Jeg må innrømme at jeg ble skikkelig skuffet over denne boken! Jeg så filmen da den kom ut, så jeg visste jo hvem som gjorde hva på forhånd, men akkurat det var ikke noe problem. Det som plaget meg hele veien og som gjorde at jeg nesten ga opp hele boka sikkert ti ganger, var at historien går utrolig sakte framover. Jeg leste omtrent halve boka før jeg fikk følelsen av at jeg ikke kunne slutte å lese fordi det endelig var blitt spennende! Men den gleden var riktig nok veldig kort. Historien tar aldri slutt - og ikke på en bra måte. Når du tenker at du endelig er ferdig med boka, så er det enda ti sider igjen med unødvendig informasjon som godt kunne ha vært redigert ut.

Dette er den første thrilleren jeg har lest, og det blir antakelig den siste også. Boka fortjener ikke sjangeren, og Flynn lever virkelig ikke opp til sitt rykte. Jeg liker at historien blir fortalt av både Nick og Amy sitt synspunkt, men det blir for mange forklaringer på ulike hendelser og for mye unødvendig informasjon.

Det eneste positive jeg har å si om denne boka, er at det er en veldig god idé. Det ligger et godt plot bak, men Flynn har levert på en utrolig kjedelig og dårlig måte som har ødelagt hele boka. Jeg er faktisk utrolig glad for at jeg så filmen først, da jeg antakelig aldri ville ha tatt meg bryet med å se den om jeg hadde lest boka først. Det er vel egentlig også filmen sin skyld at jeg i det hele tatt berømmer Flynn for plottet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg hadde tilsvarende leseopplevelse som deg. Men jeg synes ikke du må gi opp å lese flere thrillere eller spenningsbøker på grunn av denne. Samtidig er min opplevelse at det er mye som betegnes som thrillere som ikke er det. Og motsatt. Når jeg tenker på en thriller tenker jeg på en bok som jeg synes er veldig, veldig spennende. Det synes jeg f eks Nattefokk av Johan Theorin var. Den er betegnet som krim. Før jeg våkner av SJ Watson er betegnet som thriller, den synes ikke jeg var særlig spennende. Men her er det mange som er uenige med meg angående spenningsnivå på begge romaner. Den siste romanen jeg har lest under kategorien spenningsroman og som jeg fant råspennende er Mo Hayders "Borte". Piken på toget av Paula Hawkins har vært omtalt mye som thriller og sammenlignet med Flink pike. Om den har leserne ulike oppfatninger. Nettopp derfor kunne jeg tenkt meg å forsøke om jeg finner den på biblioteket. Da kan jeg enkelt avslutte etter ca 50 sider om den så langt ikke fenger.. Det er det jeg max gir en bok jeg ikke liker starten på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveLogika