En velskrevet og innholdsrik dokumentar og sakprosabok fra Åsne Seierstad.
Hun veksler mellom å fortelle om de to norsksomaliske søstrene som plutselig og tilsynelatende uten forvarsel reiste til Syria for å leve i kalifatet til IS, - og om hvordan resten av familien og en del venner og miljøet rundt dem reagerte på dette. Så fletter hun inn dokumentariske faktaopplysninger om utviklingen i Syria.
Åsne har gjort god research. Hun har et dokumentarisk overblikk som er imponerende.

Vi får følge både broren, moren og faren i bestrebelsene for å få søstrene hjem igjen. Særlig farens mange forsøk blir utførlig beskrevet. Han reiser flere ganger til Tyrkia, og tar seg noen ganger inn i Syria for å prøve å redde døtrene.
Beskrivelsene om hvordan søstrene ble radikalisert, med koranundervisning og koranbesøk, med etterfølgende reaksjoner som å bli svært strengt religiøse og begynne å gå tildekket i niqab burde jo fått noen til å reagere, men ingen tenkte seg tankene om at de skulle finne på å reise fra Norge for å leve ut drømmen om et shariastyrt kalifat.
Søstrene vil ikke hjem igjen til Norge. De har reist for å dø i jihad. De mener at de "redder" alle i familien sin hvis de dør som martyrer i Syria.

Boka er spennende som en thriller.
Anbefales.

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Denne boka måtte jeg legge fra meg, etter å lest 1/3 for jeg blir bare sint og innvandrerfiendtlig av å lese den! Foreldrene har jo bidratt til radikaliseringen gjennom å kjøpe en koranlærer, som de selv ikke følger med på hvordan han indoktrinerer dem!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler deg å lese ferdig boka. Den er så absolutt verdt det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal nok lese ferdig boka etter hvert :-) Men måtte ta en pause... for jeg orket ikke å lese mer...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg slukte boka på bare noen få dager. Klarte nesten ikke å legge den fra meg.
Men er enig i at det er mye å fordøye. Og særlig det med koranundervisninga er svært betenkelig. At døtrene begynte å dekke seg til og etter hvert ble så ekstremt religiøse, så religiøse at de kritiserte sine egne familiemedlemmer for å ikke være religiøse nok, burde ha gitt foreldrene og omgivelsene noen hint om hva som var i ferd med å skje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i alt du skriver. En tankevekkende og nesten litt skremmende bok om radikalisering i Norge.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Står på leselisten og skal leses så snart jeg har den i hus! Viktig bok å få med seg vil jeg tro.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, ei kjempeviktig bok å få med seg.
Ei bok alle burde lese.
Åsne har skrevet ei bok med en klar og ryddig oversikt over situasjonen, i Syria og i visse miljøer i Norge.
Jeg er imponert over hvor grundig hun har satt seg inn i stoffet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LeseaaseJannickeBjørg  Frøysaaanniken sandvikPia Lise SelnesHildaMarteJohn LarsenBoktimmyLibrosaurus vIngerBertyDinabokxleserJostein RøysetTorill Elisabeth RevheimJohan HerstadReadninggirl20Julie StensethJan Arne NygaardHildeAnne Wang-AndersenMy Criminal MindEster SMarianne Seterkjell kIdaVibekeGeir SundetmgeTillaTine SundalKetilToneThomas KlakeggAnn Helen E. H.LesevimsaSaraIngeborg GDemeter