Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Nok ein god omtale. Ahsaverus, eller i det minste henvisningar til han, har dukka opp i fleire av bøkene eg har lest etter nyttår, Det var derfor litt artig at omtalen din kom nettopp no.

Så må eg føye til at eg las Vermeylen sin bok for rundt 20 år sidan. Den gangen likte eg den ikkje så godt. Men eg vil tru smaken har endra seg litt med tida, og når eg ser omtalen din så er eg tilbøyeleg til å tru at eg ville ha likt den betre dersom eg hadde lest den opp att no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleier å lese de første linjene i bøker før jeg enten låner dem fra biblioteket eller kjøper dem. Og Vermeylens bok grep meg med en gang. Jeg trodde likevel at den ville være midt på treet når jeg var ferdig med den. Men siden jeg leste den i november, har den vokst og vokst i huet.

Kan du skrive noen av bøkene han dukka opp i ? Kunne være interessant å lese dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er kanskje å dra det litt langt å seie at Ahasverus dukkar opp i bøkene, men namnet er i det minste nevnt.

I Moby Dick, som eg les no, kapittel 27, er namnet Ahasverus nevnt, men oversetjaren foklarer i ein note at det ikkje er den vandrande jøden det visast til, men ein perserkonge.

I novellesamlinga Várias Histórias av Machado de Assis nemnast den vandrande jøden så vidt i ei av forteljingane. Hugsar ikkje nett no i kva for ei av forteljingane. Er usikker på om denne novellesamlinga er å finne i engelsk oversetjing, så dersom du ikkje les portugisisk kan det kanskje bli vanskeleg å få lest den.

Så veit eg at namnet har poppa opp i ei av dei andre bøkene er har lest nyleg, kanskje Paktens voktere av Tom Egeland eller Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneKirsten LundReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenPirelliSynnøve H HoelKorianderNina