Hva skjer? Hvor blir dagene av?

På grunn av en plagsom avhengighet av Wordbrain går det litt tregt med lesingen akkurat nå. Min helgebok er derfor fortsatt Implant av Jeffrey Anderson og Michael Wallace. Wallace har jeg lest tidligere, hans serie om polygamistene i Utah likte jeg veldig godt. Neste bok ut er derfor også Wallace, det blir The Devil's deep, en thriller om en mann som er låst i sin egen kropp.

Det er jo advent til søndag så jeg ønsker dere en god helg og en hyggelig adventstid :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Denne helgen har jeg tatt meg litt Statistikkfri, før siste innspurt frem mot eksamen 10.desember, og har lest ut Hvit Oleander. Idag skal jeg begynne på Middelsex, gleder meg til det:-) Fortsatt god helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt ymse lesing denne helga: Det går i britisk krim; Blåmandag av forfattarparet som kallar seg Nicci French, ny norsk krim; Englefjær av Frode Eie Larsen - og dessutan ei anna Larsen; De som ser etter tegn, den fyrste i Tatertrilogien til Britt Karin Larsen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne første adventshelgen kunne jeg ikke dy meg, men begynte å lese Tante Pose igjen, - for n'te gang! Og jeg koser meg veldig, både med julefølelsen, språket, menneskene og ikke minst den kulturhistorisk interessante og detaljerte skildringen av livet på en embetsmannsgård på 1800-tallet!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Først søndag i advent i morgen, jeg har tjuvstartet litt og hang opp adventstjernene i dag :)

Når det kommer til bøker går det stort sett i det samme som forrige helg. Papirboken er fortsatt Skyggedød av Anne Holth og på nettbrettet går det fortsatt i Orkideens hemmelighet av Lucinda Riley. Men lydboka på telefonen er ny! Gutten som sluttet å gråte av Ninni Schulman ble hørt ferdig denne uken, så nå har jeg begynt på Svar hvis du hører meg av samme forfatter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ble ferdig med Trusselen fra IS i dag, og skal begynne på Respekt av Hanne N Herland imorgen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Brukte forrige helg og mandag kveld til å fullføre Monika-saken av (og med) Robin Schaefer. Det er ei bok om politiarbeid under enhver kritikk, om en varsler i egne rekker, om en ledelse som ber varsleren holde seg unna saken og papirer som forsvant. Ja, og ei avdød jente på 8 unge år som nå har fått sin drapsmann dømt.

Varsleren Robin Schaefer, politibetjent i Bergen, har allerede mottatt Fritt Ord-prisen og denne uka fikk han Politiets Fellesforbund sin Ildsjel-pris. Fra meg blir det tommelen opp og hæla i taket. For alt politarbeid er ikke like godt utført, for å være en tanke diplomatisk. Til og med en god kompis av meg som jobber i Kripos innrømmer det.

Resten av uka har det blitt lesing av aviser og ingenting annet. Tirsdag satt jeg i en paneldebatt angående en potensiell nedleggelse av en barneskole i Odda kommune. Blir ingen lesing av bok i helga heller, bruker tida på lokalt forfatterskap, det vil si skrive et eget flammende avisinnlegg om samme sak. Pluss jobb, natteravning og lage fotballquiz for tenåringer.

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Natteravning høres frivillig ut du, stjerne tildeles.
Antar at innsatsen krever håndlag og sosiale kompetanser
i en sektor som riktignok ikke er optimalt min, men skulle
gjerne vært halvparten så innsatsberedt - i kWh eller hva
slikt måles i. Etter 12 min. hurtigforskning finner man
'Monika-saken' smånifst interessant - som rettssikkerhets-
og varsleriarbeid. Du får kanskje med noen stemningsfulle
eller edruelige sitater fra nevnte bok?
God elg igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

OBS: Denne har jeg glemt :-( Jada, natteravning er frivillig. Jeg ser sjelden mannen med ljåen, ei heller om natta, og dermed kan jeg konsentrere meg om oppgaven jeg har pålagt meg sjøl som leder for Natteravnene i Odda. Vi er omlag 60 personer, fortrinnsvis foreldre, men også enkelte besteforeldre, som går 1-2 ganger hver vår og høst i Odda sentrum. Nå har jeg fått med meg 5 nye landsmenn også!

Hm, dette hadde ikke så mye med bokprat å gjøre. Da legger jeg til at jeg som oftest leser 20-30 sider i ei bok når jeg kommer hjem om natta. Hahh! Der redda jeg meg fint inn :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Re.: Frivillige ravnearter, "julaften stengt"

takk for Frivillig medvirkning ja - for her var
dette noe omstridte? F-ordet brukt som pur anerkjennelse -
iblant gir jeg gloser ekstra honorar for ubekvem overtid.

Á propos ulikt: Frivillige biblioteksravner!
Har noen hørt fra den arten?

Ergrelse blir pappa til Oppfinnsomhet, noen av oss kan vel
ha følt savnet av åpne folkebibliotek i helg og høytid...!

et ansvar som ellers folkelige og åpne kommuner frasier seg
med pek på nivåmåleren i pengebingen.

Kunne ikke de enklere funksjoner til å holde livsviktig
bokomløp i gang, betros høyst frivillige leseavhengige ?

Ville ikke mange av oss sirkle som ravner om sjansen til
å vikariere litt på den viktige pulten?

(sirkle skrev jeg, ravner sikler ikke..)
kan hende er det mulig å avdekke forskrifter lov- & løvverk
som kan tolkes å være imot, men aber Kulturbevissthet og
Sivilisasjonens elementære fordringer!
.. skulle en kommune få opponere mot slikt?

To bokravner på vakt. Minst en leser, den andre er klar for
enkel ekspedisjon.

_

"mannen med ljåen", kan det være Ole Lukkøye
i helg-selskapelig forkledning du hinter til?
..ellers en allianse jeg knapt var oppmerksom på.

'By the Well', en vil mene at erfarne voksne ravner ikke skal
trenge å "redde seg inn" forbi Selvinnsatt Militærpoliti - ;P
med et tynt prov for at dette var med bokprat å gjøre

Fortsatt godt og frivillig hjul,
og takst for det gamle!

-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jammen er det første søndag i advent snart, tiden flyr!!

Nå holder jeg på med Helene Thursten sin bok, En mann med lite ansikt. Jeg har lest de tidligere bøkene om Irene Huss, så fant ut det var på tide å fullføre serien. Jeg har også begynt på Odinsbarn av Siri Pettersen. Klarer ikke helt komme inn i den...

God helg!! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Advent?
Vent, da!
Nei, det er vel ikkje råd, jula kjem visst sigande uansett. Eg les forøvrig i Ragnhild av Olav Duun, her var det uventa mykje humor. Grip meg sjølv i å humre stadig vekk. Så ventar eg på å få lesesirkelboka Middlesex i posten, mange er alt godt i gang med denne så eg kjem nok til å starte på denne så snart den kjem i hus.

Utover dette så er det fotballturnering i bygda på søndag, innandørs heldigvis, eg er til ein viss grad involvert i arrangementet så noko av tida gjeng nok med til dette.

God Helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er godt i gang med Ulvehiet av Oskar Braaten. Jeg føler meg mer hjemme på østkanten enn jeg gjorde i Lillelords vestkantmiljø og gleder meg til å fortsette med denne. I tillegg har jeg funnet frem Obstfelder! i utvalg og forsøker å lese noen dikt hver dag. Det er fortsatt "Jeg ser" som er favoritten.
På iPoden hører jeg Ninni Shulmans Gutten som sluttet å gråte. Et nytt bekjentskap for min del, og det virker ganske lovende.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har akkurat hørt ferdig samme lydbok. Ninni Schulman har ny blitt blant mine favorittforfattere når det kommer til krim, både Jenta med snø i håret og Gutten som sluttet å gråte falt veldig i smak hos meg. Nå har jeg begynt på bok nummer 3 Svar hvis du hører meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med eksamen om dagen, og har knapt lest noe i hele november. Nå nærmer det seg imidlertid slutten av eksamensperioden, og jeg har har så vidt begynt på Fates and Furies av Lauren Groff.

Jeg leser også litt i The Habit of Being: Letters of Flannery O'Connor.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg holder også stort sett på med de samme bøkene som forrige helg. Det skyldes ikke at det går tregt med lesningen, men at jeg leser flere bøker enn vanlig :-)

På Kindlen går det stadig i Kallocain, som vi leser i den dystopiske lesesirkelen, og novellesamlingen A Manual for Cleaning Women av Lucia Berlin.

I tillegg holder jeg på med den nye romanen til Johan Harstad, Max, Mischa & Tetoffensiven. Storkoser meg virkelig med denne. Eneste aberet er at den bare finnes som papirbok den er på nesten 1100 sider og stor og tung. Har også bladd litt i en annen papirbok, nemlig Den opne Handa av PJ Harvey og Seamus Murphy (ill). Diktsamlingen er oversatt av Pedro Carmona-Alvarez og Gunnhild Øyehaug, og det lover jo bra.

På lydbok lytter jeg til The Collected Stories of Lydia Davis, også den en temmelig lang og omfattende sak, pluss at jeg har begynt på A Place Called Winter av Patrick Gale i dag. Leste tidligere i år Rough Music av samme forfatter og håper denne viser seg å være like bra.

God helg og en hyggelig adventstid til deg, Vibeke, og alle bokelskere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Begynte igår på Kungar, krig och katastrofer - vår historia i sägen och tro av Ebbe Schön siden den er fornyet ggr og skal leveres på neste handletur til Strömstad. Skal også prøve å komme igang med Lucifer serien. Venter på en pakke sms, men drar nok ikke ut og henter den + 2 til før imorgen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudAlice NordliLilleviToneMerethe SolstadVannflaskeIngvild SMorten JensenErlend Rødal VikhagenMonica CarlsenHarald KEli HagelundArne SjønnesenJulie StensethWenche VargasElin FjellheimSimen "Boktimmy" IngemundsenTjommiKine Selbekk OttersenDagfinn JakobsenIngunn SJune Plutonikakjell kNoraBjørn BakkenkntschjrldTheaTrygve JakobsenTine SundalThomas Røst StenerudHilde H  HelsethBjørg Elin NærlandHanne MidtsundIna Elisabeth Bøgh VigreAnne Lise JohannessenMarianne  SkageHilde VrangsagenGrete AastorpGro Anita Myrvanganniken sandvik