Denne helgen befinner jeg meg i Japan, nærmere fortalt er jeg ved Mount Fuji som er Japans høyeste fjell og kjent som et spesielt vakkert og spirituelt sted. I boken Fujisan av Randy Taguchi får vi fire forskjellige historier som alle er sentrert rundt dette vulkanske fjellet. Denne begynte jeg på som lydbok i fjor sommer, men når sola forsvant så glemte jeg den, nå tenkte jeg det var på tide å få lest den ferdig.
Rett ved siden av Mount Fuji er den mer dystre Aokigahara, der befinner jeg meg i boken Suicide Forest av Jeremy Bates. Suicide Forest hørte jeg først om gjennom en tv-serie som tok for seg de mest hjemsøkte plassene i verden. Denne skogen er et kjent sted for selvmord og hvert år er det omtrent 100 mennesker som begår selvmord der. om du våger deg inn i skogen møtes du av skilt som ber deg om å revurdere valget ditt og tenke på de som er glad i deg. Det sier seg kanskje selv at boken er i kategorien skrekk/thriller.

God helg hvor enn dere er i verden, litterært eller på egenhånd!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 31 svar.

Jeg sitter og leser boken - Den svarte viking. Interessant lesning. At den er sakprosa og tar for seg opphavet til stedsnavn oa og får meg til å lese mer. Nå anses det at Geirmund var kongssønn av Kong Hjør på Avaldsnes. Viktig plass i vikingtiden. Jeg har strevd med lesevegring over lengre tid. Vet ikke hvor mange bøker jeg har startet, men det har blitt med noen sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Inspirert av tidligere lesesirkelnominasjoner, sitter jeg nå med nyinnkjøpte Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo. Aldri lest noe av henne, så jeg tenkte jeg skulle bruke denne boka til å bli kjent med henne.

Ellers ser jeg for én gangs skyld på sport - VM i snooker er i gang! Første kamp i går var med Kurt Maflin, som representerer Norge (halvt norsk, bor i Oslo og er med det første nordmann noengang som har gått til VM i snooker), mot regjerende verdensmester Mark Selby. For en kamp det ble! Selby vant knepent 10 - 9...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen er det Cato Isaksen som leses. Unni Lundell sin Brudekisten. Hadde skyhøye forventninger, spent på om de innfrir. :)

God helg! :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg fag :) Ble "lurt" til å ta videreutdanning sammen med kollegaer (ledelse av lærings - og utviklingsarbeid), så nå er det litteratur om ledelse, endringsarbeid og konflikter som gjelder! Men - jeg "må" jo bli ferdig med de bøkene jeg har startet på, så til kvelden blir det Camilla Lackberg`s "Havfruen" jeg skal slappe av med - uten å ta notater :-D

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Igår besøkte jeg Nord-Amerika med Vinland det goda - Nordbornas färder till Amerika under vikingatiden med Mats G Larsson, var på handletur til Strömstad med båten Vesleö II fra Skjærhallen på Hvaler og hadde med denne som reisebok. Hadde håpet at jeg ble ferdig med den på bortoverturen så jeg kunne levert den (lånt på Strömstad bibliotek), men jeg hadde 8 sider igjen når jeg gikk av båten, og med 2 timer til returen var det ikke nok tid til å lese den ferdig mens jeg var der.
Hadde tenkt å kjøpte tobakk til en venninne, men når jeg sjekket kontoen manglet det 600 kr så det ble det ikke noe av, men tar en ny tur neste fredag siden en av de 5 bøkene jeg hadde reserver på StrBib hadde ikke kommet inn enda, Sällsamheter i Jämtland. Sjekket kontoen min i morges og fant problemet, jeg hadde lagt til en utbetaling på 300 kr isteden for å trekke den ifra.
Min reisebok på hjemturen, og den boka jeg leser på nå er Sällsamheter i Uppsala, men har tenkt å bytte til Sterke stunder - i samfunnets tjeneste gjennom 150 år om Sarpsborg Bryggeri og etterpå lese Brygg, brus og bruduljer - bryggeri- og mineralvannbransjen i Norge 100 år siden begge forfaller til uka mens Uppsalaboka ikke forfaller før den 13. Mai.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei og god helg:-) Jeg er fortsatt i Afrika, leser Lenke av stemmer av Andre Brink. Den virker veldig bra. Ellers har jeg vært på Oslo Universitetssykehus' revy på Chat noir idag og kost meg stort. De er skikkelig gode! Resten av helgen skal jeg bare lese og kose meg.......og kanskje pusse vinduer?! God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det ble faktisk vindusvask her i helga og, mine kjære foreldre var så snille og kom innom igår. Da ble det både vask av vinduer, bytting til sommergardiner og noen andre småting de ordnet for oss.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så deilig:-) Hi hi, men her ble det ingen vindusvasking..... Ikke så mye lesing heller....Men jeg har tørket støv og ryddet i bokhylla, det er deilig. Og idag har jeg holdt på litt i Hagen. Nå er det bok på terrassen som gjelder resten av helga, det er jo helt fantastisk vær idag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jammen er det godt at vi kan reise i bøkenes verden, vi som stort sett holder til innenfor hjemmets lune vegger. Jeg har akkurat reist tilbake til California og besøker Monterey, Salinas og Carmel. Tankene går til nedlagte hermetikkfabrikker og fyllefanter i John Steibecks bøker, mens det jeg leser i stor grad handler om internett og livet der. Jeg har endelig fått tak i en Jeffery Deaver bok og er litt skuffet. Jeg savner "grøss og gru stemningen" fra Knokkelssmleren og mystikken fra Den forsvunne mann. Har bøkene hans blitt dårligere eller har jeg blitt for gammel? Det var egentlig mer spennende å lese Odysseen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ikke sant? Det kan aldri erstatte selve reisen, men det er en liten trøst allikevel :-)

Deaver forbinder jeg mer med samfunnsengasjement og solid etterforskning enn grøss og gru, men det varierer vel med både bøkene og alderen man leser de i kanskje. Jeg må si at jeg husker de bøkene jeg leste for bare noen år siden bedre enn den jeg leste for noen måneder siden så du er kanskje inne på noe allikevel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litterært befinn eg meg ein stad i Tyskland saman med "forfattaren" Harry Hayden. Eg les altså Sannheten og andre løgner av Sascha Arango - ei bok eg likar veldig godt så langt. Dette er underhaldande og spennande lesing.
Eg er også i den svenske byen Växsjö saman med den ufyselege, rasistiske og homofobe politietterforskaren Evert Bäckström: parallellt les eg Linda - som i Lindadrapet av Leif GW Persson. Svensk krim med høg humrefaktor.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg elsker Japan selv om jeg aldri har vært der. Greia med meg og Japan er at de har så mange flotte vandrehistorier som jeg er helt hekta på. Og jeg har også hørt om Suicide Forest. Så det som dokumentar på youtube som jeg kom over en gang. Det jobber også en skogvokter der som ser over stedet om noen prøver å ta selvmord og hvis han kommer over noen som forbereder seg på å ta livet sitt der, prøver han å overtale dem til å ikke gjøre det. Har lyst til å lese den boka du leser i nå. For jeg liker mørke saker.

Selv skal jeg begynne på en ny bok i kveld (ble ferdig med Alex av Pierre Lamaitre i går). Boka jeg skal begynne på i kveld er Alt lyset vi ikke ser av Anthony Doerr (historisk roman) og om natten leser jeg: Den hjemsøkta trappa av Jonathan Stroud (skrekk for ungdom). Før helga er over og hvis jeg har energi til overs skal jeg begynne på Sovende hunder av Roar Ræstad.(krim)

God helg og håper på en liten tilbakemelding fra deg angående boka Suicide Forest. Jeg elsker jo skrekk:)

God helg til dere også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var en fin historie om det ellers ganske dystre stedet. Så langt i boka er det ikke veldig skremmende, men jeg har heller ikke kommet lenger enn 16 % inn i den. Skal gi beskjed om hva jeg synes etterhvert :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan gi deg linken fra youtube som jeg fant om skogvokteren som utforsker Suicide Forest for å prøve å forhindre folk å ta selvmord. Hvis jeg finner den dokumentaren igjen kan jeg sende deg linken hvis du er interessert. Håper på om tilbakemelding om boka når du har lest den ferdig. Syns den virker spennende og jeg er jo gal etter alt som har med grøss å gjøre, enten det er skrekkbøker, vandrehistorier elller hva det måtte gjøre. Er spesielt interessert i japans folketro fordi de har så mange vandrehistorier som virkelig fascinerer. Også har jeg hørt at japanere forteller hverandre spøkelseshistorier når det er sommer. For deres sommer bruker å være så varme at de forteller spøkelseshistorier for å kjøle hverandre ned:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om du har den lett tilgjengelig så tar jeg den gjerne imot, men du behøver ikke å lete etter den for min skyld :-)

Boka er jeg ferdig med, men den skuffet dessverre. Skal skrive en liten anmeldelse etterhvert, men jeg er helt sikker på at det finnes bedre bøker om denne skogen. Den var verken godt fortalt eller veldig nifs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er linken til videoen: https://www.youtube.com/watch?v=4FDSdg09df8 Men advarer dere alle om at det er ikke innhold for hvem som helst.

Synd at boka ikke innfridde forventningene. Savner å lese bøker som gir meg gysninger. Det er altfor lenge siden sist:/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk, det var jo i utgangspunktet en flott skog, om man ikke tenker på de gjenlatte eiendelene og muligheten for å oppdage nye eller gamle lik. Tror også stemningen endrer seg med en gang det begynner å bli mørkt.

Alle bøker kan ikke være like bra og den var ikke så dårlig at jeg angrer på at jeg fullførte den, men jeg fikk ikke noe særlig ut av den desverre. Fort lest og fort glemt tror jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen årsak:) Ja, den skogen virker jo vakker på dagtid og ikke skummel og hjemsøkt i det hele tatt, men med tanke på navnet på den skogen så er det vel ikke rart at det er creepy der på nattetid. Sikkert mange som har opplevd rare ting der de som har våget seg der i nattetid:)

Lei av å lese bøker som blir fort glemt jeg også. Savner å lese grøssende gode bøker som setter et støkk i en lenge etterpå:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Japan er fint. Har vært der 3 gangar på ordentleg, og 2 gangar i bok-verda. Fine turar, alle fem.

Her gjeng det i Bergskatt av Toril Brekke, om historia til gruvene på Løkken i Sør-Trøndelag og framveksten av industriselskapet Orkla. Fascinerende bok, blir ferdig med den i løpet av helga.

Så har eg nesten, nesten, bestemt meg for at neste bok ut blir Døde sjeler av Nikolaj Gogol. Denne har eg spart på og gleda meg til lenge, så no er det kanskje på tide å take fatt på den.

素敵な週末を持っている!
Sutekina shūmatsu o motte iru!
(google translate får ta skulda dersom dette blei feil ....)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Desverre har jeg aldri vært i Japan, men det er lett å drømme seg bort gjennom bøkene. Det kan selvfølgelig ikke erstatte et ordentlig besøk, men fram til videre så får det holde.

Det siste forstår jeg lite av, men antar at det er en slags helge-helsing?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jaudå, det skulle vere "Ha ei god helg!". Men erfaringane mine med google translate er at det godt kan ha blitt noko heilt anna ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I gruva på Løkken har jeg vært fem - seks ganger. Bor ikke langt unna, (noen få mil unna) og var der gjennom skolesammenheng. Veldig fint i den gruva og glad jeg ikke har klaustrofobi:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så moro. Eg har også tenkt på å reise dit ein gang, det er jo ikkje så lange omveien dei gangane eg reiser til Trondheim. Og lysta blei ikkje mindre av å lese Bergskatt. Har du lest den, forresten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er verdt turen for det er vakkert i gruva. Det gir inntrykk. Har selv ikke lest Bergskatt, men jeg har lyst. Har lest forferdelig lite lokalhistorie. Jeg bor ikke på Løkken (bor mellom Orkanger og Trondheim, nærmere Orkanger enn Trondheim), men kan vel kalle det lokalhistorie likevel?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var spennende og litt nifst! Jeg er i Nigeria i boka En halv gul sol,har ikke kommet så langt ennå,men det er interessant så langt. Og så har jeg bare fått helt brå-lyst til å lese Odysseen igjen,fikk en akutt greie på Homer,så derfor blir det litt blanding i helgen. Begge bøkene er ganske seine å lese så jeg har nok lesestoff ut neste uke også.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

På bussen heim frå jobb lea eg meg gjennom Gudbrandsdalen i Anne Kleiva si flotte, og triste, diktsamling Vårar seinare. No sit eg midt i London, i A historie of London in 100 places av David Long, som både minner meg om plassar eg har lyst å besøke (fysisk) og lærer meg om London sin lange historie. I kveld blir det nok ein tur til England og, i Alexander McCall Smith sin versjon av Jane Austens Emma, og på øynene har eg ei historie frå Chicago, John Green og David Levithan sitt samarbeidsprosjekt Will Grayson, Will Grayson. Mykje god litteratur her altså, og alt frå dei siste åri (3 av 4 frå 2014).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er på de siste sidene av "We Have Always Lived in the Castle" av Shirley Jackson akkurat nå. Den var en positiv overraskelse, så jeg regner med at jeg blir ferdig med den ganske snart. Etter det er jeg veldig usikker på hva jeg skal gå løs på. Jeg har vurdert å endelig gjøre alvor av planen om å lese "The Lord of the Rings" Har hatt lyst til å lese den i mange år nå, men den er litt skremmende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har nylig blitt testleser hos Liv Forlag. Jeg fikk det første manuset på mail i går, og jeg gleder meg til å begynne på det i helgen. Det eneste jeg foreløpig vet er at det er en krimbok. Det blir spennende å lese og vurdere en bok før den går i trykken.

På lydboken hører jeg på Menneskefluene av Hans Olav Lahlum. Saken begynner å nærme seg en oppklaring nå og det er vanskelig å legge fra seg mobilen. Jeg synes det er genialt å høre lydbok på mobilen når jeg går til og fra jobb. Jeg skaffet meg abonnement hos Storytel for noen måneder siden og det er helt supert.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det høres veldig spennende ut og jeg ønsker deg lykke til med ny "jobb".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan går du fram for å bli testleser? Det høres veldig spennende ut :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dette tilfelle så jeg at noen hadde lagt ut en link til forlagets hjemmeside, se her. Send en mail og skriv litt om deg selv og dine lesevaner, så tar de kanskje kontakt med deg også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa