Ååh, jeg har så mange!
En selvutviklingbok: Operasjon sjøldisplin – Agnes Ravatn (dette er den helt klart beste selvutviklingsboken jeg noen gang har lest. Kanskje en av beste bøkene punktum).
En bok skrevet av en kjendis: Bossypants – Tina Fey (denne er helt ! Anbefaler virkelig å høre den på lydbok med Tina selv som leser).
En tegnet roman: Amuletten kanskje?
En bok skrevet av en komiker: Her kan du egentlig også velge å bruke Bossypants, men siden jeg allerede har anbefalt den sier jeg heller Yes please av Amy Poehler. (Denne kan også gjerne høres som lydbok).
En dystopi: Fordi overlevelse ikke er nok - Emily St. John Mandel (!!!!!!!)
En bok om en roadtrip: An abundance of katherines - John Green er en mulighet.
En bok hvor handlingen foregår på en øy: Øya av Victoria Hislop (hvis ikke den allerede er lest). Eller Miss Peregrine's Home for Peculiar Children!

Håper noen av disse vil falle i smak! Si i fra hvis du får lest dem da. De som er uthevet er de du bare lese uansett om du vil eller ikke! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Hei jeg har lest miss Peregrine's home og øya. Jeg elsket Øya den var helt fantastisk. Jeg ble helt hekta på Hislop, og om du ikke har lest tråden og hjemkomsten, så anbefaler jeg de. Jeg likte også Cecilia samartin's triologi - La Peregrina,
Señor Peregrino, Los Perigrino. Jeg har lagt til bøkene på skal lese listen. Har du flere tips (utenom leseutfordringen så kom gjerne med tips). Jeg er og med på en reading challange på goodreads - hvor jeg har som mål å lese 50 bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste hjemkomsten for noen år siden, og syns den var helt forferdelig. Så kjedelig! Men de andre bøkene hennes er flotte, så jeg vet ikke helt hva det var med akkurat den boken. Samartin er også helt fantastisk. Drømmehjerte er min favoritt der.

Alltid gøy med reading challenges. Jeg har selv mål om å lese 80 bøker, men du må gjerne legge meg til deg for å følge prosessen. Liker fortsatt goodreads bedre enn bokelskere.no egentlig (hvis det er lov til å si her inne, hehe). Du finner meg på navn eller malinadr.

Du kan jo egentlig sette meg på dette med å anbefale bøker, da stopper jeg aldri! Hvilke sjangere liker du deg egentlig best i? Så lenge opp her at du leste mye krim? Jeg er veldig glad i YA, er det noe du liker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei jeg har ikke vært så mye borti YA men tar gjerne mot tips, har godt av å utfordre meg på ulike sjangrer. Jeg har lest masse krim - unni Lindell, jo nesbø, jeg er pilgrim terry hayes, karin fossum, gunnar Stålesen, hanne kristin Rohde, henning mankell.
Liker også bøker jeg kan kjenne meg igjen i, som er virkelighetsnære. Basert på virkeligheten, dokumentarer osv. Jeg skrev nett en boklisteanbefalinger til en her inne. Så da slår jeg til og kopierer den over her, du kan jo droppe de du ikke vil lese.

Siden du nevnte agnes ravatn så må du like nynorsk - dialekt.
Dette er ungdomsbøker som fikk meg til å le så tåre trilla. Leste den ene igjen og syns fortsatt den er like god.

Historien om glenn anton
Glenn anton og tassen
tatovørene - glenn antob og tassen

Thor Soltvedt.

Hhei, håper det går bra, med deg og leseutfordringen☺️☺️Jeg søkte henne opp for litt siden, og kom over den. Jeg gleder meg så vanvittig til å lese den☺️☺️Jeg håper hun ikke skuffer;), hvor langt har du kommet? Hardu boen nye gode tips☺️☺️

Jeg husker ikke helt hva jeg anbefalte sist.

Rakels bok - Sissel Verøyvik
Ikke uten min datter - betty mahmoody
My name is Mahtob - Mahtob mahmoody
For min datters skyld - betty mahmoody
(Basert på virkeligheten)
Broren min - eline johnsen Hellerud
Hopp da, så blir vi kvitt deg- Tanja Wiibe Lund (dette er en av de sterkeste bøkene jeg har lest)
Solen som sluttet å skinne - Tine Øvland (hvis du leser den så vil jeg gjerne høre din mening)
En dåre fri - Beate grimsbø
Tyskerjentene, historiene som aldri ble fortalt - Helle Aarnes (holder på å lese, helt utrolig at historebøkene på grunnskolen vgs ikke nevner dette) snart ferdig anbefales.

Jeg vet ikke hva du har lest og om jeg har nevnt de før. Forfatter Cathy glass.

Cathy Glass has been a foster carer for 25 years, during which time she has looked after over 150 children, of all ages and backgrounds. Her true-life stories show the suffering and courage of some of the most vulnerable children in our society and have world-wide appeal. Her books are also used by trainers and practitioners, working in childcare and child protection.

Skadet - damage
Cut
Run mummy run
Daddys little princesse
The night when the angels came
A babys cry
The saddest girl in the world
Pleasr don't take my baby
Will you love me?
I miss mummy
Hidden
Mummy told me not to tell
Another forgotten child
The child bride
The girl in the mirror

Bøkene jeg ikke har lest -
Saving danny
I silent cry
Girl alone

Jeg kjøpte mine på play.com og http://www.abebooks.co.uk. De koster fra 1 pund til 8 så ikke så dyre.

Bøkene er basert på virkeligheten og forfatteren er unik både som forfatter og fostermor.
Andre gode bøker -

Daddys little secret - tina davis
A child call it - david pelzer
Old Before My Time - Hayley okines
Ei hand og holde i - Vigdis rabben
Noe i meg er sterkere enn meg - astrid høgevold
Jeg velger å leve - sabine dardenne
Skrekkens hus - steven west & mae west (thriller)
Regines bok - regine stokke
Blodig alvor- bengt eidem
Gjennom ilden - stig aasvik & lasse gustavson
Men tankene mine får du aldri - sverre asmevik
Fanget og fri - kristin haukeland (orderudsaken)
Tårer i mørket - donna Friess
I tusen knas - james frey
Hun ville jo ikke dø - siren henschien
Hugo - simen sætre
Terapien - Sebastian Fitzek (krim psykologisk thrillerk)
Bursdagsgaven - Sue monk kidd
Tørk aldri tårer uten hansker
- kjærlighet
- sykdom
- døden.

Der vannet blir dypt - Jacquelyn Mitchard

Det var de jeg kom på

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei ☺️ Hvordan legger jeg deg til, jeg får bare opp via tlf eller FB på goodreads? Kan du legge meg til på good reads, Marte Onarheim

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Yvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen