Jeg ga den en liten omtale i bloggen for noen år siden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Fin omtale!

Gemalen har den utgaven av Nordlands trompet som du omtaler på bloggen din, med gotisk skrift og tresnitt av Gustav Vigeland. En nydelig bok. Problemet er bare at jeg strever såpass mye med den gotiske skriften at jeg ønsker å kjøpe meg en annen utgave.

Jeg ser at både Haugen bok og antikvariat.net har flere utgaver til salgs. Haugen bok har Nordlands trompet, Gyldendal 2007, illustrert av Thorolf Holmboe og Petter Dass’ Mest kjente dikt illustrert av Kaare Espolin Johnson. På anikvariat.net finner jeg blant annet Nordlands trompet. Den nordiske Dalevisa, 1985.

Har du noen synspunkter på hva jeg bør gå for?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ikke spesielt "flink" med å tyde skrifter - men jeg har aldri reagert på skriften i den der. Men hvis man ikke er vant med enkelte av de bokstavene, så bør man bruke litt tid i forkant og lære seg de få man trenger - f.eks at den lange "f" er en s osv. Det finnes flere sider på nettet, f.eks denne som gir litt info.- Jeg synes den skriften passer så godt til språket og innholdet at det skaper litt "andektig" stemning når man leser den slik. Men hvis du vil gå for noe moderne, så er vel den fra 2007 helt OK.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

mgeAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryLailaPiippokattaKaren RamsvikAmanda AKirsten LundReadninggirl30HanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEivind  VaksvikEli HagelundMads Leonard HolvikAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumNorah