Ja!! Denne lignet veldig mye faktisk - men jeg trodde den var gitt ut nærmere 1950 - hvis det ikke er denne, må det være en som ligner mye, innholdet var slik at det viste barns oppvekst, kultur osv...... (så flinke dere er til å lete....)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Så gøy da - om vi faktisk har funnet riktig bok til deg! For min del lå jo svaret (hvis det da er rett svar) bare to søk unna - ettersom jeg hadde barndomsminner om én gammel barnebok fra/om Kina, og fattet mistanke om at forfatteren kunne ha begått flere av samme sort.

I kveld måtte jeg forresten finne ut litt mer om denne forfatteren - det er en lang artikkel om henne på engelsk Wikipedia: Eleanor Francis Lattimore. Og det stemte at hennes egen barndom hadde fellestrekk med barndommen til hovedpersonen Tom i Tom og lykkeguden. (Som på originalspråket het "Jerry and the pusan", var hennes andre bok, og ble utgitt i 1932 første gang.) Jeg tenkte meg vel nesten at hun brukte egne erfaringer i barnebøkene sine... Hun var for øvrig amerikansk, men født og oppvokst i Shanghai der hennes far underviste på universitetet. (I likhet med bokens Tom, altså.) Hun illustrerte for øvrig bøkene sine selv! Originalen til Tre små kinesiske søstre ble utgitt første gang i 1948, og het "Three Little Chinese Girls".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt. Da har jeg lest gjennom boken. Takk for link. - Koselig tekst og fine bilder. Tror spesielt jeg kjenner igjen drage-tegningen på s.86 - spennende tekst for barn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TmgeAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryLailaPiippokattaKaren RamsvikAmanda AKirsten LundReadninggirl30HanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEivind  VaksvikEli HagelundMads Leonard HolvikAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars Mæhlum