Du har nok helt rett, men kanskje det kunne hatt vært en fagperson som kunne ha tatt det opp for elevene, har vært til stede en gang i en 9 klasse da læreren skulle snakke om blant annet prevensjon, og det ble skikkelig pinlig både for læreren og elevene. Jeg er nok ganske så konservativ når det gjelder dette temaet, jeg er vokst opp med en katolsk mor, så når meg og min søster skulle på date måtte vi ha med anstand, skikkelig morsomt:-)
Vibeke jeg støtter deg, du har samme alder som min eldste sønn, og dere unge ser nok mer hvor skoen trykker!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Nå tror jeg du er inne på noe. At læreren skal ha ansvar for dette blir, som du sier, pinlig for alle. Det er heller ikke noe de er spesielt utdannet til, såvidt jeg vet. Å ha egne personer som er utdannet innen dette tror jeg vil føre til en mer åpen og seriøs dialog, om man også skiller gutter og jenter så tror jeg mye er gjort. De fleste snakker ikke om dette hjemme og da er man dårlig forberedt når man møter på utfordringer og ukjente situasjoner ettersom man vokser opp. Om man er forberedt og har tatt et standpunkt så tror jeg kanskje noen av 13-14 åringene hadde tatt et annet valg. I den alderen er det lett å bli usikker og gjøre det som "forventes".

Det høres ut som jeg fikk deg til å tenke litt og det synes jeg er fint :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"spesialkompetanse", å klare å snakke redelig med barn
og unge om 'livets kamp og enkle fakta'...

tja, sivilisasjonen kan ha en tendens til å gjøre seg
så vanskelig sofistikert og sofistisk at vi alle bare
er dumme kunder og mørklagte legfolk.
Vil vi ha det på den måten, hvor umyndige vil vi være?
Unntatt leverandørene da, de vet alt og har patentert
hele visdommen...

Kan vi stole på oss selv, eller må vi finne noen andre.
bare for å melde inn et lite uoppdragent synspunkt her -
å stimulere folks egne tenkeevner er fint, som du sa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De fleste hadde kanskje klart det selv, men jeg synes det vises at det ikke er en oppgave de fleste klarer/ønsker å ta. Skolen er en uavhengig arena som egner seg godt til denne oppgaven synes jeg. Om vi strekker det ennå litt lenger så kan vi spørre oss selv om vi ønsker at en forelder som misbruker barnet sitt skal ha ansvar for å lære dette barnet om grensesetting og seksualitet. Eller at den sterkt religiøse forelderen som mener at den eneste løsningen er å vente til ekteskapet skal lære barnet sitt om kjønnssykdommer og prevensjon.

Og tilfeldigvis står det en kronikk om akkurat dette emnet i Dagbladet idag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat!! Det var det du gjorde:-):-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbeline