I see. :) Har du forresten lest Jahn Otto Johansens bøker fra Russland, rettere sagt Sovjetunionen, og fra Øst-Europa ellers? Ganske gamle nå, men jeg tror de kan være gode innblikk i den russiske folkesjela likevel. (Og biblioteket har dem helt sikkert.) Og så av nyere dato en bok av en ung finlandssvenskjournalist: "De er ikke riktig kloke, de der russerne" – den kom på norsk for noen få år siden, fikk kjempebra anmeldelser, og jeg ga den terningkast 6. Du har helt sikkert lest mye mer fra og om Russland/Sovjet enn meg, men kanskje ikke akkurat disse bøkene?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Den har jeg nok ikke lest. Så jeg skal se om jeg får tak i den enten på mitt lokale bibliotek eller andre steder. Har vært vært interessert i Sovjet/Russland i en god del år og planla å reise til Russland for en del år siden. Men så ble en venn av meg som var der angrepet av nynazister på gata i Moskva og jeg ble skremt fra det. Kjenner nok mennesker fra Russland at det ikke er representativt, men bestemte meg etter denne hendelsen å like landet og regionen godt på avstand.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri vært der, og har heller ikke noen planer om å dra dit (skjønt St. Petersburg må jo være en opplevelse av en by) – og det du forteller om din venn styrker jo ikke akkurat reiselysten. Dagens myndigheter der borte gjør vel ikke mest for å få bukt med slike miljøer, heller. Men interessant å lese om Sovjetunionen og Russland, dét er det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

WenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldRufsetufsaSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland Skjeggerud