Kva skjer vidare? Skal ein forsøke seg på ei bok til i løpet av hausten?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Hva med noe som Chrysalids? www.goodreads.com/book/show/826845.The_Chrysalids Er det noen som vet noe om den? :-) Kunne vært spennende å tre litt ut av dystopitrenden som er nå og utforske noen eldre dystopier. kanskje? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det virker absolutt som en spennende bok, men da jeg prøvde å finne en norsk oversettelse av denne, men kunne ikke finne noen. Det er mulig jeg ikke har sett godt nok etter, men om boka ikke er oversatt til norsk er det vel kanskje litt ekskluderende å velge den? Både med tanke på at ikke alle leser engelske bøker, og fordi den med all sannsynlighet blir en del vanskeligere å få tak i da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg antok at den var oversatt,men jeg burde sjekket, for jeg kan heller ikke finne denne på norsk. Da må vi finne en annen! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg liker tanken på ei litt gamal bok, for å veklse på. Har lest bittelitt gamal sci-fi dei siste åra, og tykkjer det er kjempemoro. Dette får meg til å tru at eg også vil like gamle dystopiar. Når eg tenker meg om, så har eg jo lest (høyrt) Anthem av Ayn Rand i sommar; den var heilt grei, den.

Dessverre så har eg ikkje overvettes god oversikt over sjangeren, så inntil vdare så har eg ikkje nokon gode forslag. Dvs, eg har nyleg fått Faldbakken sine Uår-bøker i hus, men eg veit ikke om dette er eit godt forslag. Og dei er jo ikkje SÅ gamle heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Kallocain av Karin Boye? Svensk forfatter, boka er fra 1940 tror jeg. Høres spennende ut. Gøy å lese noen "lokale" også!
www.bokus.com/bok/9789174290875/kallocain/

Boka finnes både på norsk og svensk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eg har bladd litt igjennom nokre lister a la "klassiske dystopier" og "dystopier du MÅ lese" i kveld, og dette er ei av bøkene eg festa meg ved. Så, ja, skulle det vere stemning for denne så er i alle fall eg med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka kan lastes ned på svensk til 19,- på adlibris.com.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nasjonalbiblioteket har også tre utgåver som kan lesast frå norske IP-adresser. Frå 1947, 1970 og 2000. Den siste er nok med overlegg gitt ut det året, sidan undertittelen på boka er "roman fra år 2000"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt tips, Jostein. Imidlertid ble jeg tussete da jeg så at hun skriver hele boka uten avsnitt. Slik tekst uten luft synes jeg er slitsomt å lese. Men man venner seg kanskje litt til det. Så om det blir denne, så går jeg trolig for lydbokversjonen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmm.... kan ikke se det har kommet andre forslag. skal vi prøve den? :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er helt i orden for meg hvis det blir Kallocain :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har ikke kjennskap til den. Etter et kjapt søk på amazon, så ser jeg at den bl.a omtales som "forgotten classic". Jeg er åpen for denne eller andre forslag :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er sikkert også med på en ny bok :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja!! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er med på en til. Hva tenker dere andre?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg også blir gjerne med å en til :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vil jeg også! :-) Er det noen som har forslag? Kanskje vi skal forsøke oss på en mer klassisk dystopi?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenHanne Kvernmo RyeKirsten LundBjørg L.BertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaoline