Sikkert en del av den magiske realismen.
Jeg har i grunnen lite kjennskap til denne stilarten og hvor langt det er "tillatt" å gå utenfor virkeligheten/realismen.
I de fleste (alle?) skjønnlitterære stilarter/sjangre er det jo også noe som kalles "dikterisk frihet".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Dikterisk frihet høres så fint ut, men for meg er det ofte ensbetydende med latskap og/eller uvitenhet, at forfatteren ikke gidder å finne ut, eller tror han vet hvilke redskaper som faktisk ble brukt på den tiden.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eg vil gjerne få presisere to ting;
1 - eg er ikkje bastant avvisande til at det fantest aluminiumsgjenstandar, men eg stiller meg tvilande til det, og argumenterer kvifor eg tviler.
2 - det er ein filledetalj, som på ingen måte øydelegg for boka, og det låg ingen kritikk av forfattaren i denne observasjonen min.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Joda, det kan nok være latskap eller uvitenhet eller begge deler.
Forfatterne må jo regne med at noen av leserne vet mer enn dem. Kanskje særlig fordi vi er så mange og så forskjellige. Marquez var nok ikke klar over at vi skulle ta en felleslesing av boka hans her på bokelskere.no.
Ironi?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein