Gjett hva? Det er fredag igjen og jeg leser min første bok på lenge. Ikke bare leser jeg, jeg er allerede godt over halvveis i helgens bok. Det er en lettlest krimbok så det er ikke veldig utfordrende, men etter min lille kognitive svikt er det deilig å være i gang igjen.

Akkurat nå leser jeg She's Not There (TJ Peacock & Lisa Rayburn Mysteries Book 1) av Marla Madison. I løpet av helgen håper jeg å begynne på en bok til, men det er ikke bestemt hva det blir. Jeg har min Kindle med meg så utvalget er stort :-)

Med dårlig nett og min nye mulighet til å lese så stikker jeg nesa tilbake i boka, håper dere får en fin helg!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Tusen takk for all omtanken dere viser, jeg blir nesten litt rørt jeg :-)

Siden flere av dere har gitt uttrykk for bekymring så tenkte jeg det er greit å utdype litt mer. Jeg har tidligere vært åpen om at jeg har ME og stort sett er sengeliggende, selv om jeg har mulighet til å rusle litt rundt i huset og ordne det meste for meg selv. På grunn av mye styr med oppussing og bråk i nabolaget fikk jeg en svikt i formen som førte til at jeg verken fikk i meg mat eller nok med drikke. Som de fleste vet så duger ikke helten uten mat og drikke :-) Det endte med en natt på sykehuset der jeg ble rehydrert med saltvann og fikk noe kvalmestillende og smertestillende. Den siste uka har jeg hatt "barnevakt" som passer på at jeg får i meg nok væske og mat og nå er formen snart tilbake til det normale, håper jeg.

Og bare for å understreke at det går over all forventning så har jeg nå kommet halvveis i min 3. bok på en uke :-)

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Huff! God bedring, Vibeke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vibeke! Kan ikke la være å gi en kommentar til din "kunngjøring" her. Jeg synes det er storartet at du er så åpen på slike "hendelser". Og når du sier at formen snart er tilbake til det normale, så må vel vi-på dine vegne -understreke : Det normale for deg vel og merke. Sykdommen ME er jo der fremdeles! Og da må jeg -som en vanlig gammel sutrer -få lov til å undre meg: Hvordan kan denne unge damen greie å si dette uten et snev av bitterhet? For ME er jo sykdom og skjebne hånd i hånd slik jeg har forstått den.
Kunne jeg bare få kjøpt en hatt i disse tider, skulle jeg kjøpt den bare for å kunne ta den av for deg, Vibeke!
Sannelig, vi tror deg på at du blir nesten litt rørt. Vi gjør det.
Men, det er jo vi som skal takke! For ditt fantastiske pågangsmot som ikke kan annet enn å vise alle, at det går an å leve seg gjennom slike nedturer denne sykdommen stadig kan gi. Med dette gir du andre et så kraftig signal om aldri å gi opp! Unnskyld en gammel mann for en kveldstanke og en god følelse jeg synes jeg bør dele med andre. Og takken, den skal du ha, Vibeke! Ene og alene.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Tusen takk for det fine svaret, Rolf, det varmer! Du viser en egen evne til empati med det innlegget der, det er en evne ikke alle har. Nå har jeg lest det flere ganger, men vet fortsatt ikke hvordan jeg skal vise hvor mye jeg setter pris på det. Så jeg må nok nøye meg med et stort Tusen takk!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det holder lenge, Vibeke!
Jeg setter stor pris på en slik tilbakemelding. Og det gjør meg så godt at du skriver det du skriver her. For det at du virkelig setter stor pris på det, gjør jo at hensikten ble oppnådd. Men, som jeg før har sagt, og som du må bare tro meg på: Det er jeg ( sikkert på vegne av alle som har "fulgt" deg) : som skal takke! Jeg må nytte anledningen til å si: Stå på , Vibeke! For det er ikke til å komme forbi det faktum; Det at du -uansett form- stiller opp med "Lesehelgen" (for oss!) uke etter uke, er uhyre viktig for svært så mange! Jeg si det på forhånd; uten at du skal forplikte deg på noen måte :
Tusen takk !!!!!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var bra. Det er en egen glede i det at kroppen eller sinnet begynner å virke igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra at formen din er så mye bedre! :)
Her går det veldig treigt fremover. Holder på med " Megele zoo " på lydbok og begynner egentlig å bli litt lei ;) den er jo på 17-timer-ish...
Ellers begynte jeg på "Den grenseløse" av Jussi Adler-Olsen i går, men merker at jeg velger andre ting enn lesing for tida. Ene øyet mitt ble skadet pga en laser operasjon, og det merker jeg veldig godt hvis jeg ellers er sliten el ikke helt i slaget.
Prøver meg på Adler-Olsen igjen nå, så får vi se hvor langt jeg kommer før jeg sovner.

God helg videre alle sammen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så bra at leselysten er tilbake :) Min bytter litt med været for tiden, og siden jeg bor i Trøndelag, vil det si at det går opp og ned daglig ;) Når det er sol og jeg kan sitte ute, leser jeg nesten uten stans. Når regnet høljer ned derimot, er det for mye som må gjøres innomhus til at jeg rekker å lese like mye. Men nå er det meldt fint vær i morgen og på mandag, så da kommer jeg kanskje lenger i bøkene jeg leser i for øyeblikket:

Lyden av ting som faller av Juan Gabriel Vásquez,
Hjemkomsten av Victoria Hislop
Vi ses i morgen av Tore Renberg

Så langt liker jeg alle tre :)

God lesehelg til alle bokelskere :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I helga leser jeg More Than This av Patrick Ness. Så lang er det det beste jeg har lest på lenge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt med litt leselyst igjen. :)

Endelig kommet igang med litt lesing jeg og. Blitt litt lite på ferie og slik. Jeg fullførte nettopp Bare et barn av Hanne Kristin Rohde, og er straks ferdig med Oppdrift av Ada Sofie Austegard og Stian Tobiassen, som forresten er en utrolig god bok. Fortsetter helga med Beatles av Lars Saabte Christiansen. Mener jeg har lest den før, men er usikker... kunne uansett ikke huske at den var så lang.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Herlig med tilbakekommet leselyst! Denne helgen går det i Butcher's Crossing - den "nye" oversatte av John Williams - mannen bak "Stoner". Har lengtet etter fortellerstemmen hans siden Stoner, og nyter å lese den igjen. Denne boka er annerledes, men også veldig god. Handler om en gjeng på bøffeljakt i Colorado. Passer godt å lese her oppe i Jotunheimen :-) Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er godt i gang med Arbeidsfolk av Kielland. Rekker nok ikke å bli ferdig i helga, det er ei heller et mål jeg har.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har fulgt med på svømming (VM i Kazan) denne uka, og de siste 3 dagene har det også vært landskytterstevne, så det har bare gått i tegneserier den siste tiden. Er nesten ferdig med den siste boka, Billy 1979-1980 volum 15 den komplette samlingen striper og søndagssider og denne serien sparer jeg på. Billy leser jeg gjerne igjen.
Ellers skal jeg lese på Is-nostalgi - musikken, klærne, dingsene, hendelsene og isene - gjenopplev det beste fra 60-, 70-, 80-, og 90-tallet og Sportgrodor De Luxe, begge lettleste. Skal også lese Kom nærmere! av Rolf Kirkvaag siden den forfaller på tirsdag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så godt at leselysten er tilbake.
Jeg har ikke mye spennende nytt å komme med,har knapt to hundre sider igjen av Jeg bekjenner av Cabre. En fantastisk bok,men det går seint å lese. Så med andre ord,det blir kun den i helgen for meg.
God helg til alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt at leselysten din er tilbake. Vet hvor kjipt det kan være når den er vekk.

Jeg har kommet godt i gang med Apple Tree Yard av Louise Doughty og jeg skal lese videre i Needful Things av Stephen King. Den har tatt litt tid siden den er på 933 sider. Og jeg leser litt tregere på engelsk, er ingen sinke, men har det heller ikke travelt med den. Kommer nok til å bli ferdig med både Apple Tree Yard og Needful Things i løpet av helga siden jeg er godt i gang med begge. Og jeg rekker nok så vidt å begynne på Skyggene i sal 31 av Ingvild Sørensen.

Så her er det litt forskjellig denne helga også. Og det har nettopp tordnet og regnet kraftig her. My type of weather, så håper det blir en lang høst. Det er min favorittårstid. God helg:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

So kjekt at du les att, litt lett krim gjer berre godt :)
Eg skal ein tur på stølen denne helgi, so då blir det nok mest gamle Sølvpilen-blad og tantene sine Hjarterevyen, men eg tek òg med meg I Capture The Castle av Dodie Smith, ein ungdomsklassikar frå 40-talet. På øyra har eg att ein time av Jonathan Strange & Mr. Norell, det har teke si tid, men endeleg er den blitt svært spanande, og no vil eg ikkje ha den skal slutta. Og so lurer eg på kva neste lydbok skal bli...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sølvpilen <3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå kjenner jeg barndomsminnene strutter av sjøltillit. Donald og Sølvpilen. Mora mi som leste for meg på senga. Er det rart jeg leste som en gud allerede i 2. klasse. Sukk, de minnene...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Broren min hadde en del Sølvpilen som barn så det har jeg lest både da og siden, og en gang i bruktbutikken når vi ryddet i gamle blader fikk jeg lest det meste. Har faktisk en symaskineske med Sølvpilen blader i stua som det var meningen at jeg skulle selge for en venn, men den ble bare dytta bak en stol og glemt, det samme med en banankasse med div Star Wars leker. Hvis noen er interessert i lekene, be om bilder på mail. Bladene kan jeg tenke meg å lese først igjen før jeg selger dem siden det er minst 15 år siden jeg sist leste Sølvpilen. Legger ut liste med nr senere. Den 22. august starter VM i friidrett så da er det greit med noe lett å lese ved siden av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner meg godt igjen i det du skriver. Hadde veldig mange fullverdige årganger av Sølvpilen, Kiowaenes høvding, og trur faktisk jeg har noe stående på loftet fortsatt, sånn omlag 40 år og 5 flyttinger seinere. Det var Sølvpilen som fikk meg til å få en viss interesse for indianerne i nord-Amerika, og har gjennom årene kjøpt "skikkelige" indianerbøker, både fakta og fiksjon. Jeg og en kamerat investerte i gummifigurer med cowboyer og indianere, vi hadde en konkurranse gående hvor vi annenhver gang gjemte dem bak gresstuster og lignende på et lite område, og så brukte vi syltestrikk og skjøt på hverandres figurer fra to-tre meters avstand. Du verden hva en husker...;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så godt å høre at du føler deg bedre og at du får deg en ordentlig lesehelg igjen :)
Denne helgen leser jeg Rettstridig forføyning av Lena Andersson. Boken har fått mye bra omtale, og terningkast 5 i snitt her inne. Allikevel føler jeg ikke at dette er en bok for meg, synes den er både kjedelig og litt langtekkelig. Heldigvis er den kun på 180 sider, så jeg skal vel klare å lese den ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hyggelig å lese at ting ser ut til rette seg for deg! Mange ser frem til dine lesehelgkommentarer og er litt bekymret for deg. Jeg har begynt på et par "ungdomsbøker" av Rick Riordan". Tror ikke egentlig at dette er noe for meg, men jeg trenger engelsktreningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra at forma er stigande! Må seie at eg blei litt uroleg for deg etter innlegga førre helg, så dette var godt nytt.

For min del så er eg i sving med to bøker i helga, O Arroz de Palma av Francisco Azevedo og Den siste revejakta av Ingvar Ambjørnsen. Den siste fekk eg forøvrig av Fru Bang på bokelskere for eit års tid sidan, er det nokon som veit kvar det vart av henne? Det ser ut som at profilen er sletta.

I tillegg høyrer eg på lydbok når eg køyrer bil. Nett no er eg såvidt i gang med Quo Vadis av Henryk Sienkiewicz. Innspelinga er på knapt 22 timar, så det gjeng nok nokre veker før eg har køyrt så lenge.

Utover det litterære, så må eg bruke ein del tid på hunden i helga. Han har bestemt seg for å gi blaffen i kommandoane mine når vi er på gjetarhund-trening, så då er vi nede i 0 medlemmer i husstanden som bryr seg om kva eg seier. Er det rart ein får lyst til å forsvinne inn i ei bok?

God helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

og hvis hunden videre utvikler sin legning for frimodige ytringer,
kan du jo prøve å trene den til > Yttrium-hund >

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så godt å høre at formen er bedre og leselysten er tilbake:-) Jeg leser Moby Dick, du verden for en bok, og ikke sånn jeg trodde i det hele tatt! God er den, men fryktelig omstendelig, det tar tid og komme gjennom alle utbroderinger og digresjoner. Blir nok ikke ferdig denne helgen, selv om jeg har holdt på med den en stund. Kanskje det sniker seg inn en annen bok innimellom også. God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilKaramasov11Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad Wøien