Dette er eit knippe minne frå ei barndoms- og ungdomstid. Små forteljingar, eller rett og slett berre stemningsbilete. Det lengste stykket er på drygt 2 sider, det kortaste er på 2 linjer.

Oppveksten har vært i landlege omgjevnadar. Fosse er nokre år eldre enn eg sjølv er, men ikkje meir enn at eg kjenner meg godt att i skildringane. Eg-personen i boka fortel om hendingar saman med venar, familie, om å gå på dans, og om å flytte ut for å gå på skule. Stort sett heilt daglegdagse og udramatiske minne. Han fortel også om den litt skumle Asle, outsideren, langhåra, som spelar gitar og drikk seg umåteleg full. Det gjekk faktisk ei stund før eg forstod kven Asle er.

Kort og god bok. Nesten litt flyktig. Om lag som eit barndomsminne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg har aldri satt mine øyne på ei Jon Fosse-tekst, ergo ikke denne heller. Men jeg trur nok det er Fosse i Hardanger han skriver fra. Fosse ligger i Strandebarm i Kvam herad, nord for Hardangerfjorden. Fantastisk flotte grender og bygder - og se opp for hjort og rådyr når du kjører om kvelden. Det er rikelig av dem der :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Køyrde forresten forbi der for eit par-tre veker sidan. Mange fine stadar ja, Fosse var ein av dei. Men det som imponerte meg mest var eika som stod midt i vegen litt nord for Tørvikbygd. Kanskje Jon skulle skrive ein fabel om denne?skriv bildebeskrivelse her
bilete frå Google maps

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har hørt historien om eika for lenge sida, uten at jeg husker den nå. Men den er freda pga alderen, det husker jeg! Når jeg forøvrig velger den korteste (og dyreste) veien fra Odda til Bergen kjører jeg forbi eika. Da via Folgefonntunnellen, Jondalstunnellen, ferja Jondal - Tørvikbygd, Norheimsund og videre over Kvamskogen til Arna og Bergen.

Og ja, det er et flott landskap her i Hardanger. Kvam og Kvinnherad er de to mest åpne landskapene, fjellene er steile her inne i Sørfjorden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Måtte nett søke litt på nettet no, eg. Mjølkeeika kallar dei den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der kom historien! Blei litt overraska over at den er avfreda, men den står jo der enda...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Helge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarte