Jeg synes ikke boka var kjedelig. Og jeg synes den norske tittelen passer ganske bra. Bedre enn "på veien". Har du noen andre forslag? Disse gutta er jo absolutt "på kjøret" hele boka gjennom.

Jeg hadde stor glede av å høre boka på lydbok. Jeg synes særlig Mads Ousdals tolkning av Dean Moriarty var glimrende og troverdig. Synes også forfatterens skildring av det formålsløse, at gleden over natur og mennesker, står i fin kontrast til "the american dream".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg synes faktisk På veien hadde vært bedre, den er ganske kjedelig, men bedre enn den osloslangurbanhippe På kjøret. Nei, På vegen hadde vært enda bedre, oversatt av Ragnar Hovland eller noe, da tror jeg det hadde blitt sving over sakene. Men boken var ganske kjedlig ja, ble for mye av samme hele tiden, nærmere 300 sider med drikking og dop. Den beskrev nok noe viktig for dem som levde i USA på 50-tallet, men det fenget ikke meg på 90-tallet i Norge i alle fall. Ble nok ekstra skuffet siden dette skulle være den såkalte store beatromanen, noe jeg i utgangspunktet interesserte meg for. Nei, takke meg heller til Bukowski, han er i det minste morsom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Noe av poenget med boka er vel nettopp hvordan han fortsetter i samme stil i en evighet? Må innrømme at jeg elsket det til å begynne med, og fikk det opp i halsen halvveis ut i boka. Men har stor respekt for det nyskapende ved den, og ser på boka som minst like spennende på grunn av når den ble skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøienCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlaging