En velskrevet og innholdsrik dokumentar og sakprosabok fra Åsne Seierstad.
Hun veksler mellom å fortelle om de to norsksomaliske søstrene som plutselig og tilsynelatende uten forvarsel reiste til Syria for å leve i kalifatet til IS, - og om hvordan resten av familien og en del venner og miljøet rundt dem reagerte på dette. Så fletter hun inn dokumentariske faktaopplysninger om utviklingen i Syria.
Åsne har gjort god research. Hun har et dokumentarisk overblikk som er imponerende.

Vi får følge både broren, moren og faren i bestrebelsene for å få søstrene hjem igjen. Særlig farens mange forsøk blir utførlig beskrevet. Han reiser flere ganger til Tyrkia, og tar seg noen ganger inn i Syria for å prøve å redde døtrene.
Beskrivelsene om hvordan søstrene ble radikalisert, med koranundervisning og koranbesøk, med etterfølgende reaksjoner som å bli svært strengt religiøse og begynne å gå tildekket i niqab burde jo fått noen til å reagere, men ingen tenkte seg tankene om at de skulle finne på å reise fra Norge for å leve ut drømmen om et shariastyrt kalifat.
Søstrene vil ikke hjem igjen til Norge. De har reist for å dø i jihad. De mener at de "redder" alle i familien sin hvis de dør som martyrer i Syria.

Boka er spennende som en thriller.
Anbefales.

Godt sagt! (23) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Denne boka måtte jeg legge fra meg, etter å lest 1/3 for jeg blir bare sint og innvandrerfiendtlig av å lese den! Foreldrene har jo bidratt til radikaliseringen gjennom å kjøpe en koranlærer, som de selv ikke følger med på hvordan han indoktrinerer dem!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler deg å lese ferdig boka. Den er så absolutt verdt det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal nok lese ferdig boka etter hvert :-) Men måtte ta en pause... for jeg orket ikke å lese mer...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg slukte boka på bare noen få dager. Klarte nesten ikke å legge den fra meg.
Men er enig i at det er mye å fordøye. Og særlig det med koranundervisninga er svært betenkelig. At døtrene begynte å dekke seg til og etter hvert ble så ekstremt religiøse, så religiøse at de kritiserte sine egne familiemedlemmer for å ikke være religiøse nok, burde ha gitt foreldrene og omgivelsene noen hint om hva som var i ferd med å skje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i alt du skriver. En tankevekkende og nesten litt skremmende bok om radikalisering i Norge.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Står på leselisten og skal leses så snart jeg har den i hus! Viktig bok å få med seg vil jeg tro.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, ei kjempeviktig bok å få med seg.
Ei bok alle burde lese.
Åsne har skrevet ei bok med en klar og ryddig oversikt over situasjonen, i Syria og i visse miljøer i Norge.
Jeg er imponert over hvor grundig hun har satt seg inn i stoffet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Kristin F. JørgensenTrygve JakobsenTorill Elisabeth RevheimGrethet87MarteAnniken LRandimgetove NessDagfinn JakobsenMargrethe  Haugenerlend kongsvollLine DahleBeathe SolbergNina FredrikkenefertitiCarl Christian LaugenMargaret HansenJohn LarsenMarianne MBjørn  BakkenTherese HolmLesevimsaCecilieBabynemipolarfrontStjernekastWilliam BillisonBertyMarteÅsmund ÅdnøyEli HagelundMarit HøvdeSigrid NygaardStian DalbergKaren RamsvikErlend Risvik PaulsenKarin BergAnita NessMonahe