Fikk lyst til å lese denna boka da jeg har lest forfatterens bok om Sverre Vergenor tidligene. Hvis du er interesert i folkelesning fra før en denne boka vel vært å lese. Jeg lånte min utg på Halden bibliotek.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Dette hørtes interessant!
Rudolf Muus (1862-1935) var i sin tid en meget produktiv og lest forfatter. Han skrev så vidt jeg vet 42 romaner og kom totalt i et opplag på én million bøker! Hadde vært artig å vite mer om mannen. Hva syntes du om boken, Hilde?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, har ikke lest boken du snakker om selv, men vil gjøre det hvis jeg får tak i den. Vet du om den fortsatt er å få tak i, og hvor? Rudolf Muus var forøvrig meget produktiv og skrev under en rekke pseudonymer som Rollo, Julius, Brutus og mange flere. Selv har han sagt i intervju at han antar han har skrevet 80 større romaner, flere mindre romaner, en mengde fortellinger i "hefte-form", en rekke skuespill og komedier. Han ble også utgitt i utlandet i sin samtid.Han skrev også skuespillet om Gjest Baardsen som senere ble filmatisert,samt historien om Trysil-Knut. Altså en mann med mer på samvittigheten en de fleste er klar over.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for interessante opplysninger!
Boken er nok ikke i salg lenger, så vi får sette vår lit til bruktbutikker, loppemarkeder og antikvariat. Kanskje du kan låne den på biblioteket. Jeg har heller ikke lest den, men vil gjerne ha tak i den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herr Muus er min Oldefar, så jeg prøver å finne ut mer om han selv, samt få tak så mange av hans utgivelser som måtte finnes. Ser ut som jeg fant boken på et antikvariat på nett. Har bestilt den der, så får man se om den dukker opp i postkassen etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så interessant og spennende å lese. Selv har jeg bestilt og mottatt boken i posten. Etter hva jeg forstår har han skrevet over 50 bøker og var populær i sin tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest boken enda? Etter hva jeg forstår er den temmelig utfyllende i forhold til hans forfatterskap. Det skal jo sies at han var en "folkeskribent" og regnes ikke i samme "liga" som Ibsen, Hamsund og andre, men like fullt synes jeg det er interessant å få mer oversikt over hva som kom fra hans penn. Har jo selv hørt mye om han via min bestefar, samt at jeg sitter på mye gamle avisutklipp, intervjuer med han og liknende som jeg prøver å få oversikt over. Slikt tar tid, så det er vel bare å være tålmodig:) Er forresten ny her på forumet, men må si dette virker som en interessant side å bruke litt tid på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du noen av diktene hans?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei jeg har ikke fått lest boken enda. Men leste på Wikipedia at han var veldig populær forfatter i sin samtid. Jeg ærlig innrømme at jeg har aldri hørt om ham før. Ble så nysgjerrig at jeg kjøpte den på antikvariat. Den er nå i hus og blir nok lest når jeg har fått sortert bøkene i de rette hyllene. Akkurat nå vet jeg ikke hva som er hvor hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

foreløpig har jeg kun 12-14 bøker av han - kjøpt på antikvariat, og noen få hefter jeg har arvet. Tror ikke det er noen dikt blant det jeg har, men skal sjekke nærmere, samt forhøre meg med andre i slekten jeg vet har en del bøker o.l. Målet er å få tilnærmet full oversikt over det han har utgitt, men det er nok et temmelig langtekkelig arbeid å gjøre. Blir jeg mer "husvarm" på denne siden legger jeg det nok ut her. Sier gjerne fra til deg hvis jeg kommer over noe av interesse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det var bra. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er spennende! På Wikipedia så står det at han skrev også dikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det står står noe mer på den engelske Wikipedia enn den norske. Av og til så snubler man over en person som man straks får lyst til å vite mer om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergmgeBertyJulie StensethKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt Tøsdal