Det lønner seg å ikke gi opp. Etter flere forsøk gikk Marits forslag Renhetens pris av med seieren. Bergljot Hobæk Haff ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen i 1992. Fra før har jeg lest Skammen som gikk rett inn på min favorittliste.

Dette blir en slags hyllest til forfatteren som døde 12. februar i år 90 år gammel.

Boka ser ut til å være lett å få kjøpt for de som ikke har den.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Det gleder meg at så mange vil være med å lese Bergljot Hobæk Haffs Renhetens pris. Siden så mange allerede har den, lager jeg ganske umiddelbart en tråd. Tenker at 4 uker er en grei lesetid. Jeg har boka liggende på stuebordet, og håper inderlig at jeg greier å finne såpass ro at jeg kan være med dere :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da har jeg hentet boka fra biblioteket. Det er en utgave med to bøker i en, som de kaller "Hobæk Haffs beste". Det høres lovende ut! Jeg rekker nok ikke å starte på den før nærmere helga, men gleder meg til å lese sammen med dere etter hvert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste den dessverre tidligere i sommer, men gled dere - god bok :-) Appelerer til fantasien.
Skal følge diskusjonene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir med.
Leste Renhetens pris for mange år siden. Husker at det var en veldig bra roman, men jeg har nok glemt mesteparten av både handling og personer. Av erfaring vet jeg at det blir mange aha-opplevelser underveis. Gleder meg.

Jeg har en bokklubbutgave av romanen. Månedens bok Mai 1988.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også boken klar, lånt på biblioteket. Gleder meg til ny bok i lesesirkelen og til å høre fra alle dere igjen :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har "lånt" e-bok. Skal på 1 måned rehabilitering snart, men skal prøve å henge med allikevel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ønsker deg alt godt for rehabiliteringen! Håper du klarer å delta i felleslesingen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! Håper boken er så fengende at sykehusfølelsen kommer litt i skyggen ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Også eg har fått boka i hus. Spennande!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boka er bestilt. Ut frå det eg har lest om boka trur eg at dette blir bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utholdenhet har alltid vært en av mine mest framtredende egenskaper. Nå henter jeg Bergljot ut av hylla, der hun har stått og vansmektet i årevis. Jeg gleder meg virkelig til å samlese denne!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gleder meg! Alltid spennende å møte en ny forfatter, og spesielt en jeg ofte har hørt om, men vet lite om. Renhetens pris ligger klar :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo Rye