittigheten, under ulike pseudonymer.
Jeg har hatt boken på ønskelisten en god stund. Kanskje tiden er inne for å legge seg på jakt etter den.
Ellers begynte jeg denne helgen på min første bok av Jon Fosse, Naustet som jeg hadde stående. Etter anbefaling av Strindin. Litt tidlig å ha noen oppfatning om den enda.
Jeg har så vidt begynt på Der vi engang gikk av Kjell Westø. Ser fram til videre lesning av boka til denne finske forfatteren som har fått så mange tilhengere.
Ellers ligger Nansens siste kjærlighet, kjærlighetsbrevene fra Fridtjof Nansen til Brenda Ueland klar. (Eric Utne) redaktør).
Ja, plutselig var det skikkelig vinter, gitt :-)
Denne helgen regner jeg med å få lest en novelle eller to til i en av samlingene fra forrige helg, Sixty Stories av Donald Barthelme eller Seremonier av Julio Cortázar. Holder også fortsatt på med Zenos bekjennelser av Italo Svevo.
Har også kommet godt i gang med A General Theory of Oblivion av den angolanske forfatteren Jose Eduardo Agualusa. Her veves mange skjebner mer eller mindre løselig sammen til en fascinerende historie som danner et slags bakteppe for Angolas frigjøring. Romanen er oversatt fra portugisisk og var en av de fem finalistene på kortlisten til Man Booker International Prize 2016. Så langt liker jeg denne minst like godt som forfatterens The Book of Chameleons som jeg leste i våres og ga en femmer på terningen.
På lydbok koser jeg meg med The Nix av den amerikanske forfatteren Nathan Hill. En kvinne forlater plutselig en dag mannen og sønnen Samuel, og romanen er sønnens fortelling. Men Hill spenner opp et stort lerret. Foruten Samuels historie tar boka for seg viktige historiske begivenheter i USA i denne perioden, som politiopprøret i Chicago i 1968, og har referanser til Hammerfest og det norsk språk (bla betyr tittelen The Nix nøkken)! Handlingen hopper en del fram og tilbake i tid, en romanform jeg har stor sans for så sant forfatteren mestrer dette litterære grepet. Noe Hill absolutt gjør. Romanen er dessuten morsom. Oppleseren, Ari Fiakos, gjør en glimrende jobb og fortjener honnør.
Ønsker dere en riktig god helg!
Jeg leser Sigrun Slapgards bok "Maleren" som handler om Anders Castus Svarstads liv og levned. Han ble jo en ganske anerkjent maler etter hvert,men det var vel ekteskapet med Sigrid Undset som han ble mest kjent for. Det er ei godt skrevet bok og jeg koser meg med den.
Regner med den rekker ut helgen,men har Ifølge Pereira liggende på vent.(husker ikke forfatteren i farta). Som vanlig blir det vel litt besøk i helga,så det kan bli så som så med lesinga.
God helg til alle.
Sjuhundre+ siders murstein her også. En bønn for Owen Meany av John Irving. Har holdt på i en måned nå, det går frykteligmlangsomt. Koser meg med boka da, så det er ikke så farlig. ENeste minuset (og det kan kanskje skyldes på min manglende kunnskap, eller evt generasjonsskifte, eller begge) er den stadige langedryge ordflommen rundt presidentvalgt og krig. Skjønner at det har sammenhenge med handlingen, men det blirntilmtider litt vel mye. Har likte mye av Irving, men denne tror jeg faktisk jeg ville likt langt bedre dersom den var strengere redigert/hadde færre sider. Andre av hans bøker - Hotel New Hampshire, feks - var også lang uten at det plaget meg, tvert om elsket jeg den boka.
Jeg leser "Også dette går over" av Milena Busquets. Denne boka er utgitt i år, leste anbefalingen i KK for en stund tilbake.
Lettlest, så jeg blir nok ferdig før hælja er over. Er halvveis i "Kongens nei" og i "Ringenes Herre"; kanskje få lest ferdig de :)
God lesehælj!
Jeg leser også en murstein. Ikke i størrelse, ikke i antall ord, men derimot i tid. Havboka til Strøksnes er fabelaktig god, men når tida ikke strekker til.... :-(
Gled deg ellers til Marit Eikemo fra Odda. Har sjøl lest Samtale Ventar og hadde stor glede av den. Samtidsruinar holder visstnok samme gode kvalitet :-)
God lesehelg enhver med ei bok foran seg!
Her går det i Bob Dylan. Først ble jeg nesten ferdig med hans egne memoarer, del 1, før jeg gikk videre med "Fortellingen om Bob Dylan" av Howard Sounes. Dylan er en sammensatt kunstner og absolutt en poet, og først oppfattet jeg hans selvbiografi som litt flat, den har noen glimt av humor, kjærlighet og takknemlighet til navngitte personer som gjør at jeg leser Sounes' versjon med en liten motstand, siden han her fremstår som mer beregnende, i mangel av et bedre ord. Det er vel lett å tenke at andre, og særlig de som blir anerkjent, har mer kontroll over tilværelsen enn oss vanlige lønnsmottakere. Men slik er det altså ikke. Det virker slitsomt å være en stjerne. God helg til alle som leser.
Hunden kjem nok til å ta litt tid denne helga også, men ikkje 100% av tida som førre helg. No er eg i fint driv i lesesirkelboka Margfolket, og det spørs om eg må ta fram ei bok i tillegg, slik at eg ikkje kjem i mål før leseperioda er over. Noko lettlest då, i såfall. Muleum, kanskje? Eg innbiller meg i alle fall at den er lettlest.
I tillegg må eg finne fram ei ny lydbok til bilen. The Phantom of the Opera, kanskje? Vi får sjå.
God Helg!
Muleum er en lettlest bok om sorg, skrevet så humoristisk som bare Loe får til. Anbefales!