Tre av Paul Austers mange gode bøker skiller seg ut som eksepsjonelle: "New York-trilogien", "Timbuktu" og "Moon Palace". Sistnevnte er min personlige favoritt. Det er en nydelig konstruert beretning om søken etter identitet, etter rollemodeller som kan erstatte fraværet av en far. Månen i tittelen har mange betydninger, ifølge forfatteren. Som myte, som bilde på alt som er mørkt inne i oss, som objekt, en livløs sten som henger over oss i løse luften, som bilde på syklisk repetisjon slik den menneskelige erfaring utspiller seg, men den symboliserer også lengsel etter det uoppnåelige. Auster skrev boka blant annet som en kritikk av den menneskelige fremgang, den bearbeider tre generasjoner gjennom tre historier, og hver generasjon begår i prinsippet de samme feilene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Moon Palace er fantastisk. Har lest den mange ganger og kommer til å lese den igjen. The New York Trilogy er også veldig bra, ja. Jeg har lest nesten alt av Auster, men Timbuktu har jeg ikke lest ennå. Leviathan er og The Invention of Solitude er også bra. Alt av Auster er bra! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ConnieAlice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibeke