Lesehelg! Sommeren går alt for fort. Snart er det august, og det gjelder å nyte sommeren mest mulig. Jeg håper høsten og kulden er LANGT unna! Noe av det jeg elsker ved sommeren er å følge med på alt som vokser og gror. Heldigvis går det an å så f. eks reddiker en god stund til.

De siste dagene har jeg vært oppslukt av en beretning om oppvekst i Nord-Korea og veien/flukten til frihet og demokrati. Hyeonseo Lee forteller i boken The Girl With Seven Names (Escape from North Korea) en hjerteskjærende historie. Jeg lærer samtidig mye om Nord-Korea samt om det å leve i et brutalt undertrykkende diktatur og hva det gjør med folk. Denne boken har overveldende mange positive anmeldelser på Amazon og Goodreads - noe som er vel fortjent. Den ble nr 2 på lista over årets bok på Goodreads for et par år siden. Jeg anbefaler virkelig boka på det varmeste!

Ønsker alle bokelskere en fin helg.
Nyt sommeren, livet og litteraturen :-)

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 31 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg leser for tredje gang boka Med skip til lands og til vanns av Vera Henriksen. Om vikingferd i austerled sett fra de andre synsvinkel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

driver på med hjelp, hvor er landet mitt av Mike Moore. Der er det mange rare historier fra presdentvalg og annet tull og tøys. Artig bok, selv om du nesten være amerikaner for å skjønne en del..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei !
Har vært forferdelig lite lesing dette året, men begynner å komme inn i det igjen nå :)
I helgen leste jeg "Mot Nordavinden " av Glattauer, i dag fortsetter jeg med oppfølgeren "Den 7bølgen". Spennende :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I et regnvått Odda er det lesing som er mest spennende. Er snart 200 sider inn i Fiskene Har Ingen Føtter av Jon Kalman Stefansson. Jeg fikk en virkelig vekker med den forrige trilogien, og Stefansson svikter ikke her heller :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hevnen farge er blå av Mary Higgins Clark, og ADHD; Ustoppelig energi av Magnus Jackson Krogh.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Morsomt at vi begge leser en bok av Mary Higgins Clark. Hun er ingen faovirtt, mne det er mange år siden jeg leste noe av henne så syntes det var på tude.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme her faktisk... var helt tilfeldig. Boks var helt ok, hverken mer eller mindre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ferdig med Stille som i graven av Mary Higgins Clark tidligere i kveld og den var bra nok En kosekrim. Den beste jeg har lest av henne er Et skrik i natten. Den er uhyggelig. Ikke alle bøkene hennes er like uhyggelige, men noen. Hun er en guilty pleasure forfatter for meg. Ikke den beste, men hun skriver lettleste og noen ganger stemningsfulle bøker. Det trenger man en gang i blant:)

Det er Stephen King som er og blir min favorittforfatter uansett:) Men leser av andre forfattere og sjangere også for å utvide horisonten:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg ikke lest, men har omtrent samme forholdet til henne som forfatter, så blir en og annen bok innimellom. Stephen King tror jeg faktisk ikke jeg har lest så mye av. Elsket filmene i mine yngre dager, kanskje jeg skulle prøvd meg på bøkene og. Noe sier meg at de er ganske bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har visst samme forhold til henne. Det er kosekrim som passer fint en gang i blant og stemningsfulle:)

Ja, gjerne prøv deg på Stephen Kings bøker. Siden du allerede har likt noen av filmatiseringene av bøkene hans, så tror jeg du vil komme til å like bøkene også. Håper du ikke har noe i mot tykke bøker, da. Så gjerne utforsk forfatterskapet hans. Du vil ikke bli skuffet:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal låne noen på biblioteket! ☺

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Husk at han er veldig undervurdert og ikke alt av han er knallbra, men det meste så håper du ikke gir ham opp etter første bok:) For han har mange godbiter på lur oppgjennom forfatterkarrieren:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilke vil du anbefale? Jeg trenger snart nye på biblioteket, kan like godt prøve meg på han. Vet jeg har lest noen, men det er jo så lenge siden at jeg ikjenner husker hvilke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg anbefaler gjerne: Pet Sematary, Misery, Salem's Lot, The Dead Zone, IT, og The Gunslinger (første bok i The Dark Tower serien). Selv foretrekker jeg å lese bøkene hans på engelsk fordi synes han mister hans særegne fortellerstemme i oversettelsen, hvis du skjønner hva jeg mener. Vet ikke om du foretrekker å lese på engelsk eller norsk, men han er best på engelsk:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kommer på det samme om de er på norsk eller engelsk. Da oppdaterer jeg lista mi på biblioteket. Tusen takk for tips! Kjenner jeg gleder meg ekstra til Pet sematary, husker jeg så filmen flere ganger, og jeg ble så redd!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen årsak:) Har sett filmen jeg også, men gled deg til boka, den er enda bedre. Det er min favoritt av ham. Spent på dine meninger om Kings bøker og god lesing:) Du har noe å glede deg til:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med Rufsetufsa i anbefalingene, Misery er en av mine absolutte favoritter. Men glem heller ikke Shining, Dolores Claiborne og Den Grønne Mil. God lesning :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

The Shining likte jeg ikke spesielt godt, men elsker filmen:) Dolores Clairborne har jeg ikke lest og heller ikke Den grønne mil, men har sett filmene. Skal få med meg bøkene for de har jeg lenge hatt lyst til å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi reiser bort noen dager , til Berlin , og jeg må jo ha en bok i veska. !
Og i dag var jeg innom Ark hvor de solgte Elling av Ambjørnsen. Alle 4 bøkene i en bok, nokså tykk og tung bok men den måtte jeg ha.
Tenkte jo at siden den er så tung å dra med seg , så måtte jeg jo også kjøpe en bok til......Lese Elling hjemme, men en lettere på tur. ( enda en unnskyldning for å kjøpe bok.)
Valget ble da Unni Lindells nyeste bok ; Jeg vet hvor du bor. MEN den kommer ikke enda , sa damen i butikken, må vente noen uker..
Så jeg reiser med Karin Fossums bok , Hviskeren. Den har jeg lest noen sider i og den lover veldig bra.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Sommeren går definitivt alt for fort, allerede en uke inne i ferien! Jeg befinner meg nå i nord, hvor midnattssola har skint nesten hver dag siden jeg kom:) Akkurat avsluttet en nydelig og sår bok av Margaret Skjelbred; Gulldronning, perledronning, som jeg likte kjempegodt. Poetisk språk, og fin fletting av fortid/nåtid. Min første møte med forfatteren, men etter denne rykker øvrige bøker av Skjelbred lenger frem i skal-lese-bunken, har hørt mye fint om flere av de.

Flere andre gode bøker har det også blitt denne uken, blant annet 'Dommen' av Hanna Kvanmo, og avslutning av 'Salamanderkrigen' av Capek, begge bøkene falt i god smak her. Så en fin start på ferielesning for min del oppi all festivalgåing og vindrikking som seg hør og bør når man har ferie!

Fortsatt god helg! :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg reiser på hyttetur denne helga, så det blir nå vel mer kortspilling enn lesing, sikkert. Men jeg har begynt på Divergent av Veronica Roth som lydbok, så det kan nå vel være mulig å få hørt litt i bilen kanskje...

Ønsker dere alle en god helg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei igjen.
Jeg fullførte nett "Den beste sommeren av Emilia Polbrat" den var ufattelig rørende, og formidlet av en kunnskapsrik og klok tenåring. Denne familien opplevde noe av det verste som kan skje og de løser dette på utrolig fin måte. Tårene trillet på slutten.
Så nå har jeg allerede startet på "Den lille kafeen i Kabul" av Deborah Rodriguez". Så den helgen satser jeg på å komme mer inni bøkenee verden.
Nå er det ikke akkuratt sommervær, så da er jo lesing et fint tidsfordriv

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Nå har jeg frihælj, etter å ha jobba ti av de siste 11 dagene. Har lest litt den tia, men ikke mye. Har igjen 100 sider av "Mengele Zoo" av Gjert Nygårdshaug (lånt på biblioteket); virkelig en bra bok! Har visst om den i mange år, og nå kan jeg ikke begripe at jeg ikke har lest den før. Etter den skal jeg lese "La meg synge deg stille sanger" av Linda Olsson (lånt av venninne). Skulle jeg få lest mye denne hælja, rekker jeg kanskje også å starte på "Phantom of the opera" av Susan Kay (dansk oversettelse, lånt av kollega).

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her har det regnet og tordnet av og på i ca to uker og jeg elsker det. Synes det er avslappende. Jeg håper at høsten kommer så fort som mulig for det er min favorittårstid. Jeg liker regn, kulde, vind og mørketiden. Synes høsten har mer atmosfære og er mer stemningsfull. Sommeren har jeg ikke noe til overs for.

I går ble jeg ferdig med I Am Number Four av Pittacus Lore, og rett etterpå begynte jeg på Stille som i graven av Mary Higgins Clark. Natt til i dag leste jeg ut Huset ved innsjøen av Kate Morton, og siden jeg nesten aldri sover begynte jeg etterpå med boka Fergen av Mats Strandberg. Jeg skal også fremdeles lese The Gunslinger, første bok i The Dark Tower serien av Stephen King.

Rekker vel ikke flere bøker i helga, men man vet vel aldri.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Olsok i dag og rømmegrøten ligger som en blyklump i magen. Men da er det jo godt å fordøye i godstolen med Charles Dickens "Skisser fra London".Leste hele boka for ikke så lenge siden,men nå koser jeg meg med å lese litt her og der. Fornøyelig. Har også tatt fram ei bok av Egil Elseth om salmedikteren Magnus Brostrup Landstad som jeg leser litt i innimellom.
Så helga er dekket,lesemessig. Får vel ta en trimtur også etter grøt-utskeielsen.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sommaren gjeng fort, ja. Kan de begripe at den skal ha det så travelt? Sjølv så er eg snart ferdig med Politi av Jo Nesbø, håpet var å bli ferdig med den i kveld men det blir truleg litt for knapt med tid. Dermed får eg vel berre pakke den med meg i sekken. For eg reiser til Norway Cup i morgon tidleg, og då er det best å ha med seg rikeleg med lesestoff.

Har ikkje heilt bestemt meg for kva eg skal ta med av øvrige bøker, men får prøve å gjere det litt variert. Det er for eksempel på tide å lese Mockingjay, siste boka i Hunger Games-trilogien. Og så Et dukkehjem av Ibsen, kanskje? Dessutan er eg jo i gang med Utvandrar-serien til Vilhelm Moberg, neste bok ut er Nybyggerne 1. Jau, der trur eg pinadø eg har det klart.

Som lydbok på bussturen til og frå så er eg i gang med My Man Jeeves av P.G. Wodehouse, og i tillegg så har eg lasta ned The First Men in the Moon av H.G. Wells. Her ser ein konturane av ei triveleg reise.

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Og på turen til Oslo så ramla eg sjølvsagt uforvarande innom ein bokhandel, der Risp i berget av Øystein Orten, ei bok eg har vært på utkik etter ei god stund, dukka opp påklistra ein ikkje altfor ublu pris. Dermed blei denne også med på turen.

Det får meg forresten til å tenke på følgende; når ein pris ikkje er ublu, er den då blu?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Visst er den blu.
I motsetning til blues-blusene som
blues-sangerinnene blues i, 'gospelblusene' -
de er tradisjonelt hvite

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal du ikke se litt fotball, da... Når du først skal på Norway Cup :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jauvisst skal eg det. Men 3-4 kampar pr dag held i massevis, så det bør bli ganske mange ledige timar pr dag (sjølv om ein god del av desse timane gjeng med til å stå på sprengfulle bussar og trikkar)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ann-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenPiippokattaEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmEgil StangelandMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.Kirsten LundChristofferTrude OmaMartineTjommiPer Åge SerigstadLars MæhlumBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergTove