Japan er fint. Har vært der 3 gangar på ordentleg, og 2 gangar i bok-verda. Fine turar, alle fem.

Her gjeng det i Bergskatt av Toril Brekke, om historia til gruvene på Løkken i Sør-Trøndelag og framveksten av industriselskapet Orkla. Fascinerende bok, blir ferdig med den i løpet av helga.

Så har eg nesten, nesten, bestemt meg for at neste bok ut blir Døde sjeler av Nikolaj Gogol. Denne har eg spart på og gleda meg til lenge, så no er det kanskje på tide å take fatt på den.

素敵な週末を持っている!
Sutekina shūmatsu o motte iru!
(google translate får ta skulda dersom dette blei feil ....)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Desverre har jeg aldri vært i Japan, men det er lett å drømme seg bort gjennom bøkene. Det kan selvfølgelig ikke erstatte et ordentlig besøk, men fram til videre så får det holde.

Det siste forstår jeg lite av, men antar at det er en slags helge-helsing?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jaudå, det skulle vere "Ha ei god helg!". Men erfaringane mine med google translate er at det godt kan ha blitt noko heilt anna ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I gruva på Løkken har jeg vært fem - seks ganger. Bor ikke langt unna, (noen få mil unna) og var der gjennom skolesammenheng. Veldig fint i den gruva og glad jeg ikke har klaustrofobi:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så moro. Eg har også tenkt på å reise dit ein gang, det er jo ikkje så lange omveien dei gangane eg reiser til Trondheim. Og lysta blei ikkje mindre av å lese Bergskatt. Har du lest den, forresten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er verdt turen for det er vakkert i gruva. Det gir inntrykk. Har selv ikke lest Bergskatt, men jeg har lyst. Har lest forferdelig lite lokalhistorie. Jeg bor ikke på Løkken (bor mellom Orkanger og Trondheim, nærmere Orkanger enn Trondheim), men kan vel kalle det lokalhistorie likevel?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorSigrid NygaardrubbelTonesen81NorahIngeborg GTine SundalKareteInge KnoffAnniken RøilKirsten LundEgil StangelandDolly DuckLailaEster SEirin EftevandGodemineMarit AamdalTanteMamieMorten JensenTherese HolmPiippokattaEli HagelundStine SevilhaugRufsetufsaPilarisKjerstiMariannemay britt FagertveitHarald KWenche BrohaugCecilie69Bjørg Marit TinholtHilde H HelsethToveDemeterVibekeCecilie EllefsenAvaHeidiMonaBL